The perfect blend of handling and great design

EOS R

De perfecte mix van gebruiksvriendelijkheid en een fantastisch ontwerp

De EOS R is een compacte, lichte camera die kleiner is dan andere EOS full-frame DSLR's. Het ergonomische ontwerp is perfect in het gebruik. De camera beschikt over alle hoogwaardige EOS-functies die je mag verwachten, plus nieuwe en spannende functies die je opname-ervaringen nog verder verbeteren.

Compact, ergonomisch ontwerp

Vanaf het moment dat je de EOS R pakt, voel je dat de camera comfortabel in je handen ligt. Als onderdeel van het EOS-assortiment bevat de camera dezelfde stijl handgreep als de DSLR-modellen. Het intuïtieve menusysteem op het LCD-scherm zal EOS-gebruikers ook vertrouwd voorkomen. De bedieningselementen zijn gemakkelijk bereikbaar en kunnen eenvoudig worden aangepast aan je eigen persoonlijke voorkeur. De EOS R is de camera die je wilt.

Compact, ergonomic design
Compact, ergonomic design

Variangle touchscreen

Het 3,15-inch variangle touchscreen van de EOS R is helder en duidelijk, met een ongelooflijke 2,1 miljoen dots om beelden met hoge resolutie en opgenomen films met verbluffende scherpte en helderheid weer te geven. Je kunt het scherm aanpassen naar een breed scala aan hoeken om je te helpen opnamen te maken van moeilijk toegankelijke onderwerpen, terwijl schermreflecties sterk worden verminderd door Canon's Clear View II-technologie. Je kunt de kleurtoon van het LCD-scherm veranderen; dit helpt ook om je opnamen af te stemmen op de wijze waarop je een scène wilt weergeven.

Dit vind je misschien ook interessant
Related connect upload

EOS R

Aansluiten, uploaden en delen waar je ook bent

Related tell your stories

EOS R

Vertel je verhalen in 4K-video en vul het scherm met details

Related article brent

EOS R

Een nieuwe standaard voor creativiteit

Vari-angle touch screen

Een zoeker met een verschil

Fotograferen met de elektronische zoeker (EVF) van de EOS R (3,69 miljoen dots) biedt je de mogelijkheid om 100% van de scène te zien en geeft je een meer traditionele opname-ervaring, omdat je de camera voor je oog houdt. Het biedt ook andere voordelen dan de traditionele optische zoeker: je kunt zien hoe het uiteindelijke beeld in real-time eruit ziet en je kunt je onderwerp duidelijk zien, zelfs wanneer het bijna donker is. Wanneer je de zoeker niet voor je oog hebt, schakelt een ingebouwde sensor automatisch het beeld naar het scherm, waardoor het accuvermogen wordt gespaard. Je kunt de zoeker ook gebruiken voor video-opnamen in fel licht, waardoor het veel gemakkelijker wordt om van foto's naar video over te schakelen.

Scherpstelfuncties

Wanneer je opnamen maakt met de EVF, kun je snel en nauwkeurig het AF-gebied selecteren door gebruik te maken van scherpstellen door tikken en slepen. Met deze functie kun je het touchscreen doeltreffend gebruiken als touchpad terwijl je door de zoeker kijkt. En wanneer je onderwerp beter geschikt is voor handmatig scherpstellen, kun je de functies Focus Magnification of Focus Peaking van de EOS R gebruiken om nog nauwkeuriger scherp te stellen.

Focusing features

Aanpasbare multifunctionele balk

Een van de innovatieve functies van de EOS R is de unieke multifunctionele balk. Dit is een aanraakgestuurde bedieningsinterface die kan worden aangepast voor een scala aan functies, van het regelen van AF tot je ISO-snelheid of witbalans. De balk is vergelijkbaar met het bekende EOS-bedieningswiel, maar met als extra voordelen de stille werking en de verbeterde weerbestendigheid.

Customisable multi-function bar

Robuuste, duurzame, weerbestendige body

De robuuste body van magnesiumlegering van de EOS R biedt een hoge mate van bescherming. Dankzij de geavanceerde stof- en vochtbestendigheid is het de meest weerbestendige systeemcamera van Canon die tot op heden beschikbaar is.

Wellicht vind je dit ook interessant