TIPS VOOR HET PRINTEN

Ontdek hoe de printer hybride werken naadloos mogelijk maakt

Ontdek waarom de Canon PIXMA TR4650 de beste thuisprinter is voor het maken van de overgang naar werken vanuit huis.
Een Canon PIXMA-printer op een bureau in een thuiskantoor.

Toen de Covid-19-pandemie werknemers dwong om vanuit huis te gaan werken, veranderde Jamie Watson, amateurfotograaf en strategiedirecteur bij een reclamebureau in Bristol, zijn eetkamer al snel in zijn eigen thuiskantoor. Deadlines kwamen steeds dichterbij, de creativiteit ging wat haperen en Jamie realiseerde zich dat er één ding ontbrak: een goede printer.

Nu de maatregelen zijn versoepeld, stappen we over op een meer hybride manier van werken, waarbij het schakelen tussen thuiswerken en werken op kantoor belangrijker is dan ooit tevoren. Jamie werkt samen met klanten, een onderzoeksteam en een creatief conceptteam om onder andere innovatieve campagnes te creëren voor een groot aantal merken. Hij werkt nu zowel thuis als op kantoor en waardeert de verschillende soorten vrijheid die beide opties bieden.

Het perfecte thuiskantoor is niet compleet zonder een goede printer, iets wat we ons vaak pas realiseren als we net voor een deadline zitten of een vergadering bijna gaat beginnen en iets geprint moet worden. Voor steeds meer mensen die thuis werken, is het een functioneel stukje technologie dat kan zorgen voor minder schermtijd en creatieve processen zelfs kan versnellen.

Het schakelen tussen thuis- en kantooromgevingen kan met de juiste apparatuur naadloos gebeuren. Met de hoogwaardige printers uit het Canon-assortiment, met name de compacte 4-in-1-printer Canon PIXMA TR4650, kun je snel en eenvoudig professioneel printen.

"Als ik veel te doen heb, is thuis werken een goede manier om geen last te hebben van de afleidingen op kantoor", zegt Jamie. "Je kunt je tijd iets beter plannen en het is net wat minder strikt dan de traditionele werkuren. Bovendien heb je geen reistijd, dus je kunt wat meer gedaan krijgen op een dag. Ik fiets heel graag, en zo kan ik een fietstocht maken zonder rekening te hoeven houden met de reistijd naar kantoor of omgekeerd."

Samenwerken met teamleden is echter eenvoudiger in een kantooromgeving en taken kunnen efficiënter worden uitgevoerd.

Hier vertelt Jamie hoe zijn thuisprinter hem achter zijn scherm vandaan haalt zodat hij zich volledig kan concentreren op projecten waar hij thuis aan werkt.

Je hoofd helder maken met print

Een man die de voorste lade van een Canon-printer omlaag duwt.

De 4-in-1 Canon PIXMA TR4650-printer is voorzien van hybride inkt in 4 kleuren en het vervangen van cartridges is nu nog gemakkelijker geworden.

De Canon PIXMA TR4650-printer helpt Jamie om zijn laptop even links te laten liggen en zich te concentreren op papieren documenten die nodig zijn voor zijn werk. "Ik lees briefings van klanten liever op papier", zegt Jamie, "zodat ik de inhoud beter in me kan opnemen en niet afgeleid raak door wat er op het scherm gebeurt, zoals een e-mail of een teamchatmelding die binnenkomt. Je kunt je zo makkelijker concentreren op wat je leest, tekst markeren en vragen toevoegen. Ik kan dan meer opgaan in wat ik doe en wat ik lees.

"Wanneer ik enquêteresultaten terugkrijg van onderzoeksbureaus met veel verschillende grafieken en diagrammen, is het voor mij het gemakkelijkst om die op papier voor me te hebben zodat ik ze met elkaar kan vergelijken. Wanneer je door slides klikt, zie je maar één ding tegelijk", voegt hij eraan toe.

Als je op kantoor werkt, hoef je je nooit echt zorgen te maken over de printerinstellingen en het papier- en inktniveau. Thuis hoeft het niet anders te zijn. Eigenschappen als een herinnering voor het verwijderen van documenten, een verbeterde papierlade aan de voorzijde voor makkelijk en snel papier aanvullen en eenvoudige plaatsing van cartridges maken dit apparaat tot een gebruiksvriendelijke en efficiënte thuisprinter voor professionals zoals Jamie.

En dankzij de mogelijkheid om de PIXMA TR4650 volledig te bedienen via de Canon PRINT-app, inclusief printen, kopiëren, scannen, onderhoud uitvoeren, inktniveaus controleren en vervangende inkt kopen, heb je geen PC nodig.

Digitaal pen en papier samenvoegen

Iemand die zijn smartphone gebruikt om te printen met een Canon-thuisprinter.

Wanneer Jamie vanuit huis werkt, kan hij zich beter concentreren als hij zijn werk in verschillende ruimtes uit kan voeren. "Als ik op kantoor ben, ga ik rondlopen om van omgeving te veranderen en mijn hoofd helder te maken. Ik zit bijvoorbeeld aan mijn bureau, maar dan sta ik op en ga ik in de lunchruimte of op het dakterras zitten", zegt hij. "Dat doe ik thuis ook. Ik print dingen en ga achter mijn laptop vandaan, want hoewel je thuis werkt, zijn er mensen die je de hele tijd blijven bellen en berichtjes sturen. Door je laptop even links te laten liggen, word je niet meer afgeleid. Ik print iets en lees het vervolgens beneden in de keuken, zodat ik me beter kan concentreren."

Iemand die op een geprinte spreadsheet schrijft.

Jamie werkt met een groot aantal klanten, van zorgmerken en voedings- en frisdrankbedrijven tot internethostingproviders en banken.

De betaalbare printer die Jamie gebruikt is eenvoudig te installeren met de Canon PRINT-app en biedt een prettige gebruikerservaring. "De printer was heel eenvoudig te installeren, wat voor mij het belangrijkste was, want het lijkt wel alsof ik voor elke printer die ik ooit heb gehad vijf dagen nodig had om die aan de gang te krijgen. Nu heeft deze printer alles gewoon zelf gedaan", zegt hij enthousiast.

De printer beschikt ook over een handige verbinding met de Easy-Layout Editor, waarmee je documenten zoals PDF's en beeldbestanden op één pagina kunt plaatsen voordat je ze print. Dit is ideaal voor het soort werk dat Jamie doet.

"Als ik bezig ben met merkstrategieprojecten of ik moet een framework voor een merk voorbereiden, dan doe ik dat het liefste met de hand", zegt hij. "Vervolgens scan ik alles en e-mail ik de bestanden als concept naar de rest van het team, in plaats van veel tijd te besteden aan het ontwerpen ervan in Microsoft® PowerPoint®."

Scannen naar de cloud met een Canon-thuisprinter

Een man zit op een tuinbank met een mok en een laptop.

Jamie mist soms wel de teaminteractie op kantoor, een nadeel van het thuiswerken. "We werken in een creatief bedrijf en we hebben echt de samenwerking die je daar hebt gemist", zegt hij. "Bij het thuiswerken verloopt de interactie zakelijker. Je kunt niet zomaar naar iemands bureau lopen of over iets kletsen tijdens de lunch. Je moet een vergadering in je agenda plannen en een soort conference call houden in plaats van even een praatje te kunnen maken."

Een man die een fietshelm opdoet.

Thuiswerken heeft zeker zijn voordelen: Jamie fietste vroeger naar zijn werk, maar kan nu het woon-werkverkeer vermijden en weer van fietsen genieten als hobby.

De PIXMA Cloud Link van de Canon PIXMA TR4650, een functie waarmee je kunt printen en scannen naar de cloud*, is perfect voor kleine bedrijven die content delen en opslaan op een gedeelde cloudservice zoals Google Drive™, Dropbox™ of Evernote®. Dit betekent dat deze bestanden overal toegankelijk zijn en geprint kunnen worden.

Wanneer teams hun ontwerpen delen, helpt het Jamie om de documenten en tekeningen te printen en ze vervolgens ergens zichtbaar op te hangen. Terwijl hij werkt, kan hij zo over ontwerpen nadenken.

"Wanneer we creatieve ideeën terugkrijgen van onze conceptteams, zoals tekeningen van ontwerpen, hoef je vaak alleen maar verder te gaan met je werk en de ideeën krijgen bijna als vanzelf vorm in je achterhoofd", zegt Jamie.

"Ik vind het daarom fijn om ze te printen zodat ik er onbewust over na kan denken terwijl ze boven mijn bureau of aan de muur hangen. Zo kan ik er makkelijker op terugkomen en over blijven nadenken."

Veelzijdigheid voor thuis printen

Een Canon-printer naast een kamerplant, een telefoon en wat prints.

Amateurfotograaf Jamie Watson houdt ervan om eropuit te gaan met zijn camera, en met de Canon PIXMA TR4650-printer kan hij hoogwaardige prints maken die hij thuis ingelijst op kan hangen. "Ik probeer altijd een heleboel foto's te maken wanneer ik naar buiten ga", zegt hij. "Ik woonde vroeger in Australië en daar is het begonnen."

Een man sluit zijn tas op zijn bureau.

Met de veelzijdige Canon PIXMA TR4650 kan Jamie volledig opgaan in zijn projecten, net zoals hij dit op kantoor zou doen.

De Canon PIXMA TR4650 is niet alleen geweldig voor werk, maar ook veelzijdig genoeg om te worden gebruikt voor thuisstudie, schoolopdrachten van kinderen en familiefoto's.

Met de Easy-PhotoPrint Editor kun je eenvoudig een verscheidenheid aan originele foto-items maken, zoals op maat gemaakte prints, kalenders en vierkante fotolay-outs, die je voor zowel persoonlijke projecten thuis als op je werk kunt gebruiken.

De enthousiaste fotograaf Jamie heeft deze editor gebruikt om prints te maken die hij kon inlijsten, dankzij de optie om in enkele seconden foto's van 10 x 15 cm zonder witrand te printen. "De printsnelheid is hoog en het is geweldig om de geprinte foto's in te lijsten en aan de muur in ons nieuwe huis te kunnen hangen. Zo hoef ik niet te betalen om ze te laten printen in een professionele printshop", zegt hij.

De Canon PIXMA TR4650-thuisprinter heeft een strak en slank ontwerp, wat voor Jamie en zijn partner ook meetelt wanneer ze iets voor hun huis uitzoeken. "Printers zijn niet altijd de fraaiste objecten voor in je huis, maar de Canon PIXMA TR4650 ziet er echt mooi uit. Voor mijn verloofde is inrichting en stijl erg belangrijk en als visual merchandiser is ze er heel goed in om dingen er fantastisch uit te laten zien. Het was voor haar enorm belangrijk om een mooie printer te hebben", voegt hij eraan toe.

Geef je thuiskantoor de finishing touch met de verbeterde 4-in-1 Canon PIXMA TR4650-printer voor al je behoeften op het gebied van thuiswerken en persoonlijke printprojecten.

*Scannen naar de cloud en scannen naar e-mail zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van originele Canon-inkt.


Geschreven door Lorna Dockerill

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • Een vrouw zit aan een bureau van een kantoor aan huis, met daarop een laptop, een monitor en een Canon MegaTank-printer en vier inktflessen.

  TIPS VOOR HET PRINTEN

  Welke printer past bij jou?

  Vind de Canon-printer die het beste bij je behoeften past, voor gezinnen, studenten en thuiswerkers.

 • Een foto van bovenaf van een open bullet journal naast randsjablonen uit Creative Park en een Canon PIXMA-printer.

  CREATIEF PRINTEN

  Lijsten, plannen en doelen printen

  Laat je creativiteit de vrije loop met een Canon PIXMA-printer en wees het hele jaar door goed georganiseerd en mindful.

 • FAMILIEFOTOGRAFIE

  De voordelen van de Canon PowerShot PX

  Ontdek nieuwe manieren om deze compacte, slimme PTZ-camera te gebruiken.

 • Een persoon gebruikt de Easy-PhotoPrint Editor-app op een tablet om wireless een foto van een gezin te printen met een Canon PIXMA-printer op een bureau.

  PRINTEN

  Een wireless printer gebruiken

  Slimme manieren om je wireless printer optimaal te benutten.