In 2008 ontketende Canon een revolutie op het gebied van onafhankelijke films met de lancering van de Canon EOS 5D Mark II, 's werelds eerste full-frame DSLR die in Full HD kan opnemen. Met zijn grote sensor, uitmuntende beeldkwaliteit, compacte formaat en betaalbaarheid, werd de camera omarmd door grote studio's, onafhankelijke lowbudgetfilmmakers en hobbyisten.
Dit werd gevolgd door de introductie van het Canon Cinema EOS-camerasysteem en deze ontwikkelingen legden samen de basis voor de videofuncties en prestaties van de nieuwste DSLR's, full-frame systeemcamera's en professionele XA/XF-videocamera's. Tot op de dag van vandaag werkt de kwaliteit, het gebruiksgemak en de betaalbaarheid van het Canon-assortiment drempelverlagend voor beginnende filmmakers, aldus toonaangevende cinematograaf en Director of Photography, Claudia Raschke. Met name vrouwelijke filmmakers ervaren obstakels, geeft Claudia aan. Maar ze zegt dat een groot deel van het Canon-assortiment zich op een "prijsniveau bevindt dat binnen het bereik ligt van een veel grotere groep mensen. Hierdoor kunnen veel meer mensen toetreden tot de filmwereld."
Het intuïtieve bedieningspaneel en de eenvoudig te begrijpen menu's van de cinema-camera's van Canon zijn "geweldig" voor iedereen die begint, voegt ze toe. Cinematograaf Laura Bellingham is het hiermee eens. "Het menusysteem in het hele Cinema EOS-assortiment is erg vertrouwd" merkt ze op. "Dat is handig, want als je een nieuw model voor het eerst gaat gebruiken, kun je er meteen mee aan de slag."
Hier onderzoeken we een deel van de Canon-technologie die de conventionele beperkingen van kosten, complexiteit en tijd blijft uitdagen, waardoor het maken van films steeds toegankelijker wordt.
Lees ook het volgende eens: