Je zou kunnen veronderstellen dat herten schuw zijn. Deze herten echter niet.

Gedurende het jaar worden woonwijken vaak ’s nachts, getrakteerd op prachtige, door natriumlampen verlichte wildlife-shows, die met gemak kunnen concurreren met beelden op tv.

Dit zijn damherten uit de bossen van het nabijgelegen Epping in Essex (Verenigd Koninkrijk). Als grazende dieren hebben ze de afgelopen jaren ontdekt, dat het weelderige groene gras langs de straten, en soms zelfs gazongras, een betere snack voor het slapen gaan is dan de gebruikelijke oude twijgen en bladeren.

Hoewel ze er camera-vriendelijk en zelfs dapper uitzien, zijn het schuwe wezens. Gelukkig voor fotografen blijven ze vaak stokstijf staan om te luisteren en kijken of er gevaar dreigt.

De grootste mannetjes kunnen een gewicht van wel 150 kg hebben. De vrouwtjes, de hinden, wegen ongeveer de helft. Ze kunnen twaalf tot zestien jaar oud worden.

Na een aantal zachte winters (en een gebrek aan natuurlijke roofdieren) neemt het aantal van alle zes hertensoorten in het Verenigd Koninkrijk toe en wordt hun populatie, zoals we kunnen zien, steeds meer wijdverbreid.

Deze stadsherten zijn slechts een van de verbluffende, ontroerende, magische mogelijkheden die de wereld je te bieden heeft, als je bereid bent net dat beetje meer te verkennen. Neem eens een andere richting, ga eens naar links als je normaal naar rechts gaat. Canon nodigt je uit deze mogelijkheden te ontdekken en ze met stilstaande of bewegende beelden vast te leggen. Come and see.

Technieken

Fotograferen bij weinig licht