O1 header

We kwamen, zagen... en werden kletsnat

Vijf epische elementen van City Surfers

Razende rivier, city surfers, fanatieke fotografen, waanzinnige technologie en een coole camerakit. Neem een kijkje achter de schrermen van de nieuwste ‘Come and See’ van Canon.

1. De Eisbach

Twintig ton ijskoud water raast elke seconde over verzonken betonblokken. Zo ontstaat een voortdurende wilde werveling. Elke dag komen meer dan 100 surfers uit de stad naar deze plek om hun werk te vergeten en fantastische stunts uit te halen.

2. Indrukwekkende installaties

Dat werkt een stuk gemakkelijker. Gedurende 3 dagen paste de Canon-crew allerlei foto- en filmtechnieken toe, met de installaties die speciaal werden gebouwd voor deze ongelooflijke impressie. Met deze installaties brengen we je met je mobiele telefoon helemaal naar de oever van de Eisbach in München. Voor de 180º-installatie is een groothoeklens gemonteerd op de nieuwe Cinema EOS C300 Mark II; vanaf andere stellages kun je je eigen snelle opnamen maken en precies inzoomen op de actie. Zo heb je echte Canon-camera's in handen.3. De surfers Plaatselijke surfers zijn heer en meester op de rivier.

De film is opgenomen met drie van de 'beruchtste' surfers: Tao, Karina en Alex. Ze waren geweldig – niets was hun te veel. We waren gebiologeerd door hun behendigheid en uithoudingsvermogen.

4. Samo

De Canon Pro-fotograaf werkte met de nieuwe Canon EOS-1D X Mark II om de actie perfect vast te leggen in de schemering en de nacht. Samo kent geen angst. Na de opnamen klom hij met zijn laarzen op Tao’s board.5. Nacht

's Nachts is alles cooler. We hadden natuurlijk overdag kunnen filmen, maar dat is te gemakkelijk. Met het sfeerlicht van de straatlantaarns legden we het stadsgevoel vast. Met enorme opblaasbare lampen creëerden we een maanlichteffect waardoor elke surfer afsteekt tegen de razende golven.

Bekijk de interactieve City Surfer-video van Canon hier.