CREATIEF PRINTEN

Seizoensgebonden creativiteit: print de leukste ontwerpen voor Halloween

Papier en schaar bij de hand. Bekijk deze eenvoudige ideeën voor kaarten, maskers, decoraties en ander printmateriaal met herfstthema die je thuis kunt maken.
Halloween-ornamenten en -decoraties liggen op een houten plank en hangen aan een witgeschilderde tak.

Halloween wordt steeds populairder en is uitgegroeid tot een dag vol trucs, lekkernijen en veel te veel snoep. Maar dat betekent niet dat je naar de winkel hoeft te sprinten om dure nieuwe kostuums of plastic decoraties te kopen. Ontdek de rustgevende, leuke en milieuvriendelijke mogelijkheden van knutselen met papier: zelfgemaakte decoraties, DIY Halloween-maskers, herbruikbare snoepzakjes en meer.

Je hebt alleen creativiteit, papier en een Canon-printer nodig. De PIXMA TS7450-serie is compatibel met een scala aan verschillende media, zoals magnetisch fotopapier dat via de automatische documentinvoer kan worden geplaatst, waardoor deze printer ideaal is voor allerlei knutselprojecten. De compacte Canon SELPHY CP1500 print afbeeldingen van hoge kwaliteit op allerlei soorten papier, van briefkaartformaat tot ministickers, zodat je je eigen decoraties kunt maken om het seizoen te vieren.

Kies de papieren knutselprojecten die je fantasie uitbeelden, download de sjabloon of het ontwerp dat je mooi vindt, print op het aanbevolen papier en volg de instructies voor een spectaculair spookachtig seizoen.

Printbare decoraties

Halloween-decoraties van papier die aan een witgeschilderde tak hangen.

Creative Park bevat een groot aantal sjablonen voor printmaterialen voor Halloween, zoals deze leuke decoratieset. Je vindt hier ook informatie over de montagetijd en aanbevolen papiersoorten.

Een grijnzende pompoen van papier.

Deze grijnzende pompoen ziet er geweldig uit op een vensterbank en kan worden aangepast, zodat hij er minder eng uitziet als je een gewoon pompoenontwerp wilt voor een algemene herfstlook.

Halloween is net als veel festivals een teken dat er een nieuw seizoen op komst is. De nachten worden langer en de dagen zijn koeler. De natuur is ook in de meest levendige fase, met bomen in schitterende rode en oranje tinten.

Je kunt de thema's en kleuren van de herfst in huis halen door kleine maar hoogwaardige foto's van de tuinen of parken in de buurt te printen met een compacte draadloze printer, zoals de Canon SELPHY CP1500 of de SELPHY Square QX10. Hang de foto's aan een tak die je uit het bos hebt gehaald om een prachtig hangend kunstwerk te creëren en de muur boven de open haard mee te versieren, net zoals interieurontwerpster Jasmin Robertson heeft gedaan in haar gids voor op de natuur geïnspireerde huisdecoraties. Of maak je eigen bladontwerpen. Print ze op kleurrijk papier - paars, oranje en zwart voor een Halloween-gevoel - en maak er een slinger van met een perforator en wat touw.

De Canon Creative Park-app bevat allerlei Halloween-ideeën en gratis sjablonen. Versier je huis met minivleermuizen, katten en puntmutsen. Of hang een Happy Halloween-banner in het venster! Ze worden allemaal op papier geprint, zodat je ze kunt opvouwen en voor volgend jaar kunt bewaren of kunt weggooien met het oud papier.

Halloween-maskers en -kostuums

Een paar papieren Halloween-maskers liggen op een tafel onder een 'Happy Halloween'-banner.

Creative Park heeft talloze Halloween-maskersjablonen, waaronder zwarte katten en uilen met grote ogen, die een geweldig uitgangspunt kunnen zijn voor je kostuumontwerp. Er is zelfs een heksenhoed en -bezem.

Kinderen vinden het geweldig om - met al hun energie en fantasie - zelf hun eigen kostuums te maken. Begin met een DIY Halloween-masker. Gebruik Canon Matte Photo Paper voor een levendig resultaat en print met je Canon PIXMA-printer. De eenvoudige en veelzijdige Canon PIXMA G650 met zes dye-inkten biedt uitstekende kwaliteit. Nadat je het masker hebt uitgeknipt – inclusief de ogen – bevestig je elastiekjes aan beide zijden, bijvoorbeeld via gaatjes, of maak ze vast met lijm of plakband.

Ontwerp vervolgens een paar T-shirts met herfstthema. Je kunt speciaal voor het seizoen pompoenen of een mok warme chocolademelk kiezen. Wil je je gevaarlijke kant laten zien? Kies dan zwarte katten of een skelet die er geweldig uitzien als je wit op zwart print. Maak ze nog mooier door een bijpassende set te maken met de namen van je kinderen en het jaartal, of een volledige set voor het hele gezin.

Herbruikbare koelkastmagneten

Een hand die zwarte kattenmagneten op de voorkant van een oven plaatst.

Deze zwarte kattensjablonen zijn ideaal voor het versieren van een keuken voor een seizoensfeestje. Knutselen met papier is ook leuk om met het hele gezin te doen, waarbij broers en zussen een sterkere band krijgen via hun gedeelde knutselwerkjes.

Je kunt zelfs decoraties maken die je elk jaar weer kunt ophangen, of je ze nu op je koelkast of op een spiegellijst bevestigt. Je zelfgemaakte magneten doen het goed op elk metalen oppervlak. Je hebt alleen je Canon PIXMA-printer en magnetisch fotopapier van Canon nodig.

Vergeet niet je Canon-camera of smartphone bij de hand te houden tijdens de festiviteiten, zodat je speciale momenten kunt vastleggen wanneer ze plaatsvinden. Je kunt deze vervolgens via Wi-Fi printen met je Canon PIXMA-printer en de Canon PRINT-app om albumprints, kunst voor aan de muur of magneten te maken, zodat je ze kunt delen met vrienden en familie en de festiviteiten jarenlang opnieuw kunt beleven. Je kunt ook eenvoudig collages, kalenders en posters maken vanaf je smartphone met de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app. Geef je creativiteit de vrijheid en maak van deze Halloween een dag om nooit te vergeten.

Partybags, stickers en cadeaus

Twee cupcakes met glazuur die versierd zijn met Halloween-taartvlaggen.

Deze eenvoudige taartvlaggen met thema zijn een ideaal project om mee te beginnen. Door het uitknippen van sjablonen kunnen kinderen hun fijne motoriek verbeteren. Zorg ervoor dat je toezicht houdt op kleinere kinderen.

Een vel met afbeeldingen in een herfstthema rolt uit een compacte Canon-printer.

Aangepaste bladwijzers met herfstthema zijn ideaal als cadeau voor je Halloween-partybags en zijn eenvoudig te maken in de Canon SELPHY Photo Layout-app.

Het huis ziet er leuk en feestelijk uit en het hele gezin heeft zich mooi aangekleed. Je bent klaar om te feesten! In Creative Park vind je veel aanpasbare uitnodigingen, enveloppen en Halloween-kaarten. Je kunt deze printen met je PIXMA-printer op dubbelzijdig mat papier van kaartformaat, dat wordt geleverd met een vouw in het midden en enveloppen voor zelfgemaakte kaarten. Als je liever een van je eigen foto's gebruikt, wordt het papier van briefkaartformaat voor de Canon SELPHY CP1500 voorgeprint met lijnen voor de postzegel en het adres.

Papieren Halloween-emmers zijn ideaal voor het serveren van feestsnacks en Halloween-zakjes zijn geweldige cadeaus die je gasten mee naar huis kunnen nemen. Naast snoep en een stuk pompoentaart kun je je goodiebag vullen met gepersonaliseerde souvenirs. Waarom print je geen vellen met themastickers met de Canon SELPHY CP1500 om etuis, spiegels en telefoons te versieren? Je kunt zelfs bladwijzers maken met je favoriete foto's van de dag met de optie Bladwijzerlay-out in de SELPHY Photo Layout-app. Je kunt direct vanuit de app snel en gemakkelijk foto's selecteren, aanpassen en printen met de SELPHY CP1500.

Wat je deze herfst ook doet, zorg ervoor dat je een beetje seizoensmagie toevoegt met je PIXMA- of SELPHY-printer en een vleugje creativiteit.

Geschreven door Rachel Segal Hamilton

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen