FILMMAKING

Geavanceerde aansluitmogelijkheden

De EOS R5 C is uitgerust met een multifunctionele accessoireschoen en biedt opties voor XLR-/stereomicrofooningang, plus speciale aansluitingen voor tijdcodes, 3,5mm-microfoon, hoofdtelefoon, micro-HDMI, flitssynchronisatie, USB-C en uitgebreide ondersteuning voor softwaretoepassingen - de EOS R5 C is overal op voorbereid.
EOS R5 C

Multifunctionele accessoireschoen

De multifunctionele accessoireschoen van Canon, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de XF605-videocamera en de EOS R3, biedt datacommunicatie en een directe stroomvoorziening voor een nieuwe reeks accessoires. Dit omvat de DM-E1D-stereomicrofoon van Canon en de CA-XLR2d-C XLR-audioadapter van TASCAM met professionele XLR-ingangen voor handmatige bediening, bewaking en 48V-voeding. Bestaande Speedlites en triggers kunnen ook worden aangesloten.*

* Weerbestendige Canon Speedlites worden niet ondersteund.

 • Professionele interface

  Connectiviteit op de EOS R5 C bevat speciale aansluitingen voor Timecode In/Out, 3,5mm-microfooningang, hoofdtelefoonuitgang, micro-HDMI-uitgang, flitssynchronisatie, N3-type afstandsbediening en een USB-C-aansluiting voor voeding, opladen en communicatie. In de doos zit een kabelbeschermer waarmee je zowel de USB-C- als de micro-HDMI-aansluitingen tijdens het opnemen kunt bevestigen.

 • Accugrip en wireless file transmitter

  Bestaande accessoires voor het EOS R-systeem, zoals de BG-R10-accugrip en de WFT-R10 wireless file transmitter, worden ondersteund door de EOS R5 C. Beide accessoires zijn geschikt voor twee accu-eenheden (LP-E6NH, LP-E6N of LP-E6), maar de WFT-R10 verbetert de netwerkfunctionaliteit met twee 2x2 5Ghz-antennes en Ethernet-connectiviteit. Hoewel de EOS R5 C over ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth beschikt, is dit accessoire vereist voor wireless gebruik van de toepassingen Browser Remote en Content Transfer Mobile.

 • Uitgebreide ondersteuning voor softwaretoepassingen

  De EOS R5 C combineert de werelden van Cinema EOS en het EOS R systeem in één met compatibiliteit met een uitgebreide reeks professionele filmproductie-, foto- en virtual reality-toepassingen, zowel voor smartphones als PC's. Inclusief de Browser Remote voor toegang tot geavanceerde instellingen en live-weergave op afstand. Content Transfer Mobile voor het overdragen van proxybestanden/bewerken van metagegevens. Image.canon-cloudservices voor back-ups van hoge kwaliteit.

 • Externe voedingsbron voor 8K/60P

  De EOS R5 C kan worden gevoed met LP-E6NH/LP-E6N/LP-E6-accu’s, maar ook via een externe voedingsbron (vereist voor 8K-opnamen met een snelheid van meer dan 30 fps). Ondersteunde voedingsbronnen zijn onder andere USB-C-voeding van de PD-E1-adapter, evenals gebruik van de DR-DE6C-koppeling en de CA-946-stroomadapter.

 1. Bij gebruik met de EOS R System-adapters.
 2. 12-bits Cinema RAW Light-opties tot 2,6 Gbps.
 3. Hiermee kun je externe accessoires zoals de XLR-adapter, stereomicrofoon en Speedlites gebruiken. Weerbestendige Canon Speedlites zijn niet compatibel.
 4. Accu’s kunnen niet alleen worden opgeladen met Battery Grip BG-R10. De LP-E6-accu kan niet worden opgeladen.

NU AANMELDEN

Laat zien dat je geïnteresseerd bent in de Canon EOS R5 C

Ontvang als een van de eersten het laatste nieuws over de Canon EOS R5 C, aanbiedingen, tips, tutorials, nieuwsberichten en uitnodigingen voor lokale evenementen.