NIEUWS OVER PRODUCTEN

De nieuwe Canon EOS C70 met RF-vatting

Maak kennis met de nieuwe 4K Cinema EOS-camera met RF-vatting: een nieuwe vatting, een nieuw ontwerp en nieuwe creatieve mogelijkheden…
Een man in een korenveld die een Canon EOS C70-camera vasthoudt.

De Canon EOS C70 maakt gebruik van een aantal technologieën die werden geïntroduceerd in de Canon EOS C300 Mark III, zoals de 4K Super 35mm DGO-sensor waarmee de camera een dynamisch bereik naast de 16 stops biedt.

© Fergus Kennedy

Canon's Cinema EOS- en EOS R System-cameraseries komen samen in de Canon EOS C70, een geavanceerde Cinema EOS-camera voor professionele filmmakers en contentcreators met een compleet nieuw ontwerp. De camera heeft de kleinste en lichtste body van alle Cinema EOS System-camera's, maar is qua functies en prestaties een echte krachtpatser.

De Canon EOS C70 bouwt voort op de technische innovaties van de Canon EOS C300 Mark III en Canon EOS R5, en combineert een grensverleggende 4K-sensor, krachtige in-body beeldstabilisatie en een intelligente autofocus in een body die kleiner is dan die van de Canon EOS C200.

De Canon EOS C70 introduceert een aantal technologische innovaties van Canon in de Cinema EOS-serie, waaronder de revolutionaire RF-objectiefvatting. De RF-vatting werd voor het eerst geïntroduceerd in de EOS R en de unieke kenmerken van de vatting hebben geholpen bij het ontwikkelen van enkele net zo unieke objectieven.

De innovatieve RF-vatting

De RF-vatting biedt 12-pins communicatie voor high-speed gegevensoverdracht tussen de camera en het objectief, wat de autofocus versnelt en de introductie van het Combination IS-systeem mogelijk maakt. In dit Combination IS-systeem werken de elektronische IS van de camera en de optische IS van een RF-objectief samen om nog betere beeldstabilisatie te bieden.

RF-objectieven hebben dezelfde interne diameter van 54 mm als EF-objectieven, maar de flens-afstand van de vatting naar de camerasensor is met 20 mm minder dan de helft dan de afstand op de EF-vatting. Doordat het achterste element zich dichter bij de sensor bevindt, krijg je een ongekende scherpte van rand tot rand, met minimaal lichtverlies. De combinatie van een grote diameter en een korte flens-afstand maakt het bovendien mogelijk om snellere en scherpere objectieven met een nog groter grootste diafragma te ontwerpen.

Heb je Canon-apparatuur?

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).
Een man houdt een Canon EOS C70-camera en een Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM-objectief vast.

Een van de voordelen van de RF-vatting is de high-speed communicatie die mogelijk is dankzij de 12-pins aansluiting. Zo kan de Canon EOS C70 betere beeldstabilisatie (IS) bieden; de elektronische IS van de camera werkt samen met het optische IS-systeem van een RF-objectief om verschillende soorten trillingen te onderdrukken.

© Fergus Kennedy

Een ander voordeel van de RF-vatting is dat camera compacter kan worden gemaakt vanwege de korte flens-afstand. De Canon EOS C70 is de lichtste Cinema EOS-camera op de markt, waardoor je eenvoudig langere tijd opnamen vanuit de hand kunt maken, helemaal in combinatie met de stabiliteit van de krachtige Combination IS. Door het kleine formaat kan de camera eenvoudig worden bevestigd aan verschillende installaties, zoals kranen en drones, en zelfs aan gimbals wanneer je extra ondersteuning nodig hebt.

Ondanks de kleinere body beschikt de EOS C70 over geavanceerde functionaliteiten en bedieningsfuncties die van de camera de ideale alles-in-één-oplossing maken voor producties met één camera. De camera beschikt over talloze gebruiksvriendelijke bedieningsmogelijkheden, waaronder dertien knoppen die je zelf kunt instellen. De ergonomische en multifunctionele grip bevat drie keuzewielen en een joystick die je alle kanten op kunt bewegen voor volledige controle. Ook heb je de knoppen binnen handbereik. De camera heeft ook een draaibaar touchscreen met een vernieuwde gebruikersinterface waarmee je snel instellingen kunt wijzigen en het scherpstelpunt kunt kiezen terwijl je de camera vasthoudt.

Meer dan 16-stops dynamisch bereik

De kern van de Canon EOS C70 wordt net als in de Canon EOS C300 Mark III gevormd door de Dual Gain Output (DGO) Super 35mm 4K-sensor. Deze produceert twee aparte beelden met verschillende versterkingsniveaus om de details in zowel de donkere als lichte gebieden beter zichtbaar te maken, en vermindert tegelijkertijd de ruis aanzienlijk.

De combinatie van de twee beelden zorgt voor ongekend scherp beeldmateriaal, met een groot dynamisch bereik van meer dan zestien stops. Naast de DGO heeft de Canon EOS C70 ook dezelfde sensor en DIGIC DV7-processor als de Canon EOS C300 Mark III, die beide bijdragen aan de uitmuntende beeldkwaliteit.

Jolade Olusanya houdt een Canon EOS C70-camera vast om een vrouw te filmen die voor hem op de grond zit.

Poëzie in beweging: de eerste shoot met de EOS C70

Jolade Olusanya vertelt hoe hij de nieuwe Cinema EOS-camera van Canon heeft gebruikt om een prachtige film van dichteres Sophia Thakur te maken.

Auto ISO debuteert in de Cinema EOS-serie in de Canon EOS C70, waardoor de camera de gevoeligheid automatisch aanpast aan veranderende lichtomstandigheden. Het nieuwe ingebouwde ND-filter, kleiner en dunner in vergelijking met dat van de Canon EOS C500 Mark II of Canon EOS C300 Mark III, geeft je bovendien extra controle over de belichting bij helder licht.

Een man bevestigt een Canon EOS C70 Cinema-camera aan een drone.

De Canon EOS C70 combineert de beeldkwaliteit, kleurwetenschap en gespecialiseerde videofuncties van een Cinema EOS-camera met het kleinere, ergonomischere frame van een EOS-systeemcamera. Het is de compactste en lichtste Cinema EOS-camera ooit gemaakt.

© Fergus Kennedy

Ook de autofocus van de Canon EOS C70 is baanbrekend. Het is de eerste Cinema EOS-camera die Canon's EOS iTR AF X gebruikt, een geavanceerd nieuw volg- en herkenningssysteem dat wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie met 'deep learning'. De technologie detecteert zeer nauwkeurig menselijke hoofden en gezichten en houdt deze scherp, zelfs wanneer iemand van de camera weg beweegt. In combinatie met de zeer nauwkeurige Dual Pixel CMOS AF en touchscreen-bediening kunnen single-user gebruikers zo snel en betrouwbaar scherpstellen.

Dual Pixel CMOS AF wordt volledig ondersteund bij het opnemen met hoge framerates. De Canon EOS C70 kan opnamen maken in 4K tot 120 fps bij 4:2:2 10-bits die je probleemloos kunt afspelen in slow motion, en legt tegelijkertijd de audio vast in een apart bestand. In de 2K-bijsnijdmodus ligt de topsnelheid zelfs op 180 fps.

Professionele functies en accessoires

De Canon EOS C70 is ontworpen om te voldoen aan diverse opnamevereisten van verschillende soorten gebruikers, dus je kunt bijvoorbeeld opnemen in de indelingen XF-AVC Intra, Long GOP of MP4 (HEVC). Alle indelingen kunnen intern op een SD-kaart worden vastgelegd en dankzij de twee SD-kaartsleuven kun je verschillende opnamemodi gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld gelijktijdig proxybestanden vastleggen, of opnemen in meerdere bestandsindelingen, resoluties of codecs tegelijkertijd. Daarnaast heb je ook verschillende opties voor back-ups en relayopnames.

De body beschikt bovendien over alle aansluitingen die een professional nodig heeft. Ondanks het kleine formaat heeft de Canon EOS C70 twee mini-XLR-aansluitingen, een microfoonaansluiting, een koptelefoonaansluiting en HDMI-aansluiting die 4K 10-bits uitvoer ondersteunt. Een USB Type-C-connector kan worden gebruikt voor bedrade of wireless overdracht van videogegevens voor IP-streaming en FTP-overdracht via een externe adapter.

Een man bevestigt een MOUNT ADAPTER EF-EOS R 0.71x-adapter op een Canon EOS C70 Cinema-camera.

Met de metalen bevestigingen en de weerbestendige afdichting is de Canon MOUNT ADAPTER EF-EOS R 0.71x-objectiefvattingsadapter ontworpen volgens dezelfde veeleisende norm als de Canon EOS C70 en kan een groot aantal full-frame objectieven worden gebruikt.

© Fergus Kennedy

Een Canon CJ20ex5B IASE S-zoomobjectief voor televisie.

De Canon CJ20ex5B IASE S is een veelzijdig zoomobjectief voor televisieproducties die een 4K-resolutie over het hele beeld kan leveren en voldoet aan de vereisten voor Wide Color Gamut- en HDR-producties.

Nieuw objectief en nieuwe adapter

Tegelijk met de Canon EOS C70 brengt Canon ook een nieuwe objectiefvattingadapter op de markt. Met de Canon MOUNT ADAPTER EF-EOS R 0.71x kun je een groot aantal full-frame Canon EF-objectieven bevestigen op de EOS C70. De adapter verbetert de prestaties op verschillende manieren. Zo bevat deze een optische converter van 0,71x, zodat de full-frame beeldhoek van het objectief behouden blijft op de Super 35mm-sensor van de EOS C70. Ook de lichttransmissie wordt verbeterd doordat het f-nummer ongeveer één stop helderder is dan normaal, waardoor een F4-objectief verandert in een F2.8-objectief.

Naast de Canon EOS C70 introduceert Canon ook een Canon CJ20ex5B IASE S 4K-televisieobjectief met een toonaangevende 5-100mm 20x optische zoom. Met de ingebouwde 2x-extender kan de brandpuntsafstand worden vergroot tot 200 mm, waardoor het een veelzijdige keuze is in verschillende omstandigheden, bijvoorbeeld voor live sport, nieuwsitems en studioproducties.

De Canon CJ20ex5B IASE S biedt uitzonderlijke beeldkwaliteit en levert een 4K-resolutie van het midden van het beeld tot aan de randen. Het optische ontwerp is voorzien van geavanceerde lenselementen zoals fluoriet en S-UD-glas om de chromatische aberratie drastisch te verminderen. De unieke lenscoatings van Canon voorkomen reflecties en overstraling, en zorgen ervoor dat het dynamisch bereik dat vereist is voor HDR-producties behouden blijft.

Marcus Hawkins

Gerelateerde artikelen

 • UITRUSTING

  De voordelen van het gebruik van Canon RF-objectieven voor video

  Van de prachtige bioscoopkwaliteit van de RF Cine Prime-objectieven tot de voordelen van high-speed metadata: ontdek waarom RF-objectieven zo ideaal zijn voor filmmakers.

 • ARTIKEL

  De ontwikkeling van de EOS C300 Mark III

  Hoe Canon's nieuwste Cinema EOS-camera voortbouwt op het erfgoed van haar baanbrekende voorlopers, de EOS C300 en EOS C300 Mark II.

 • ARTIKEL

  De Canon-camera's achter de succesvolle producties van het Sundance Film Festival

  De filmmakers van Lance, La Leyenda Negra, Mucho Mucho Amor en No, I Don't Want to Dance! leggen uit waarom ze voor Canon-apparatuur hebben gekozen en hoe ze deze hebben gebruikt.

 • ARTIKEL

  Alleen met Canon's professionele video-uitrusting werken

  Ontdek hoe de Cinema EOS-, DSLR en full-frame systeemcamera's van Canon ervoor zorgen dat videografen met één camera zich kunnen concentreren op hun visie.

 • Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro