CREATIEF PRINTEN

Breng je creatieve knutselprojecten tot leven met de SELPHY Photo Layout-app

Hobbyspecialist en blogger Emma Jewell laat zien hoe je met behulp van de Canon SELPHY Photo Layout-app verbluffende projecten kunt maken.
Een hand die een geprint vel met levendige afbeeldingen uit een Canon SELPHY CP1300-printer haalt, omringd door kralen, kettingen en een kleurenkaart.

Knutselexpert en kunstenaar Emma Jewell vertegenwoordigt alles dat sprankelt, niet alleen in naam maar ook in de natuur. Van haar Instagram-feed, gevuld met alle kleuren van de regenboog en boordevol knutselinspiratie, tot haar maandelijkse Craft and Cocktail Club, Emma heeft een passie voor het maken van dingen – vooral als er glitter aan te pas komt.

"Ik geloof dat iedereen een vaardigheid heeft en dat je gewoon moet uitvinden wat deze is", zegt Emma, die haar eigen ambachtelijke merk Sassy Crafting heeft en vijf jaar geleden freelanceknutselaar is geworden.

Emma, een overtuigd liefhebber van kleur, glitter en "dingen in regenboogvolgorde zetten", ging de uitdaging aan om te laten zien hoeveel plezier je kunt beleven met de Canon SELPHY Photo Layout-app. Met de app kan je niet alleen interessante fotolay-outs maken, je kan 'm ook gebruiken als een creatief kunst- en ontwerpinstrument, met opties om filters, tekst, stempels en afbeeldingen toe te voegen, waardoor hij ideaal is voor scrapbooking en leuke persoonlijke fotoprojecten. En als je helemaal tevreden bent over je creaties, kun je met de draagbare Canon SELPHY CP1300 Wi-Fi-fotoprinter direct je inspirerende montages printen.

Hier laat Emma zien waarom de Canon SELPHY Photo Layout-app, de gratis app voor het maken van collages, en de Canon SELPHY CP1300 mini-fotoprinter de perfecte combinatie zijn voor creatieve projecten.

1. Ideeën verzamelen

Allerlei kralen en halskettingen naast een stuk papier met afbeeldingen van kralenkettingen en armbanden.

Emma blogt al sinds 2014 en produceerde content voor merken als HobbyCraft, Cricut en Trimcraft. Ze maakt liever haar eigen unieke creaties dan dat ze standaardartikelen in winkels koopt.

"Ik hou van scrapbooking en ik vind het heerlijk om kleding te personaliseren", zegt Emma, die de SELPHY Photo Layout-app gebruikt om ideeën te verzamelen voor haar knutselprojecten. "Ik heb inspiratie verzameld – verschillende patronen en kleuren – voor een spijkerbroek die ik wilde personaliseren, een paar ideeën voor kleurrijke muurkunst, een geborduurd make-uptasje met pailletten en een paar sieraden met plastic kralen uit de jaren negentig en een ketting.

"Ik doe overal ideeën op, ook op Pinterest. Ik wilde echt iets doen met jeans en bloemen, dus keek ik naar madeliefjes. Ik heb de app gebruikt om het bij elkaar te brengen en te zien welke ontwerpen goed werkten."

2. Je inspirerende ideeën bewerken

Madeliefjes van stof, een stuk papier met afbeeldingen van madeliefjes en een foto van jeans met madeliefjes erop op een paars oppervlak, naast een Canon SELPHY CP1300-printer.

De SELPHY Photo Layout-app heeft een scala aan opties voor het toevoegen van filters, stempels, tekst en afbeeldingen, zodat je je eigen leuke fotocollage kunt maken.

De SELPHY Photo Layout-app heeft zes lay-outopties:

Select & Print (selecteren en printen): met deze optie maak je één afbeelding.

N-up (N per vel): deze optie verdeelt het papier gelijkmatig in twee, vier of acht foto's per pagina.

Shuffle (willekeurig): met deze optie worden foto's met verschillende beeldverhoudingen automatisch in willekeurige volgorde weergegeven om een kant-en-klare collage van je foto's te maken.

Bookmark (bladwijzer): deze optie maakt twee indelingen in de lengte.

Combination (gecombineerde lay-out): deze optie rangschikt foto's van verschillende grootte bij elkaar (die dan na het printen losgeknipt kunnen worden).

Label: met deze optie kun je je beelden gebruiken om vierkante labels of minilabels te maken.


Als je de nieuwste versie van de app hebt gedownload, kun je een bladwijzerlay-out maken met twee verschillende ontwerpen in plaats van hetzelfde ontwerp te herhalen. Knutselaars kunnen ook kiezen uit een verbeterde reeks kleuren voor tekst en afbeeldingen en een 'aangepaste overcoat'-functie voor een uniek UV-spoteffect, waardoor sommige delen van de afbeelding er glanzender uitzien dan andere, wat intrigerende creatieve mogelijkheden biedt.

Emma gebruikte verschillende lay-outs om haar ideeën te sorteren. "Bij sommige heb ik tekst en wat stickers toegevoegd", zegt ze. "Ik heb de bloemenstickers op de jeans aangebracht om te zien hoe ze eruit zouden zien. De app gaf me ook de mogelijkheid om aan een van de secties een gestippelde achtergrond toe te voegen", legt Emma uit. "Ik heb drie foto's en een gestippeld gebied gebruikt, waardoor ik opmerkingen kon toevoegen als ik dat wilde."

3. Je ontwerpen printen

Een assortiment kleurrijke hobbymaterialen en prints rondom een Canon SELPHY CP1300-printer.

Emma is dol op kleur en glitter en haar kleurrijke ontwerpen laten zich perfect vertalen naar de Canon SELPHY CP1300, die prints op kaartformaat produceert met een ruime keus aan afwerkingen.

Een Canon SELPHY CP1300-printer print een vel papier met vier verschillende sprankelende patronen.

Met de Canon SELPHY CP1300, die compatibel is met Apple AirPrint, kun je eenvoudig leuke foto's maken voor op borden en aan muren.

Emma's prints, die snel en gemakkelijk konden worden gemaakt dankzij de draagbare Canon SELPHY CP1300 fotoprinter, pasten bij haar kenmerkende, levendige stijl. "De kleuren waren echt helder en lieten zeker alle tinten zien die ik wilde laten zien. Ik heb zelfs een kleine kleurenkaart voor één ervan geprint, en die gaf echt de kleuren weer zoals ze er ook op het scherm uitzagen", zegt Emma.

"Ik was blij met de snelheid waarmee de SELPHY CP1300 print. Het is een leuk, snel en eenvoudig proces om de foto vanuit de app rechtstreeks naar de printer te sturen. Het was ook makkelijk om dingen in of uit te wisselen als er iets niet helemaal klopte of als ik van gedachten veranderde – ik kon gewoon eenvoudig een andere versie printen. Ik vind het 6x4-formaat papier echt fijn omdat je een paar foto's op één vel kunt printen."

De SELPHY Photo Layout-app is ook compatibel met de draagbare Canon SELPHY Square QX10 printer.

4. Inspiratie opdoen voor je eigen knutselproject

Een make-uptasje met een glittervel, garen en pailletten erop, naast een foto van een paar witte laarzen met een glanzend holografisch effect.

Met één inspirerende foto, zoals deze van holografische laarzen, kun je je creatieve project op een geweldige manier vormgeven. "De schoenen met het holografische element waren een uitgangspunt", legt Emma uit. "Een voorbeeld van het soort outfit waar dit make-uptasje bij zou kunnen passen."

Emma's beste tip voor beginnende knutselaars is om een leuk thema te gebruiken om je project mee te beginnen en het van daaruit verder te laten evolueren. "Verzamel zoveel mogelijk inspiratie", zegt ze. "Kies vervolgens één beeld om mee te beginnen, of dat nu een kleur is, een item dat je wilt personaliseren of zelfs alleen maar een foto van een paar schoenen – gebruik dat als uitgangspunt."

Emma's ideeën beginnen meestal wanneer ze een probleem aan het oplossen is en zelf iets wil maken in plaats van naar de winkel te gaan om een oplossing te kopen. "Ik heb een notitieboekje bij me voor dingen die in me opkomen terwijl ik rondloop", zegt ze. "Ik denk aan dingen die ik zelf zou willen dragen of in mijn huis wil gebruiken. In plaats van iets te kopen, denk ik: 'Hoe kan ik datgene maken waar ik naar op zoek ben?''

Of je nu je knutselideeën verkent met de draagbare Canon SELPHY CP1300 of SELPHY Square QX10, met de hulp van de SELPHY Photo Layout-app kun je met fotocollages je creativiteit de vrije loop laten.

Voor meer knutselinspiratie, van knutselvlinders tot moodboards – klik je hier.

Geschreven door Lorna Dockerill

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • CREATIEF PRINTEN

  Blijf het hele jaar creatief

  Bekijk de inspirerende ideeën voor je SELPHY Square QX10 van Jesus Sauvage.

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Maak zelf een verrassingsdoos

  Lini Trinh deelt haar papieren verrassingsdoos, die ze heeft gemaakt met een Canon SELPHY CP1500.

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Kom in de kerststemming met fotodecoraties

  Voor het tweede SELPHY Craft Club-project deelt Duygu Turgut Gokpinar haar ervaring met de Canon SELPHY Square QX10.

 • CREATIEF PRINTEN

  Maak een visionboard van je leven

  Geef je ruimte je eigen stijl met de Canon SELPHY Square QX10.