Canon PowerShot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM vergeleken met…

… smartphones, compactcamera’s en verrekijkers.
CANON POWERSHOT ZOOM

De PowerShot ZOOM is een gloednieuwe camerastijl van Canon die een krachtige lange lens verpakt in een heel kleine body, waarmee je op nieuwe manieren je favoriete onderwerpen dichterbij brengt en meer details kunt vastleggen dan de meeste smartphones.

Door een 100 mm, 400 mm en 800 mm¹ meerstaps zoom in een body niet groter dan een computermuis te verpakken, biedt de PowerShot ZOOM een unieke opname-ervaring. Hij heeft de grootte van je handpalm en ligt meer comfortabel in de hand dan een smartphone. Toch kan hij rijke, gedetailleerde beelden en Full HD films maken van onderwerpen ver weg. Met uitstekende Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit, handig opladen via USB-C, krachtige beeldstabilisatie en indrukwekkende continue 10 fps-opname is hij perfect voor het vastleggen van plezier met de familie, sportevenementen, en wildlife in de tuin, met volledige automatische bediening zonder gedoe.

Beelden gemaakt met de PowerShot ZOOM

Beelden gemaakt met de PowerShot ZOOM

Beelden gemaakt met de PowerShot ZOOM

De kracht van een lange lens in een kleine body in zakformaat.

De PowerShot ZOOM is te vergelijken met een telescoop in zakformaat die in je hand past en foto’s en Full HD video's maakt met een meerstaps zoomontwerp bestaande uit twee optische brandpuntsafstanden – 100 mm en 400 mm – en een digitale 2x-converter voor opnamen bij 800 mm. Wisselen tussen beide brandpuntsafstanden kan in real-time worden gedaan met een druk op de knop, zodat je verre objecten dichtbij kunt halen zonder dat je je oog van de duidelijke zoeker hoeft te halen – die bij helder daglicht ook nog eens meer gebruiksgemak biedt omdat er geen lichtreflectie op het scherm te zien is, zoals wel het geval is bij smartphones.

Dus laat de volgende keer dat je een moment op afstand wilt vastleggen je telefoon gewoon in je zak. Hoewel smartphones zeker goede foto’s kunnen opleveren van dichtbij, bieden ze meestal minder goede kwaliteit als je opnamen op afstand wilt maken. Voor sommige smartphones wordt wellicht reclame gemaakt voor de mogelijkheden tot ver inzoomen, maar vanwege het slanke formaat, wordt er in feite een combinatie van alternatieve technologieën zoals digitale zoom, hybride zoom en een gevouwen optisch ontwerp gebruikt om foto’s en video’s op afstand te maken. Dit betekent dat de beeldstabilisatie beperkt is, en meestal levert het niet de beeldkwaliteit op die wel wordt behaald met een camera met echte Canon-lens die daarvoor is ontworpen.

De PowerShot Zoom kan ook heel makkelijk met slechts één hand worden bediend. Je hoeft geen opname-app te kiezen voor je smartphone, en je hoeft niet op het scherm in te zoomen met je vingers – met het risico dat je het moment uiteindelijk mist. Met de PowerShot ZOOM ben je van al dat gedoe af, en leg je in een oogwenk elk korte moment vast.

Net zoals je een smartphone in je zak draagt, kun je dit ook met PowerShot Zoom, aangezien hij licht en compact is en je dus – vergeleken met een normale camera – nauwelijks merkt dat je hem bij je hebt. Als je de camera uit je zak haalt, kun je hem om je pols dragen met de bijgeleverde polsriem en hem gemakkelijk vasthouden. En, als je op het punt staat om je beelden te delen, kun je eenvoudig verbinding maken met de Canon Connect-app.

CANON POWERSHOT ZOOM

Beelden die worden gedownload met de Canon Camera Connect-app op een compatibele smartphone – voor meer flexibiliteit voor het delen van beelden op social media.

Een kleiner, lichter en eenvoudiger alternatief voor een compactcamera

Compactcamera’s bieden een krachtig telefotobereik en geweldige beeldkwaliteit, maar hun relatief grote formaat en zwaardere gewicht betekenen dat ze niet altijd even praktisch zijn – en ze passen maar zelden in je zak. Als je eropuit gaat in de buitenlucht en je geen zware camera bij je wilt dragen, of iets nodig hebt dat onopvallend is en waarmee je toch dichtbij je onderwerp kunt komen, heeft de PowerShot ZOOM wat je zoekt – omdat hij snel kan inzoomen om in een handomdraai onderwerpen en details vast te leggen van veraf. Zet hem aan, richt de camera, en maak je foto, dankzij de eenvoudige lay-out met knoppen en het ontbreken van gecompliceerde menu’s.

CANON POWERSHOT ZOOM

De PowerShot ZOOM levert pas echt als het op snelheid aankomt. Omdat hij volledig automatisch is, betekent dit dat je je beeld onmiddellijk kunt vastleggen zonder je druk te hoeven maken over de beste instellingen. De krachtige DIGIC 8-processor neemt het denken van je over, zodat je van het moment zelf kunt genieten en supergedetailleerde beelden en Full HD films kunt vastleggen met de 12MP CMOS-sensor. En met continue 10 fps-opnamen kun je gemakkelijk dieren of spelende kinderen vastleggen zonder ze te storen, of dat nu in het park is of thuis.

Net zo krachtig als een verrekijker, maar een stuk veelzijdiger

Terwijl je misschien al eerder hebt overwogen om een van Canon’s geweldige verrekijkers met beeldstabilisatie aan te schaffen, biedt de PowerShot ZOOM een vergelijkbaar telefotobereik plus opnamemogelijkheden voor foto’s en Full HD video evenals andere handige functies, wat het een echte vriend voor buiten maakt. Je kunt bijvoorbeeld de geotag-beelden die je op je outdoor-avontuur hebt gemaakt verbinden met je smartphone en zelfs de live view delen – zodat anderen kunnen zien wat jij ziet, je het moment kunt ervaren én rijke gedetailleerde opnamen kunt maken. Je kunt je herinneringen meteen ter plekke delen. Perfect voor sportdagen op school, het toevallig spotten van wilde dieren in de natuur en het vastleggen van voorbijvliegende vogels en dieren in de tuin – de camera is snel en licht, en biedt drie verschillende vergrotingen waarop je onmiddellijk kunt overschakelen, plus een zeer snelle inschakeltijd, zodat je je camera kunt pakken en het beeld kunt vastleggen op precies het juiste moment.

PowerShot ZOOM
Een man die afbeeldingen verbindt en deelt naar zijn mobiel, gemaakt met Canon PowerShot ZOOM

Conclusie

Zoals je hebt gelezen, levert de PowerShot ZOOM betere kwaliteit op afstand dan de meeste smartphones, en kun je beelden vastleggen terwijl je het moment ervaart, wat niet mogelijk is bij verrekijkers. De camera kan met je smartphone worden verbondenen je dichter bij je onderwerp brengen op nieuwe spannende manieren, zodat je het moment bewust kunt meemaken en het tegelijkertijd kunt vastleggen. Met de gebruiksvriendelijke functies en snelle inschakeling, is het de perfecte telescoop op zakformaat die je altijd bij je hebt en handig in de hand past.

Een samenvatting van de voordelen

• Dankzij de 3-staps zoom met grote optische vergroting kun je zelfs momenten op honderden meters afstand vastleggen.
• Maak video's in Full HD of 12 Megapixel foto’s. Met de 4-assige optische beeldstabilisator behaal je geweldige resultaten en dankzij Powered IS met de 2,36 Megapixel beeldzoeker raken je ogen minder snel vermoeid.
• Leg wildlife dynamisch vast dankzij continue 10 fps-opname, zoals de vleugels van vogels in de vlucht.
• Dankzij het compacte formaat, opladen via USB-C en de royale bedrijfstijd is de camera ideaal om in je zak of aan je pols te dragen voor die momenten met je gezin of in de natuur die je niet mag missen.
• Met de volledig automatische bediening van de camera verruim je je blik. Bekijk het heldere beeld via de zoeker en wijzig gemakkelijk de basisinstellingen in het eenvoudige menu.
• Deel de live view van de camera en sla herinneringen op via de Canon Camera Connect-app. Maak verbinding met Wi-Fi en voeg locatiegegevens toe aan je foto's via de Bluetooth®4-koppeling met je smartphone.

Gerelateerde producten

  1. De genoemde brandpuntsafstanden zijn equivalent aan 35 mm.
  2. Vergroting is respectievelijk 1,2x / 4,8x / 9,6x bij 100/400/800 mm. De hier genoemde brandpuntsafstanden zijn equivalenten van 35 mm en de 800 mm is 2x digitale zoom van 400 mm optische brandpuntsafstand
  3. De camera wordt geleverd zonder oplader. De minimale oplaadvereiste is een PD-compatibele USB-voedingsbron die minimaal 5 V en 1,5 A levert met een USB-aansluiting type C en bij gebruik van de meegeleverde type-C-naar-type-C-USB-kabel. Wanneer je een video of foto's maakt, wordt de voeding alleen aan de camera geleverd, zonder dat de interne accu wordt opgeladen. Oplaadtijd met Canon PD-E1 is ca. 1 uur en 50 minuten
  4. Uitgerust met Bluetooth®-technologie voor laag energieverbruik. Het Bluetooth®-woordmerk en de Bluetooth-logo's zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik van dergelijke merken door Canon Europa Ltd. gebeurt onder licentie. Overige producten en merknamen zijn handelsmerken van de respectieve eigenaren. Wi-Fi® is een gedeponeerd handelsmerk van de Wi-Fi Alliance.
    Het Bluetooth®-woordmerk en de Bluetooth-logo's zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik van dergelijke merken door Canon Inc. gebeurt onder licentie. Overige producten en merknamen zijn handelsmerken van de respectieve eigenaren.