CREATIEF PRINTEN

Knutseluitdaging 2: een zomerse picknick

In het tweede deel uit de reeks seizoensgebonden knutseluitdagingen zien we hoe een jong gezin spelletjes en picknickdecoraties maakte met een Canon PIXMA-printer en Creative Park.
Twee vrouwen houden papieren fotohokje-props vast. Ze zitten op een picknickkleed bedekt met kleurrijke Creative Park-creaties en tussen hen in zit een kind.

Als onderdeel van de PIXMA-knutseluitdaging heeft Canon knutselaars en gezinnen gevraagd om prachtige papieren creaties te maken voor gelegenheden gedurende het jaar.

Deze keer is het de beurt aan illustrator Emma Howcutt-Kelly, haar vrouw Clare en hun jonge zoon. De missie van het gezin? Spelletjes, decoratie en props voor een zomerse picknick in elkaar knutselen met een PIXMA-printer en sjablonen van Canon's Creative Park.

Uitdaging 2: een zomerse picknick

Een open picknickmand gevuld met Creative Park-creaties staat op een kleurrijke deken. Eromheen liggen nog meer papieren voorwerpen, waaronder ijsjes, vliegtuigen en een bingospel.

Het knutselen van een papieren picknick is een leuke activiteit voor de zomervakantie. Je kunt de hele dag lekker bezig zijn met het maken van de papieren elementen en heerlijke snacks, en de volgende dag in het park genieten van al je harde werk.

Of je het nu in je tuin of in een lokaal park doet, een picknick is een geweldige manier om optimaal te genieten van de langere zomerdagen. En met alles van mooie menu's tot kleurrijke vlaggenselecties en honderden zomerse ontwerpen kan Canon Creative Park je ervaring echt uniek maken.

Het knutselen van je eigen zomerdecoraties is ook een betaalbare manier om een dag in de buitenlucht nog leuker te maken voor de kids. In tegenstelling tot de vele plastic kinderdecoraties en plastic speelgoed kun je papieren creaties achteraf recyclen, of gewoon bewaren voor later.

Emma en Clare moesten nadenken over hoe een picknick eruit zou zien voor hun jonge gezin. Emma vindt het leuk om creatief bezig te zijn en is onlangs haar eigen illustratiebureau begonnen. Hun zoon is alleen nog te jong voor een aantal van de moeilijkere Creative Park-sjablonen, dus zochten ze naar ontwerpen die geschikt waren voor alle leeftijden.

"We besloten een kleine boxcamera te maken om hem te vermaken. En het was ook de perfecte plek om wat snoepjes in te bewaren", legt Emma uit. "Er zijn Creative Park-projecten voor alle vaardigheidsniveaus en als je klaar bent, heb je echt iets om trots op te zijn."

Hier lees je hoe je je eigen papieren picknickspelletjes en decoratie kunt maken.

Knutselaar Emma Howcutt-Kelly glimlacht terwijl ze een papieren ijsje van Canon Creative Park in elkaar knutselt met lijm.

Maak kennis met de knutselaar

Wie: Emma Howcutt-Kelly

Wat: moeder en illustrator

Andere deelnemers: Clare Howcutt-Kelly en hun zoon

Je zomersjablonen kiezen

Foto van boven van Creative Park-sjablonen en gedeeltelijk gebouwde papieren modellen die op een tafel liggen.

Emma en Clare besloten om picknickaccessoires en -decoratie te maken, plus verschillende spelletjes en speelgoed voor hun jonge zoon om mee te spelen.

Een paar handen houdt een smartphone vast waarop een papieren ijsje in de Creative Park-app te zien is.

Met Creative Park kan iedereen in je familie of vriendengroep meedoen: van sjablonen die geschikt zijn voor de kleintjes tot complexere sjablonen voor volwassenen.

Clare vond de verschillende sjablonen in Creative Park erg leuk. Ze zijn volgens haar goed georganiseerd en je kunt makkelijk vinden wat je nodig hebt. "Ik heb een paar uur lang met plezier door alle projecten gebladerd", zegt ze.

Na het bekijken van alle sjablonen op de Creative Park-website besloten Emma en Clare om de uitdaging aan te gaan met sjablonen voor een boxcamera, een kroon, een ijsje en een papieren vliegtuig. Er zijn nog honderden andere opties om uit te kiezen als je wat anders wilt maken voor je eigen picknick. Zijn je kids bijvoorbeeld gek op dinosaurussen of fidgets? Misschien is een themapicknick dan wel een leuk idee.

Creative Park geeft je ook een indicatie van hoelang je ongeveer bezig bent met een sjabloon. Zo kun je de knutseltijd plannen en ervoor zorgen dat jongere kinderen zich niet gaan vervelen.

"We kozen voorwerpen die samen een heel mooi en uniek picknickdecor zouden maken", zegt Clare over hun keuzes.

Sjablonen printen en uitsnijden

Een kleurrijke ijssjabloon die is geprint vanuit Canon's Creative Park komt uit een Canon PIXMA-printer.

Emma en Clare verbonden een smartphone met hun PIXMA-printer en printten de sjablonen rechtstreeks vanuit de Creative Park-app. Je kunt ook de webversie van Creative Parkgebruiken. "We vonden het heel handig. Je hebt niet veel nodig om de creaties tot leven te brengen en je kunt heel snel printen", zegt Emma.

Een paar handen gebruikt een schaar om een Creative Park-ijssjabloon uit te knippen.

Emma vond het maken van de picknicksjablonen een leuke en bewuste activiteit. "Je moet je concentreren zodat je niet per ongeluk iets te veel afknipt, maar ik was zo gefocust dat ik eigenlijk nergens anders aan kon denken", zegt ze.

Nadat je de sjablonen hebt gekozen, kun je rechtstreeks vanaf je smartphone printen met de Creative Park-website of -app en een Canon-printer zoals de PIXMA TS5350a-serie.

Daarna is het tijd om de prints uit te snijden. Je kunt een knutselmesje en snijplank gebruiken voor moeilijkere ontwerpen of een schaar.

Je papieren decoraties in elkaar knutselen

Een jong kind dat tussen twee vrouwen aan een tafel zit, gebruikt lijm om een papieren sjabloon van een ijsje aan elkaar te plakken.

De familie vond een lijmpistool nuttig voor de wat lastigere stukjes, maar raadt een lijmstift of lijmdruppels aan voor kinderen.

Een vrouw zit aan een kleine blauwe tafel in een serre en bevestigt voorzichtig twee delen van een papieren ijsje aan elkaar.

De beste tips van Clare zijn om het papier te rillen en de tijd te nemen. "Je hoeft je niet te haasten en het is heel therapeutisch", aldus Emma.

Vergeet niet om de lijnen met een liniaal te rillen voordat je ze vouwt en lijmt. Dit geeft de sjablonen uiteindelijk een betere vorm. Emma zegt dat dit het moeilijkste onderdeel was van het maken van de decoraties. "Je moet dit doen voordat je de voorwerpen in elkaar zet, omdat het aanbevolen papier vrij dik is", zegt ze. "Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het gemakkelijker om alles aan elkaar te lijmen."

Het is ook een goed idee om je creaties een dag vóór je picknick te maken, zodat de lijm kan drogen.

Je zomerpicknick organiseren

Een jong kind zit in een tuin tussen twee vrouwen die zich grotendeels buiten het frame bevinden en houdt een kleurrijke camera tegen zijn gezicht.

Emma en Clare maakten verschillende spelletjes en speelgoed voor hun zoon, waaronder een boxcamera. Die was niet alleen leuk om mee te spelen, maar vormde ook een handige plek om wat lekkers in te bewaren.

Een Canon PIXMA-printer met daar bovenop vier picknickvoorwerpen van papier staat op een bureau in een kleine kamer.

De familie vond de picknickcreaties te gek. Ze hadden zoveel plezier met knutselen dat ze zelfs meer maakten dan ze nodig hadden. Je kunt je ontwerpen ook gebruiken voor verjaardagsfeestjes of als props voor kinderspelletjes.

Als je klaar bent met je zomerse decoraties, is het tijd om de picknick voor te bereiden. Leg bijvoorbeeld een kleed in de achtertuin of ga naar het park bij je in de buurt. Je kunt zelfs een picknick binnenshuis organiseren als het weer tegenzit of als je geen tuin hebt. Leg gewoon een deken op de vloer in de woonkamer en zet je favoriete zomerse muziek op om de zon in huis te halen.

Emma en Clare vonden verschillende fotohokjes-props met picknickthema in Creative Park om de boel nog leuker te maken. Je kunt ook fotohokjes-props vinden voor verjaardagsfeestjes, sport, Halloween of Kerstmis.

De familie maakte ook een bingospel om zich te vermaken terwijl ze van de zon genieten. Je kunt ook proberen iets moeilijkers te maken, zonder een sjabloon, zoals een papieren vlieger.

Nu ze de uitdaging heeft voltooid, zegt Clare dat ze in de toekomst graag nog eens met papier zou willen knutselen. "Voor elk seizoen zijn er dingen om te maken, dat vind ik heel leuk. Er zijn veel kerstvoorwerpen en als we tijd hebben, willen we graag een van de moeilijkere projecten proberen, zoals de minibakkerij of de polygoondieren."

Speelgoed en accessoires van papier zijn niet alleen leuk om te knutselen, maar ook beter voor het milieu dan plastic. Daarnaast zijn ze relatief goedkoop om te maken en kunnen ze gemakkelijker worden weggegooid als kinderen er op een bepaald moment geen interesse meer in hebben. Canon Matte Photo Paper kan worden gerecycled op dezelfde manier als normaal papier of karton. Misschien is dat anders als je je ontwerpen met andere materialen decoreert of lijm gebruikt. Raadpleeg altijd de lokale richtlijnen voor recycling.

"Plastic is overal," gaat Clare verder, "vooral als het om kinderen gaat. Ik gebruik liever iets dat recyclebaar is."

De volgende uitdaging komt er snel aan en heeft als thema een verjaardagsfeestje in de herfst. In de tussentijd kun je nog meer maken met Creative Park-sjablonen. Vergeet ook je creaties niet te delen met de hashtag #MadeWithPixma. Op onze Pinterest-pagina vind je ook veel inspiratie. Succes!

Een foto van boven van een Canon-camera die op een Canon PIXMA-printer ligt, met een collage van foto's op de achtergrond.

CANON CLUB

Een exclusieve community voor creatievelingen zoals jij. Jaag je passie na met support, inspiratie, voordelen en veel meer. Lid worden is eenvoudig. Koop een product. Registreer je product. Sluit je aan bij de Canon Club.
Tamzin Wilks

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen