Geef je stop-motion-animatie een boost

stop-motion-camera-firmware

Geef je stop-motion-animatie een boost

Geef je stop-motion-animatie een boost

De nieuwe Stop Motion Animation-firmware verhoogt de Live View-resolutie naar 1920x1280 ten opzichte van Canon's reguliere 960x640, wanneer je verbinding maakt met compatibele software voor stop-motion-animatie, zoals Dragonframe. Hierdoor kunnen animators eenvoudig de scherpstelling en beweging binnen elk frame bevestigen.

pro-stop-motion-8

Grotere Live View

Live view is essentieel voor animators die animatievideo's met stop-motion maken. Animators gebruiken de live view op afstand-optie van de camera om belangrijke details te bekijken en beslissingen te nemen in software voor stop-motion-animatie, zoals Dragonframe. Met Canon's Stop Motion Animation-firmware wordt de Live View verhoogd tot 1920x1280, zodat animators subtiele bewegingen kunnen zien voor verfijnde animaties.

USB Manual Focus Peaking

Canon heeft Manual Focus Peaking via USB toegevoegd zodat je kunt werken met software voor stop-motion-animatie, zoals Dragonframe.

Met Focus Peaking op het volledige scherm kan de animator nauwkeurig kleine details vastleggen en de gewenste scherptediepte instellen.

Als je precies op de ogen van een onderwerp scherpstelt (met behulp van de rode rand), weet de animator zeker dat de scène volgens plan verloopt.

Larger Live View

Diafragmavergrendeling

Stel de diafragmawaarde in via de functie "Diafragmavergrendeling" in de Dragonframe-software. Deze computergestuurde diafragmafunctie vermindert flikkeringen door het diafragma, waardoor animaties kunnen mislukken.

Aperture Lock

Focuspositiegeheugen

Met de functie Focuspositiegeheugen kun je nauwkeurig handmatig scherpstellen op een onderwerp via de computer met Dragonframe-software. Hiermee kan de gebruiker een programmeerbare focuspositie instellen om ervoor te zorgen dat er geen focusveranderingen optreden bij animaties van meerdere dagen. Focuspositiegeheugen is mogelijk bij alle EOS RF-lenzen.

Focus Position Memory

Vergelijkingstabel standaardfirmware versus firmware voor stop-motion-animatie

EOS R, EOS RP- en EOS R6 Mark II-functies Standaardfirmware Stop Motion Animation-firmware
Live View-resolutie 960x640 1920x1280
Live View Manual Focus Peaking
HDMI-uitgang
Focuspositiegeheugen
Diafragmavergrendeling

Belangrijke informatie over de geïnstalleerde EOS R, EOS RP- en EOS R6 Mark II Stop Motion Animation-firmware:

 • HDMI-uitgang is niet beschikbaar
 • [Scherm prestaties] kan niet worden ingesteld
 • Het opnamescherm kan niet worden weergegeven met een resolutie van 1920 x 1280 pixels, evenals MF-peaking, zelfs niet als [MF-peaking-instellingen] is ingesteld op [Aan] onder de volgende omstandigheden: 
  • Als er een EF-S-lens wordt gebruikt
  • Wanneer [Meerdere belichtingen] is ingesteld
  • Wanneer [Cropping/beeldverhouding] is ingesteld op een optie [1,6x (bijsnijden)]
  • Wanneer het opnamescherm wordt vergroot
  • Wanneer je de ontspanknop ingedrukt houdt na het maken van de opname

Gerelateerde producten

Wellicht vind je dit ook interessant