6. Maak gebruik van al je EF-objectieven
"Als je budget beperkt is, dan adviseer ik om dit eerder te gebruiken voor objectieven dan voor de camerabody. Wanneer je later wel overstapt op een cinemacamera, dan kun je nog steeds je EF-objectieven gebruiken”, zegt Quentin. "Dit is een van de redenen waarom het enorm loont om voor een merk als Canon te kiezen. Hiermee kun je je workflow bijwerken naarmate je carrière vordert."
Bij het maken van commerciële video's vertrouwt hij meestal op het veelzijdige Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM-objectief en de Canon EF 50mm f/1.2L USM, die zeer effectief is bij weinig licht. "Ik heb ook het nieuwe Canon EOS R-systeem en de RF-objectieven uitgeprobeerd", zegt hij. "Ze zijn geweldig voor video vanwege de snelle AF en het intuïtieve ontwerp van de control ring. Mijn advies is om een EF-EOS R-adapter te kopen, zodat je de EOS R ook met EF-objectieven kunt gebruiken."
Jörg geeft de voorkeur aan prime-objectieven zoals de Canon EF 50mm f/1.2L USM en de Canon EF 35mm f/1.4L II USM vanwege hun "briljante beeldkwaliteit en de fijne volledig open diafragma's". Hij combineert deze simpele set met een gimbal, reflectoren en licht- en audioapparatuur voor filmopnamen, "slechts een fractie van de apparatuur die we in het verleden nodig hadden", voegt hij eraan toe.
7. Begrijp de essentie van beeldvolgorde
Volgens Quentin is de sleutel tot technisch succes het begrijpen van de verschillen tussen fotografie en video. "Met video schrijf je een verhaal met meerdere frames, terwijl de meeste commerciële fotografie op zichzelf staat, zonder context. Ik moest leren hoe ik een verhaal moest vertellen met drie, vijf of twintig frames, en tegelijkertijd de camera te verplaatsen. Je kunt dit leren door films en commercials te bekijken, maar op mij hadden stripboeken de meeste invloed, omdat beeldromans opeenvolgende frames gebruiken om emotie en betekenis uit te drukken."
Als je de beeldvolgorde begrijpt, dan kun je de volgende keer betere opnamen maken, voegt hij toe. "Bij het bewerken moet je duidelijk voor ogen hebben wat voor soort opnamen je moet hebben om je film begrijpelijk te maken. Door uit te zoeken wat je wel en niet nodig hebt, word je beter in je vak."