CANON BUSINESS SERVICES DIENSTVERLENING

Samen werken aan een betere wereld

Voor mens, maatschappij en milieu

Picturing a sustainable future

Onze visie

Canon heeft haar duurzaamheidsdoelstellingen gekoppeld aan de SDG’s via het UN Global Compact, ‘s werelds grootste vrijwillige duurzaamheidsinitiatief voor ondernemingen. Onze focus ligt op drie hoofdgebieden:

1. Creëren van nieuwe technologieën om sociale problemen op te lossen
We ontwikkelen nieuwe producten en activiteiten door verschillende technologieën te combineren. Zo biedt onze imaging technologie oplossingen voor medisch professionals om de gezondheid en het welzijn van patiënten over de hele wereld te verbeteren.
2. Milieubelasting verminderen
Wij hebben de ambitie om netto nul CO-uitstoot te realiseren in 2050, gedurende de gehele levenscyclus van onze producten en daarnaast het verbruik van nieuwe grondstoffen te minimaliseren door het geavanceerd recyclen van machines, toners en verpakkingen.
3. Sociale impact vergroten
Canon heeft sociaal en inclusief ondernemen hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat mensen ongeacht geslacht, afkomst, seksuele oriëntatie of arbeidsvermogen betrokken worden in het arbeidsproces. Ook bieden we jong en oud de mogelijkheid om talenten en kwaliteiten te ontwikkelen.

Duurzaamheid in de praktijk

Canon Business Services biedt allesomvattende dienstverlening op het gebied van documentdiensten, digitalisering van informatiestromen en creatieve vormgeving van klantcommunicatie. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in onze dienstverlening en bij onze klanten. We zijn ons bewust van de negatieve impact op onze maatschappij als we niets zouden doen. We zijn er elke dag mee bezig: op de werkvloer bij onze klanten, op de productielocaties, het transport en alle andere onderdelen in de keten van onze diensten. We trainen onze medewerkers en evalueren onze bedrijfsactiviteiten regelmatig, samen met onze klanten. Dit zorgt voor continue verbetering van onze processen, het minimaliseren van afval en uiteindelijk een betere dienstverlening voor onze klanten.
Tegelijkertijd groeit de vraag naar duurzame oplossingen bij onze klanten. Minder printen en meer digitale informatiestromen, het bundelen van transporten en elektrisch vervoer en onbemande pakketlockers in plaats van fysiek bemande postkamers.

Michael Kusters, Channel Director Canon Business Services Nederland

“ We evalueren onze bedrijfsactiviteiten regelmatig met onze klanten, optimaliseren onze processen en kiezen waar mogelijk voor duurzame oplossingen en partnerships.”

CO2 minimaliseren door te centraliseren

De HUB in Kerkdriel is de grootste centrale printproductielocatie van Canon Business Services. De HUB produceert voor een groot aantal klanten en levert deze met eigen transport door heel Nederland af. De jaarlijkse productie groeit door het toenemende aantal klanten dat wordt gekoppeld aan deze productielocatie. Van oudsher had bijna iedere klant een in-huis repro met eigen apparatuur. Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor een externe printlocatie voor de (bulk)productie. Dat levert bruikbare vierkante meters op voor de klant en een flinke kostenbesparing door een efficiënte inzet van personeel en apparatuur. Het centraliseren van de bulkproductie stelt ons in staat om grote volumes te stroomlijnen en deze te verwerken met minder en energiezuinige apparatuur. Tegelijkertijd werken wij hard aan het verlagen van onze voetafdruk op de HUB.
De doelstelling is dat de HUB in 2030 een CO2 neutrale productielocatie is.

Bekijk onze video over de HUB kerkdriel

Picturing a sustainable future

Dienstverlening ‘in the picture’

Meer weten over de duurzame initiatieven van Canon Business Services?

Trots op onze duurzame prestaties

Wij zijn trots op de certificaten, nominaties en awards die wij hebben ontvangen op het gebied van duurzaamheid. Dit geeft aan dat we op de goede weg zijn om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en motiveren ons om iedere dag het maximale uit onszelf te halen.
Ook kijken we naar belangrijke certificeringen voor de toekomst om aan de duurzaamheidsstandaarden van de markt te blijven voldoen.

Certificeringen duurzaamheid

Gerelateerde oplossingen

 • Document Outsourcing

  Door gebruik te maken van outsourcings-dienstverlening van Canon, kunt u zich focussen op uw kerntaken, uw klanttevredenheid verhogen en grip houden op uw kosten.

 • The Creative Hub

  Werken met The Creative Hub betekent verassende ontwerpen passend bij merk en identiteit, flexibiliteit en schaalbaarheid voor onze klanten. Wij geven vorm aan communicatie.

 • Kijk op Onderwijs

  De snel veranderende wereld vraagt om online en digitaal onderwijs, boeiend en eigentijds. Lees hier over de oplossingen die Canon voor het onderwijs te bieden heeft.

Ontdek Meer

Benieuwd hoe Canon u kan helpen om uw duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren?

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout