A woman carries a tote bag which has been customised with a panda motif from Creative Park with Canon's iron-on transfers.

CREATIEF PRINTEN

Personaliseer je garderobe door te printen op textiel met de Canon PIXMA

Als je een afbeelding of een ontwerp hebt dat je mooi vindt, kun je dat eenvoudig op een T-shirt, tasje, kussen of ander textielproduct aanbrengen met de strijkapplicaties van Canon en een compatibele Canon PIXMA-printer. Misschien ben je lid van een sportteam of wil je eigen kleding printen voor een evenement? Misschien wil je een vriend of vriendin een persoonlijke cadeau geven, of zelfs textielkunst maken voor aan de muur? Hoe eenvoudig of wild je ideeën ook zijn, je kunt ze nu eenvoudig verwezenlijken. En als je misschien wat moeite hebt om iets te bedenken, vind je bij Creative Park leuke ontwerpen die je gratis kunt downloaden.

Strijkapplicaties zijn ongelooflijk eenvoudig aan te brengen en je zult al snel merken dat veel dingen er met een paar aanpassingen stukken beter uitzien.

A sheet of iron-on transfers on a printer tray next to a smartphone and a t-shirt.
Bij Creative Park vind je veel leuke patronen voor strijkapplicaties, waaronder deze leuke Roly-Poly-pinguïnfamilie.

Je hebt het volgende nodig:

  • Een compatibele* Canon PIXMA-printer
  • Canon-strijkapplicaties (verkrijgbaar voor lichte en donkere stoffen)
  • Je favoriete ontwerp
  • Een T-shirt/boodschappentas/textielproduct naar keuze (het materiaal moet minimaal 50% katoen zijn en wasbaar zijn in de machine bij 30 °C)
  • Schaar
  • Strijkplank en strijkijzer

Je ontwerp aanbrengen

De strijkapplicaties van Canon zijn verkrijgbaar in A4-formaat, zodat je grote ontwerpen kunt maken. Heb je kleinere motieven, dan kun je er meerdere op hetzelfde document plaatsen in een tegelpatroon om het transferpapier zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Als je ontwerp klaar is voor gebruik, volg je deze eenvoudige stappen:

1. Laad de printer

A woman loads a sheet of iron-on transfer paper into a Canon PIXMA TS5350 printer.
We passen een donker T-shirt aan, dus we hebben voor dit project de strijkapplicaties voor donkere stoffen geselecteerd.

Selecteer het juiste transferpapier. Er zijn twee versies, één voor lichte stof en één voor donkere stof. Hierdoor zullen de kleuren mooi en helder zijn, of je nu van plan bent om het ontwerp op donkere gordijnen, een licht kussen, een spijkerjack of een wit T-shirt aan te brengen. Beide versies werken het best op natuurlijke stoffen zoals katoen.

2. Print je ontwerp

Gerelateerde artikelen
A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, different print applications, smartphone, cloth bag, t-shirt and party glasses.

CREATIEF PRINTEN

Laat je creativiteit de vrije loop met print

Ontdek hoe je papier, apps en een printer van Canon kunt gebruiken om je huis een andere uitstraling te geven en van alles te personaliseren, van je telefoon tot je koelkast.

12-otmm-d96c300bba32e96612a9c59d2860579ff950ba8b-img-file

CREATIEF PRINTEN

Borduurpatronen printen

Met geprinte borduurpatronen maak je eenvoudig mooie kleding of wanddecoraties.

A Canon printer prints a sheet of paper with three heart designs on it. Around it are coloured pencils, a pack of transfer paper and a white t-shirt with a heart transfer on it.

CREATIEVE MINDFULNESS

Deel je gevoelens

Praat mee over geestelijke gezondheid met deze stijlvolle en inspirerende ontwerpen.

A woman sits at a table holding a smartphone next to a Canon PIXMA TS5350 printer.
Print rechtstreeks vanaf een computer, smartphone of tablet.

Print je ontwerp op het transferpapier. Je kunt vanaf je computer printen, of zelfs rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet met de Creative Park-app. Zo kun je telkens wanneer je inspiratie hebt gemakkelijk printen!

3. Knip het ontwerp uit

A woman uses a pair of scissors to cut around an iron-on transfer design.
Je kunt een kader rond het ontwerp laten of het precies langs de rand uitknippen.

De niet-beprinte delen van het transferpapier zullen ook zichtbaar zijn na het aanbrengen, dus gebruik een scherpe schaar om netjes een mooi kader rond de afbeelding te creëren, of knip het geprinte gedeelte voorzichtig zo dicht mogelijk langs de rand uit.

4. Trek het achtergrondvel los en positioneer de afbeelding

A woman stands at an ironing board and peels the backing off an iron-on transfer. A dark t-shirt is on the ironing board.
Gebruik een paar spelden om de gekozen locatie te markeren, maar speld het ontwerp niet op het T-shirt vast.

Verwijder het achtervel van het transferpapier en plaats het ontwerp op de stof. Als je de print op een T-shirt aanbrengt, is het de moeite waard om het T-shirt eerst aan te trekken en met een spiegel (of een helper) de beste positie voor je ontwerp te bepalen. Als je verschillende kleine ontwerpen gebruikt en je geen uniforme lay-out wilt, gooi dan bijvoorbeeld een paar dobbelstenen of een paar munten op de stof om willekeurige posities te kiezen.

5. Strijk het ontwerp erop

A woman irons an iron-on transfer onto a dark t-shirt.
Het pakket met strijkapplicaties voor donkere stoffen wordt geleverd met twee vellen perkament om het transferpapier tijdens het opstrijken te beschermen.

Leg de stof op een strijkplank met de strijkapplicatie(s) in de gekozen positie(s) en verwijder eventuele markeringsspelden. Pak vervolgens het vel perkament dat bij je strijkapplicaties is geleverd en leg het over je ontwerp heen. En nu het moment waar alles om draait: je ontwerp overbrengen op de stof. Strijk over het perkament en oefen gelijkmatige druk uit, zodat het ontwerp op het transferpapier aan het materiaal hecht. Eenmaal aan de stof gehecht zijn je ontwerpen wasbaar in de wasmachine, zodat je je kleding steeds weer kunt dragen.

6. Plan je volgende project

A man wears a dark t-shirt customised with an iron-on transfer of a family of penguins.
Nu je hebt ervaren hoe gemakkelijk het is, kun je beginnen met het plannen van je volgende project…

Zodra je je eerste gepersonaliseerde item hebt gemaakt, ga je allerlei mogelijkheden zien om je garderobe te vernieuwen of een nieuwe draai aan je accessoires te geven. Dus waarom zou je niet nog wat papier bestellen? De mogelijkheden zijn eindeloos!

* Strijkapplicaties voor lichte stoffen LF-101, compatibiliteit: PRO-100/PRO-100S, TS-serie (behalve TS31xx-serie/TS20x-serie), TR-serie (behalve TR45xx-serie), MG77xx-serie/MG75xx-serie/MG67xx-serie/MG57xx-serie/MG56xx-serie/MG36xx-serie, iX68xx-serie

Strijkapplicaties voor donkere stoffen DF-101, compatibiliteit: PRO-100/PRO-100S, TS-serie (behalve TS31xx-serie/TS20x-serie), TR-serie (behalve TR45xx-serie), G-serie (behalve GM40xx-serie/GM20xx-serie), MG77xx-serie/MG75xx-serie/MG67xx-serie, iP87xx-serie/iX68xx-serie


Geschreven door Angela Nicholson

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken