PRINTEN

Ontwerpen in een handomdraai met Canon PosterArtist

Geef je creativiteit een uitlaatklep en ontdek hoe eenvoudig het is om menu's, kalenders en nog veel meer voor je kleine bedrijf te maken en te printen.
A printed year planner created in Canon PosterArtist, with the title 'Leon's Bakery 2023 Calendar' and an image of a man and a woman in front of shelves of bread.

Het promoten van een klein bedrijf of evenement hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Canon PosterArtist, compatibel met Windows en MacOS, is een gratis webtoepassing waarmee je zelf flyers, banners, menu's en nog veel meer kunt maken.

Met honderden sjablonen waaruit je kunt kiezen en allerlei lettertypen en afbeeldingen, hoef je geen ervaren ontwerper te zijn om aan de slag te gaan. Het is zelfs mogelijk om QR-codes te genereren die je aan je ontwerpen toevoegt.

Je kunt je bij Canon PosterArtist aanmelden met een bestaand online account, zoals Google, Twitter of Facebook, of je eigen beveiligde Canon-ID aanmaken.

Hier zie je hoe je PosterArtist-sjablonen gebruikt om een menu en een kalender voor een kleine bakkerij te maken.

Een menu ontwerpen in PosterArtist

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist met een menusjabloon die kan worden bewerkt.

Kies een menusjabloon uit de categorie Food and Beverage (Levensmiddelen en dranken) als basis voor je ontwerp en bewerk je sjabloon door op een pagina-element te klikken.

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist met een menu voor een bakkerij, met opties voor het uploaden van afbeeldingen aan de linkerkant en opties voor het bewerken van afbeeldingen aan de rechterkant.

Selecteer Files (Bestanden) om afbeeldingen te uploaden van een computer, Google Drive™, Dropbox™ of Microsoft OneDrive®. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere royaltyvrije afbeeldingsbibliotheken in het menu Photo's (Foto's).

Wanneer je Canon PosterArtist voor het eerst opent, word je begroet met een korte rondleiding door de website, zodat je vertrouwd raakt met de lay-out en de functies. Als je klaar bent om aan de slag te gaan, selecteer je Menu op de PosterArtist-startpagina. In het linkerdeelvenster zie je verschillende sjabloonopties.

De belangrijkste stap is het toevoegen van een in het oog springende afbeelding die klanten laat zien wat je doet. Je kunt je eigen foto's uploaden of stockbeelden kiezen. Er zijn diverse kaderopties voor je afbeelding en er zijn ook bewerkingstools.

Als je de afbeelding van de kop linksboven in de sjabloon wilt vervangen, selecteer je Clipart. Kies Eten en drinken in het vervolgkeuzemenu. Je ziet dan verschillende clipartopties, waaronder een afbeelding van een broodje, die ideaal is voor het bakkerijthema.

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist met een bakkerijmenu.

Waarom zou je een sjabloon niet personaliseren met een korte inleiding over hoe je team werkt of met de mededeling dat het eten is gemaakt met liefde en verse ingrediënten? Bewerk de menu-items en prijzen en vergeet niet om ook je openingstijden te vermelden. Je kunt de tekengrootte en -kleuren aanpassen, net als de regel- en tekenafstand.

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist met de opties voor het opslaan van je product.

Wanneer je tevreden bent met je menuontwerp, selecteer je Save (Opslaan) om het menu te downloaden naar de computer of naar Google Drive, Dropbox of Microsoft OneDrive zodat je dit eenvoudig kunt delen met collega's.

Een kalender personaliseren in PosterArtist

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist, met een lege pagina met een selectie sjabloonopties voor kalenders in een deelvenster aan de linkerkant.

Selecteer de kalendersjabloon op de startpagina van Canon PosterArtist. Je kunt hier kiezen tussen de afdrukstanden staand en liggend. Als je Change original size (Origineel formaat wijzigen) selecteert, kun je kiezen uit een reeks vooraf ingestelde formaten of je eigen aangepaste afmetingen invoeren.

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist waarin een landschapskalender voor een bakkerij wordt ontworpen.

De titel en het jaar kunnen overal worden geplaatst en je kunt de tekengrootte, kleur, en regel- en tekenafstand nauwkeurig instellen. Wees niet bang om te experimenteren, maar selecteer een paar consistente kleuren en gebruikt niet te veel lettertypen om je merk een duidelijke identiteit te geven.

Menu's zijn essentieel voor een horecabedrijf, maar een kalender die klanten kunnen kopen of die je als blijk van waardering kunt weggeven, kan helpen om je bedrijf te promoten en de verkoop te stimuleren. Als klanten je kalender thuis ophangen, werkt die als visuele herinnering om je bedrijf te bezoeken. Het is ook handig om een bedrijfskalender bij te houden voor personeelsroosters, evenementen en verjaardagen van teamleden.

Op basis van je bedrijfsstijl kun je kiezen tussen een minimalistische of meer kleurrijke uitstraling. Net als in het menu kun je alle tekst en afbeeldingen bewerken.

Zet er een achtergrondafbeelding in, bijvoorbeeld van een teamlid dat achter de schermen hard aan het werk is, om een menselijk element toe te voegen. Je kunt ook QR-code in het linkerdeelvenster selecteren om een code voor je ontwerp te genereren die dient als koppeling naar je website of sociale-mediakanalen.

Er is geen goede of verkeerde manier om het aan te pakken, dus laat je fantasie de vrije loop. Bovendien, als je van gedachten verandert, kun je ook de pijl achteruit selecteren om een paar stappen terug te gaan.

PosterArtist-ontwerpen printen

Een Canon MAXIFY GX3050-printer staat op een houten tafel terwijl een groot aantal menu's wordt geprint die zijn gemaakt in Canon PosterArtist.

De Canon MAXIFY GX3050 is ideaal voor het printen van menu's, kalenders, fotocollages en meer. De printer neemt niet veel ruimte in beslag, is eenvoudig te gebruiken en te onderhouden en kan grote hoeveelheden documenten printen.

Wanneer je tevreden bent met het ontwerp, selecteer je Ga verder met printen . De eerste keer dat je dit doet, word je gevraagd een printplug-in te installeren.

Een hoogwaardige printer uit de Canon PIXMA- of MAXIFY-serie levert geweldige resultaten. De Canon MAXIFY GX3050 heeft lage gebruikskosten — essentieel voor een klein bedrijf — waardoor je met een set volle inktflessen tot 14.0001 prints kunt maken. De printer kan ook banners met een lengte tot 120 cm printen, zodat je genoeg ruimte hebt om met je ontwerpen te experimenteren. Als je op zoek bent naar een draagbare optie, kun je met de Canon PIXMA TR150 je bedrijf met je meenemen en je ontwerpen ook onderweg snel en professioneel printen.

Je kunt ook JPEG's van je ontwerpen opslaan op je computer om die op je socialmediakanalen te plaatsen.

Last minute wijzigingen en veilig opslaan

Een geprint bakkerijmenu, gemaakt in Canon PosterArtist, ligt op een grijs schort met een houten lepel en wat bakhulpmiddelen.

Als je je bedrijf op sociale media wilt promoten, kun je de prints naast een selectie passende accessoires laten zien.

Het mooie van Canon PosterArtist is dat je de ontwerpen snel kunt bewerken om prijswijzigingen of kortingen en speciale aanbiedingen door te voeren. Bovendien hoef je een ontwerp niet telkens op je computer op te slaan wanneer je een kleine wijziging aanbrengt. De ontwerpen worden veilig opgeslagen in cloudservices, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je ze kwijtraakt als je computer problemen geeft.

Heb je het maken van menu's en kalenders onder de knie? Probeer dan eens om een fotocollage van je producten of hardwerkende medewerkers te maken, die je kunt printen om in je bedrijf op te hangen.

Marketing voor een klein bedrijf hoeft geen enorme opgave te zijn. PosterArtist is een probleemloze ontwerptool die het creatieve proces vereenvoudigt, zodat je snel en eenvoudig opvallende promotiematerialen kunt maken.

Nikita Achanta

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • PRINTEN

  Geef je bedrijf een boost met de MAXIFY GX7050

  De Canon MAXIFY GX7050 is ideaal voor elk bedrijf. Hij is snel en veelzijdig en biedt hoogwaardige prints met zeer lage gebruikskosten.

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  MegaTank-printers en hun voordelen

  Ontdek zes redenen om een MegaTank-printer te kopen.

 • CREATIEF PRINTEN

  Lijsten, plannen en doelen printen

  Laat je creativiteit de vrije loop met een Canon PIXMA-printer en wees het hele jaar door goed georganiseerd en mindful.

 • PRINTEN

  Inkjet of laser: welke past het beste bij jou?

  Ontdek de verschillen tussen inkjet- en laserprinters van Canon, en ontdek welke printer het beste bij je behoeften past.