PRINTEN EN KNUTSELEN

Zorg dit jaar met kerst voor een persoonlijk tintje en print je eigen kaarten

Creëer jouw stijl voor een feestelijke fotoshoot en volg onze eenvoudige stapsgewijze instructie om je eigen kerstkaarten te maken.
Een thuis geprinte kerstkaart samen met geknutselde versieringen en dubbelzijdig mat papier van Canon uitgestald op een doek met kerstboommotief.

Een gepersonaliseerde kerstkaart sturen is een mooi gebaar en veel leuker dan een kaart kopen in de winkel. Zelf een persoonlijke kaart maken is eenvoudig: alles wat je nodig hebt is een foto die je graag wilt delen, een Canon PIXMA-printer (bijvoorbeeld de Canon PIXMA TS5350a-serie) en een pak dubbelzijdig mat papier van Canon.

Begin je met een bestaande foto, upload deze dan naar de Easy-PhotoPrint Editor-app om deze toe te voegen aan een sjabloon en te bewerken met tekst en grafische elementen. Wil je een nieuwe foto maken? Je vrienden en familie vinden het vast leuk om te poseren in een feestelijke trui. Of doe zoals wij hier hebben gedaan en organiseer een kerstshoot van je huisdier. Wat je ook kiest, met deze zeven eenvoudige stappen creëer en print je eenvoudig je eigen gepersonaliseerde kerstkaart.

Een thuis geprinte kerskaart uitgestald samen met geknutselde decoraties en een kerstboomversiering.

Je Canon PIXMA-printer is niet alleen handig om unieke persoonlijke kerstkaarten te printen, maar ook voor het maken van versieringen en accessoires voor je feestelijke fotoshoot.

1. Creëer een stijl voor je foto

Wil je zelf je foto maken, probeer dan een feestelijke achtergrond te creëren. In Creative Park vind je een heleboel sjablonen voor kerstdecoraties die je kunt downloaden: van kransen en banners tot sneeuwvlokken en vrolijke kerstmannetjes. Ook vind je veel ideeën voor een feestelijk ontwerp in de Creative Park-app. Deze is beschikbaar voor zowel iOS als Android en eenvoudig te downloaden uit de App Store of Google Play. Je moet verbinding maken met een compatibele Canon PIXMA-inkjetprinter om te kunnen printen – bekijk hier de lijst met ondersteunde printermodellen*.

2. Selecteer je kaartsjabloon

Een vrouw bladert door de kerstkaartsjablonen in de Easy-PhotoPrint Editor-app op haar smartphone.

In de Easy-PhotoPrint Editor-app vind je een hele serie ontwerpen voor kerstkaarten.

In de Easy-PhotoPrint Editor-app vind je talloze kerstkaartsjablonen. Open de app en selecteer 'Kaarten' in het beginscherm om de beschikbare ontwerpopties weer te geven. Wil je de selectie beperken tot de sjablonen die speciaal zijn bedoeld voor het voorgevouwen dubbelzijdig mat papier, tik dan linksboven in het scherm op de knop 'Filteren' en selecteer vervolgens 'Half-gevouwen’ onder de optie 'Kaartformaat'. Blader omlaag naar de kaarten met de aanduiding 'Kerst' of 'Kerst en Nieuwjaar'. Als je er een tegenkomt die je leuk vindt, tik er dan op om de kaart te downloaden en selecteer 7"x10" onder 'Papierformaat'.

3. Importeer je foto

In de Easy-PhotoPrint Editor-app kun je een foto selecteren vanuit diverse opslaglocaties waaronder het camera-album van je telefoon, image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive of Google Photos. Zo vind je gemakkelijk je favoriete foto's. Is het de eerste keer dat je de app hebt gebruikt om verbinding te maken met een online opslagsysteem, dan moet je je aanmeldingsgegevens invoeren. Blader door je foto's en selecteer er één of meerdere die je wilt gebruiken. Tik vervolgens op 'Volgende' om deze foto's in je gekozen kaartlay-out te plaatsen.

4. Bewerk je kaart

Iemand die een smartphone gebruikt om zijn/haar kerstkaartontwerp te bewerken in de Easy-PhotoPrint Editor-app.

Je kunt je kaart bewerken in de Easy-PhotoPrint Editor-app en eenvoudig stempels, extra foto's of een persoonlijke boodschap toevoegen.

Onder in het scherm zie je een reeks eenvoudige hulpmiddelen om extra foto's toe te voegen of over te schakelen op een ander sjabloon. Ook kun je stempels, zoals tekstballonnen en sterren gebruiken, of kies voor een feestelijke tintje met sneeuwvlokken of een hulsttakje. Ook is het mogelijk om extra tekst toe te voegen voor een persoonlijke boodschap voor je vrienden of familie.

5. Plaats papier in je printer

Een vrouw in een kersttrui die papier plaatst in een Canon PIXMA-printer.

Als je klaar bent om je ontwerp te printen, plaats dan dubbelzijdig mat papier in je printer.

Wanneer je tevreden bent over je kaartontwerp, plaats je dubbelzijdig mat papier in je printer. Je zult merken dat het papier een rillijn heeft zodat je kaarten een strakke vouw krijgen. In de verpakking van het papier zitten ook enveloppen voor je gemaakte kaarten.

6. Print je kaart

Een thuis geprinte kerstkaart komt tevoorschijn uit een Canon-printer uit de PIXMA TS5350-serie.

De anon PIXMA TS5350a-serie-printer is het ideale hulpmiddel voor je zelfgemaakte creaties, en je kunt rechtstreeks vanaf je smartphone printen.

Een vrouw die een zelfgemaakte kerstkaart vouwt.

Het dubbelzijdige matte papier van Canon geeft jouw kaart een professionele uitstraling en heeft een rillijn voor een strakke vouw.

Ben je klaar om je creatie te printen, tik dan rechtsboven in je scherm op 'Volgende'. Als dit de eerste keer is dat je de Easy-PhotoPrint Editor-app hebt gebruikt voor je Canon PIXMA TS5350a-serie-printer, volg dan de instructies op het scherm om de app verbinding te laten maken met de printer. Wanneer de app je printer heeft gevonden en verbinding heeft gemaakt, selecteer je 'Printen'.

7. Vouw en doe de kaart op de bus..

Een vrouw die een thuis geprinte kerstkaart in een witte envelop doet.

Bij het dubbelzijdig mat papier worden enveloppen geleverd waarin je je thuis geprinte kaart kunt verzenden.

Vouw de kaart zorgvuldig langs de rillijn. Schrijf vervolgens aan de binnenkant je persoonlijke tekst, plak de envelop dicht en doe deze op de bus. Daarna kun je weer rustig gaan nadenken over je volgende feestelijke knutselproject.

Geschreven door Angela Nicholson

*Als je printer niet wordt ondersteund, kijk dan op de website van Creative Park.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • PORTRETTEN VAN HUISDIEREN

  Leuke en feestelijke portretten van huisdieren

  Eenvoudige tips, trucs en technieken om opvallende kerstfoto's van huisdieren te maken.

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Maak een persoonlijk cadeau

  Met de Canon Photo Cube kun je een cadeau vol blije herinneringen maken.

 • CREATIEF PRINTEN

  Een winterse knutseluitdaging

  Van pieken tot sneeuwvlokken en kerstballen: maak feestelijke papieren decoraties met een PIXMA-printer en Creative Park.

 • CREATIEF PRINTEN

  Papieren tafeldecoraties

  Maak prachtige tafeldecoraties voor alle gelegenheden met Creative Park.