CASESTUDY

Hoe Canon PTZ-camera's een Tibetaans medisch centrum hielpen de kunst van het streamen onder de knie te krijgen

Ontdek hoe de 'School of Inner Medicine', Nangten Menlang International, de eeuwenoude Tibetaanse leer heeft verspreid onder een breder online publiek.
Download het Think Creative magazine [pdf, 630 kb]

Visuele verlichting

Zelfs de oude Tibetaanse leer is niet immuun voor de pandemie, zoals de in Oostenrijk gevestigde organisatie Nangten Menlang International (NMI) ontdekte. NMI richt zich op het promoten van de Tibetaanse geneeskunst en onderwijst lichaamsbewegingen, geneeswijzen en meditatie om het voor hun studenten mogelijk te maken een gelukkiger leven te leiden. De organisatie heeft als doel de medische filosofie van meester Tulku Lobsang Rinpoche te delen met een wereldwijd publiek. Met de uitbraak van corona stond de non-profitorganisatie echter voor hun grootste uitdaging: de overgang van fysieke evenementen naar een online platform.

Klant: Nangten Menlang International

Locatie: Wenen, Oostenrijk

 • De uitdaging

  Vanwege de pandemie zocht Nangten Menlang International een eenvoudige, gebruiksvriendelijke oplossing voor het maken en streamen van live onderwijssessies aan een online publiek. De organisatie overwoog opties met bediening op afstand, omdat de oefenruimte klein was. Ondanks het beperkte budget wilden ze meeslependere en boeiendere onderwijssessies met een professionele uitstraling creëren.

 • De oplossing

  NMI zocht samen met partner Tools at Work naar de beste oplossing voor hun behoeften. Na een eerste consult raadde Tools at Work de serie PTZ-camera's van Canon aan vanwege de haarscherpe 4K UHD-beelden, de compacte vormgeving en de mogelijkheid om moeiteloos live te streamen met uitgebreide IP-protocollen. Uiteindelijk schafte de organisatie twee Canon CR-N300s PTZ-camera's aan om de lessen in hogere kwaliteit te kunnen vastleggen.

KATHRIN JANY, VOORZITTER VAN NANGTEN MENLANG INTERNATIONAL

"Doorslaggevend waren de intuïtieve bediening, de voorinstellingen, de uitstekende automatische scherpstelling en 20x zoom, wat geweldig werkt voor onze hybride evenementen"

Canon Camera

Producten die hiervoor worden gebruikt

De pandemie te slim af met een PTZ, of twee…

"We wilden altijd al streamen, maar onze organisatie en ons publiek waren hier nog niet klaar voor", vertelt Kathrin Jany, voorzitter van Nangten Menlang International. "Maar toen werd het opeens onderdeel van onze overlevingsstrategie."

In eerste instantie streamden ze met een standaard webcam, maar het was al snel duidelijk dat dit maar een oplossing voor de korte termijn was, omdat ze hiermee het meeslepende, intieme gevoel van de sessies niet konden nabootsen.

Hier verscheen de Canon CR-N300 PTZ-camera op het toneel. Met een hoogwaardige 4K UHD-resolutie, 20x optische zoom, hybride autofocus en talloze IP-streaming- en besturingsprotocollen leverde deze oplossing een sterk verbeterde ervaring waarmee de afstand tussen leerkracht en publiek werd verkleind.

Doorslaggevend waren de intuïtieve bediening, de mogelijkheid om voorinstellingen te configureren, de uitstekende automatische scherpstelling en 20x zoom, wat geweldig werkt voor onze hybride evenementen. We gebruiken de PTZ's voor alle streamingdoeleinden", vertelt Kathrin.

Na een naadloze integratie werden de PTZ-camera's op afstand bediend vanuit een andere ruimte. Dit bleek de perfecte oplossing om evenementen te streamen vanuit hun kleine ruimte in Wenen.

Een slimme investering

Naarmate hun producties verbeterden, nam ook hun online publiek toe. Hierdoor konden ze investeren in een extra CR-N300. Kathrin bedient de beide camera's nu gecombineerd, voor een nog geavanceerdere output. "Met een opstelling met twee camera's kunnen we alle voorinstellingen alvast voorbereiden, zodat we een goed voor- en zijaanzicht hebben. Vervolgens gebruiken we een ATEM Mini Extreme om tussen weergaven te wisselen en de camera te kunnen richten zonder erachter te staan."

"We zijn erg tevreden over de AF van de Canon CR-N300 PTZ", voegt Kathrin toe. "In sommige sessies wisselt de docent bijvoorbeeld af tussen staan en zitten, en beweegt deze soms wat meer richting de camera. De camera blijft scherpgesteld en de beeldstabilisatie zorgt ervoor dat de output voortdurend stabiel blijft. Bij hybride evenementen plaatsen we de PTZ-camera ver weg, maar krijgen we desondanks een indrukwekkende kwaliteit dankzij de 20x optische zoom."

Streams worden via de ATEM Mini Extreme gehost op Zoom, waar soms honderden deelnemers tegelijkertijd op afstemmen. Het was een enorme sprong naar de 4K UHD-resolutie, bevestigt Kathrin, die al direct positieve feedback kreeg over de professionele kwaliteit van de streams.

De geavanceerde functies en indrukwekkende prestaties van de Canon CR-N300 bleken voor het team een slimme zet te zijn, doordat ze de kwaliteitsstandaard van het online onderwijs konden verbeteren. Hierdoor kon Nangten Menlang International het bereik uitbreiden tot over de grenzen en de moderne wereld laten kennismaken met de eeuwenoude leer van meester Tulku Lobsang Rinpoche.

Gerelateerde casestudy's

 • Casestudy

  Canon's virtual reality-oplossing transformeert ultrasound leren voor studenten en professionals uit de gezondheidszorg

  Een baanbrekende samenwerking tussen Canon Italië en Canon Medical Systems geeft ultrasound onderwijs een meeslepende upgrade met het baanbrekende Canon RF 5,2mm F2.8L Dual Fisheye-objectief en de EOS R5 C.

 • CASESTUDY

  Verbinden met de gemeenschap: Canon PTZ-camera's effenen het pad voor meer betrokken volgers

  De Dawoodi Bohras-gemeenschap brengt leden dichter bij elkaar dan ooit tevoren, dankzij meeslepende, boeiende livestreams in 4K met Canon PTZ-camera's.

 • Casestudy

  Perfecte beelden van Canon PTZ-camera's komen samen met perfecte klassieke muziek

  Het Nederlandse contentcreatiebedrijf MotionDezign gebruikt Canon PTZ-camera's voor opnamen van klassieke concerten met een hoge kwaliteit die geschikt zijn voor broadcasts, waardoor kijkers dichter bij de musici komen te staan dan ooit tevoren.

 • Casestudy

  Servisch tv-kanaal kiest Canon PTZ-camera's voor live broadcasts van debatten in het parlement

  Het parlement van Servië vindt de perfecte oplossing voor broadcasts bij weinig licht met de Canon CR-N500 PTZ-camera, zodat de belangrijkste politieke kwesties van het land duidelijker voor het voetlicht kunnen worden gebracht.