Evenementen

Zeven dingen die je niet mag missen tijdens de virtuele Canon Vision-beurs

The Canon Vision logo.
Op de virtuele Canon Vision-beurs kom je in een meeslepende en veilige omgeving meer te weten over de nieuwste cinema- en televisietechnologie van Canon.

Vanwege de recente ontwikkelingen in de wereld is het moeilijker om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Daarom organiseert Canon voor het eerst een virtuele beurs met de nieuwste innovaties. Tijdens Canon Vision ontdekken kijkers in een interactieve en meeslepende omgeving de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van videotechnologie.


In september weten normaal gesproken talloze bezoekers van de International Broadcasting Convention (IBC) de weg naar de Canon-stand te vinden. Omdat er dit jaar geen fysieke beurs is, organiseert Canon een online-evenement waar het alle Pro AV-producten laat zien, waaronder de nieuwste Canon EOS-camera's, 4K-displaymonitoren en het volledige assortiment objectieven.

Na een inleidende presentatie en een snelle registratie krijg je toegang tot de virtuele beurs en kun je de stand bekijken. Via meeslepende displays en dynamische demonstraties kom je meer te weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van cinema- en televisietechnologie. Daarnaast delen professionele filmmakers hun ervaringen en gedachten over de toekomst van de branche.

In dit artikel bespreken we zeven dingen die je niet mag missen op de virtuele Canon Vision-beurs.

A representation of Canon's Free Viewpoint Video System showing the virtual camera moving freely around the field as a rugby player runs with the ball.
Het revolutionaire Free Viewpoint Video System van Canon werd gebruikt tijdens internationale rugbywedstrijden om de actie vanuit alle hoeken met verschillende camera's vast te leggen. Al deze beelden werden vervolgens gecombineerd om een zeer intense ervaring te creëren.
Canon Professional Services

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

1. Ontdek de nieuwste technologische innovaties

De eerste stand op de virtuele beurs is de Tech Showcase, waar je een goed beeld krijgt van de nieuwste technologische innovaties op Canon Vision.

Hier kom je meer te weten over 8K, de voordelen die het biedt voor filmmakers en waarom je de opmars van deze UHD-standaard niet mag missen. Daarnaast kun je je ook verdiepen in de prachtige optische technologie die Canon heeft ontwikkeld en die de grenzen van objectiefinnovaties verlegt. Verder geeft Canon sportliefhebbers een inkijkje in het innovatieve Free Viewpoint Video System, dat de manier waarop kijkers sport beleven transformeert.

A man stands on hilltop holding a Canon EOS C500 Mark II. Mountains can be seen in the background.
Kom kijken naar de hoge-resolutiebeelden van de Canon EOS C500 Mark II, zodat je zelf de ongekende beeldkwaliteit van de door Canon ontwikkelde CMOS-sensor ervaart.
A teaser shot of a new Canon cinema camera.
Tijdens Canon Vision zie je de laatste ontwikkelingen op het gebied van 8K- en 4K HDR-technologie, en kun je bovendien als eerste de nieuwste Canon-cinemacamera bekijken.

2. Ontdek het Canon Cinema EOS-assortiment in de Cinema Zone

Ontdek als een van de eersten de nieuwe Canon-cinemacamera tijdens de livepresentatie op Canon Vision, inclusief een inleiding van productspecialisten en Q&A's met filmmakers. Daarnaast kun je in de Cinema Zone ook het volledige assortiment Canon Cinema EOS-camera's bekijken. Van de Canon EOS C500 Mark II tot de Canon EOS C200 en Canon EOS C700 FF: productexperts vertellen hoe deze camera's de beroemde kleurwetenschap van Canon gebruiken om ongeëvenaarde resultaten van bioscoopkwaliteit te leveren.

Op deze plek kun je ook de nieuwste toevoegingen aan de serie bekijken. De Canon EOS C300 Mark III is de eerste Cinema EOS-camera met een Canon DGO-sensor met 16+ stops dynamisch bereik, waardoor de camera ideaal past in een HDR-workflow. De Canon EOS C300 Mark III heeft dezelfde body als de full-frame Canon EOS C500 Mark II en ook veel functies komen overeen. Bekijk beide modellen en vergelijk de hoge-resolutiebeelden van bioscoopkwaliteit en geavanceerde opnamecodecs van beide camera's.

In de Cinema Zone vind je ook het volledige assortiment EF-objectieven en de Sumire Prime-serie voor cinemacamera's. De objectieven zijn standaard uitgerust met een PL-vatting, maar indien gewenst kan ook een EF-vatting worden gebruikt. Ze zijn ontworpen voor filmmakers die op zoek zijn naar een retro look. De objectieven bieden allemaal een nauwkeurige weergave, natuurlijke, warme kleuren met prettige huidtinten, vloeiendere gradaties in de lichte gebieden en een zachte bokeh.

Canon Ambassador and founder of content agency Vivida, Simeon Quarrie.
Simeon Quarrie, Canon Ambassador en oprichter van het contentbureau Vivida, vertelt waarom filmmakers met een kleine portemonnee de nieuwe Canon EOS R5-systeemcamera en de serie RF-objectieven van Canon zullen waarderen. © Simeon Quarrie
Cinematographer and journalist Elisa Iannacone.
Filmmaker en journalist Elisa Iannacone deelt haar ervaringen met de Canon XA55-camcorder. © Elisa Iannacone

3. Woon live Q&A's met DoP's bij en ontdek de Screening Zone en Streaming Zone

Nu je de nieuwste technologie hebt gezien, is het tijd om te horen hoe de professionals deze gebruiken. In de Screening Zone en Streaming Zone laten verschillende filmmakers zien welke apparatuur ze gebruiken voor hun opnamen, en op welke manier.

Filmmaker en creatieveling Jolade Olusanya is lid van SXWKS, een groep jonge artiesten, en de Barbican Young Poets, en heeft gewerkt voor merken als Red Bull en YouTube. Hij vertelt hoe hij de nieuwste RF-vattingssystemen van Canon gebruikt om verhalen te vertellen.

Canon Ambassador Simeon Quarrie, die foto's en video's maakt voor klanten over de hele wereld en trainingen geeft via YouTube, vertelt waarom de nieuwe Canon EOS R5 en RF-objectieven ideaal zijn voor producties met kleine budgetten.

Journalist en documentairemaakster Elisa Iannacone, die regelmatig werkt voor National Geographic, Newsweek en Vice, gaat in op de rol die de Canon XA55-camcorder speelt in haar werk.

Editor en kleurenspecialist Ollie Kenchington, die reclames, korte films en documentaires produceert en training in nabewerking geeft, vertelt hoe de Canon EOS C300 Mark III je manier van werken positief beïnvloedt.

Tot slot vertellen filmmakers op welke manieren het Cinema EOS-assortiment hun werk zo bijzonder maakt. Nollywood-filmmaker en -regisseur Daniel Ehimen deelt zijn mening over de toekomst van het filmen met Cinema EOS-camera's zoals de Canon EOS C300 Mark III, Canon EOS C700 en Canon EOS C200; filmmaker Juan Luis Cabellos, die fictie, documentaires en muziekvideo's maakt, vertelt hoe de full-frame Canon EOS C500 Mark II en Sumire Primes zijn manier van werken beïnvloeden.

A Canon XF705 camcorder.
De compacte Canon XF705-camcorder, te zien in de Pro Video Zone, legt adembenemende details vast, zelfs bij weinig licht.
A Canon XA55 / XA50 camcorder.
De vijf compactcamera's in de 4K XA-serie, waaronder de XA55- en XA50-modellen, zijn ideaal om snel en spontaan opnamen te maken.

4. Bekijk de XF- en XA-camcorders in de Pro Video Zone

Ontdek de professionele camcorders uit de XF- en XA-series in de Pro Video Zone. De XF-serie, waaronder de XF705 en de XF405, is ontworpen voor televisie, documentaires en commerciële producties, en levert topprestaties in een groot aantal verschillende omstandigheden. Alle camera's bieden ongekende beeldkwaliteit en een groot zoombereik, en beschikken over een krachtige body en een accu die lang meegaat.

Productspecialisten vertellen je over de prachtige 4K UHD-kwaliteit tot wel 50p van de XF705, en de 1-inch CMOS-sensor die krachtige prestaties bij weinig licht mogelijk maakt. De XF705 is de eerste Canon-camcorder die gebruikmaakt van de H.265/HEVC-codec waarmee je bestanden eenvoudiger kunt verwerken in 4K-workflows. De iets voordeligere XF405 beschikt over veelal dezelfde functies, maar heeft een lichtere en compactere body.

Ook de vijf camera's uit de ultracompacte XA-serie worden getoond, van de geavanceerde 4K UHD XA55- en XA50-modellen tot de full HD XA11. Deze camera's zijn ideaal voor producties met één camera en combineren ultieme draagbaarheid met een hoge beeldkwaliteit en ongekende prestaties bij weinig licht.

Boxout image

Goedgekeurd door Netflix: de Canon EOS C500 Mark II

Welke mogelijkheden moet een camera hebben om te worden goedgekeurd door Netflix? DoP Patrick Smith over waarom de betaalbare full-frame EOS C500 Mark II is goedgekeurd.

5. Ontdek de 4K-televisieobjectieven van de toekomst

Bij de Broadcast TV Lens Tower kun je de verschillende toonaangevende, ultrakrachtige 4K-televisieobjectieven van Canon bekijken. Zo is er bijvoorbeeld de UHD DIGISUPER-serie van Canon. Deze serie bestaat uit twee standaard 4K-objectieven en zes geavanceerde 4K Premium-objectieven die zowel op locatie als in studio's kunnen worden gebruikt.

Het paradepaardje is de UHD DIGISUPER 122. Dit model van de tweede generatie beschikt over een gestabiliseerde 122x zoom met een brandpuntsafstand van 8,2-1000 mm, het langste zoombereik van het gehele assortiment. De geavanceerde beeldstabilisatie in het objectief houdt het beeld stil, zelfs bij de maximale zoom. Het systeem is zo geavanceerd dat het onbedoelde trillingen kan onderscheiden van camerabewegingen, zoals pannen. Zo wordt overcorrectie van camerabewegingen voorkomen en kun je soepeler kantelen en pannen.

Je kunt ook Canon's nieuwste 4K draagbare televisieobjectieven bekijken. Deze zijn ideaal voor televisieploegen die veel onderweg zijn, bijvoorbeeld voor het verslaan van nieuws of sport, maar kunnen ook in studio's worden gebruikt. Zo is er de UDDxs-serie met prachtige optische ontwerpen en de kostenefficiënte maar krachtige UHDgc-serie.

Canon Ambassador Martin Bissig with the Canon EOS R5.
8K wordt steeds toegankelijker, zoals de nieuwste camera in de serie EOS R-systeemcamera's aantoont. De Canon EOS R5 kan 8K met maximaal 30p intern vastleggen als 12-bits RAW- of H.265-beelden. © Martin Bissig

6. Ontdek compacte video-oplossingen

Ben je op zoek naar de ultieme hybride camera voor foto en video? Bij Compact Imaging Systems kun je de gehele serie bekijken, waaronder de recent uitgebrachte Canon EOS R5, Canon EOS R6 en Canon EOS-1D X Mark III.

De nieuwe generatie Canon EOS R5 heeft een ontwerp dat vergelijkbaar is met dat van de EOS R-systeemcamera, en beschikt over een sensor met 45 MP en Dual Pixel AF voor continu-opnamen met 12 fps voor foto's (20 fps bij elektronisch). Met de EOS R5 leg je prachtige 8K-video in 12-bits RAW intern vast op CFexpress-kaarten, of 8K-video met 10-bits 4:2:2 of 8-bits 4:2:2 MP4/H.265-codecs.

De Canon EOS R6 heeft een full-frame CMOS met 20 MP, vergelijkbaar met de professionele DSLR Canon EOS-1D X Mark III, en biedt 4K-video bij maximaal 60p en full HD bij 100 fps of 120 fps. Zowel de Canon EOS R5 als R6 zijn voorzien van toonaangevende beeldstabilisatie in de body, variangle schermen en Canon Log voor een groter dynamisch bereik, minder ruis en superieure grading.

Bij Compact Imaging Systems kun je ook de talloze objectieven met EF- en RF-vatting bekijken. Met zoveel keuze aan optica kun je qua creativiteit alle kanten op, van compacte objectieven, prime-objectieven met grote diafragma's en zoommogelijkheden, gespecialiseerde objectieven zoals fisheye, macro en tilt-shift, tot de objectieven van professionele kwaliteit uit de L-serie die ongekende optische prestaties leveren.

A 31-inch Canon DP-V3120 reference display.
Het 31-inch Canon DP-V3120-referentiedisplay is ideaal voor professionele HDR-productieworkflows.

7. Ontdek hoe je professionele 4K-monitoren toevoegt aan je workflow

De professionele 4K-referentiedisplays van Canon kunnen worden gebruikt tijdens het filmen en tijdens de nabewerking, van het 17-inch model met een aluminium chassis tot de indrukwekkende 31-inch 4K HDR-display. Alle monitoren zijn ontworpen voor het professionele segment, en bieden een grote beeldhoek en Canon's innovatieve Matrix Array-technologie voor uniforme beelden van rand tot rand met minimaal kleurverschil.

De paradepaardjes zijn de 31-inch DP-V3120 en 24-inch DP-V2421. Met een helderheid van 2000 cd/m2 van rand tot rand en ultralage zwartniveaus kunnen deze modellen elke uitdaging op het gebied van HDR-contentweergave aan. Beide modellen zijn goedgekeurd als Dolby Vision-masteringmonitoren en voldoen aan de toekomstige HLG HDR-standaarden voor televisie.

Bezoek Canon Vision om je aan te melden voor het evenement.

Geschreven door Kevin Carter


Gerelateerde artikelen

Alles weergeven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan