CASESTUDY

DE COMMUNITY VERBINDEN: CANON PTZ-CAMERA'S EFFENEN HET PAD NAAR MEER BETROKKEN VOLGERS

De Dawoodi Bohras-community brengt leden dichter bij elkaar dan ooit, dankzij meeslepende, visueel aantrekkelijke livestreams in 4K, verzorgd door Canon PTZ-camera's.
Download het Think Creative magazine [pdf, 890 kb]

Een mijlpaal

De Dawoodi Bohras in Londen werd opgericht in de jaren 60. Het is een community met 1000 leden die regelmatig bijeenkomt voor diverse groepsactiviteiten zoals preken, gebeden en voordrachten. Het bredere netwerk bestaat uit negen community's in het Verenigd Koninkrijk, plus nog enkele wereldwijd.

Nadat ze in een aanbesteding het winnende bod hadden geplaatst om voor het eerst in Europa de Ashara Mubaraka, een internationaal evenement, te organiseren, bracht de West-Londense community vrijwilligers op de been om zich voor te bereiden op de ontvangst van 18.000 leden in Ealing. Ze beschikten echter niet over de benodigde voorzieningen. Aangezien alle ogen verwachtingsvol gericht waren op Londen, werd het tijd voor een upgrade. Op de Media Production & Technology Show 2022 probeerden ze de nieuwe Canon PTZ-serie uit, voordat ze de uiteindelijke keuze maakten voor de CR-N300, CR-N500 en de RC-IP100-controller.

Klant - De Dawoodi Bohras van Londen
Locatie - Londen, VK

 • De uitdaging

  Het hoofddoel was om voor deze mijlpaal een imaging-oplossing van wereldklasse te leveren die dit 10-daagse evenement kon overbrengen naar een publiek van 18.000 mensen. Als liefdadigheidsinstelling steunt Dawoodi Bohras op haar vrijwilligers die daarnaast nog allemaal een betaalde baan hebben. Daarom was een intuïtief systeem nodig, dat eenvoudig in gebruik was en niet te duur. De leden van de community in Londen wilden alles op alles zetten om de allerbeste programmering te organiseren. Dat hield in: het afspelen van 4K UHD-beeld op diverse enorme schermen op het evenementsterrein, naast de uitzending in 4K UHD-kwaliteit online. Voorheen gebruikten ze 'omslachtige, logge' videocamera's op vaste statieven, waarvoor veel bekabeling en fysiek gesleep nodig waren om alles precies goed opgesteld te krijgen.

 • De oplossing

  De Canon CR-N300 en CR-N500 PTZ-camera's betekenden een revolutie in het vastleggen en verwerken van videofeeds op een professionele manier via Vimeo, wat de lat hoger legde voor andere nationale community's. Het werd de nieuwe standaard waar deze community's voortaan ook naar streven. Leden reageerden enorm positief op de verbeterde, continue beeldkwaliteit in 4K UHD, zowel voor de aanwezigen op locatie als voor de kijkers thuis. Het aantal online kijkers nam zelfs toe door de verbeterde streamingkwaliteit. Praktisch gezien werd de hoeveelheid bekabeling dankzij de compacte PTZ's verminderd, waardoor een opgeruimde omgeving ontstond met minder storende elementen voor sprekers en gelovigen. De camera's werden naadloos geïntegreerd met hardware van externe leveranciers om zo een gemakkelijk te bedienen, betrouwbaar systeem te creëren dat vrijwilligers nu graag willen uitproberen.

TAHER ABIDALI, VRIJWILLIGER BIJ DAWOODI BOHRAS

"Door PTZ-camera's van Canon te gaan gebruiken, kregen we baanbrekend nieuw gereedschap in handen om videofeeds op te nemen en te bewerken"

Meeslepende voorstelling

"Zelfs wanneer je je ver van de spreker af bevindt, voel je je nog altijd betrokken bij het evenement. Je voelt echt dat je er onderdeel van uitmaakt wanneer je de spreker kunt zien op een groot scherm met 4K-details. Je voelt je niet buitengesloten van de ervaring", vertelt Taher Abidali, een vrijwillige medewerker bij Dawoodi Bohras Londen.

Na de aanschaf van een set CR-N300's, een CR-N500 en een RC-IP100-controller beschikte het vrijwilligersteam over de tools om ceremonies op een meeslependere manier vast te leggen, op te nemen en uit te zenden. Leden die evenementen niet op locatie konden bijwonen, waardeerden de verbeterde online stream en voelden zich op hun beurt ook minder eenzaam in de periode na de coronapandemie.

"De ongelooflijke beeldkwaliteit en de wendbaarheid van de zoomfunctie waren fantastisch. Er zijn diverse evenementen die in de loop van het jaar worden gestreamd of opgenomen en dankzij deze twee kenmerken hebben we alle evenementen echt goed kunnen vastleggen."

Daarnaast nemen de PTZ-camera's veel minder plek in, wat minder rommelig oogt. "Voorheen hadden we een grote videocamera die zich recht in het gezichtsveld van de spreker bevond en het uitzicht van het publiek op de spreker belemmerde. Dat is niet erg prettig. De PTZ's zijn veel onopvallender", aldus Taher. Dankzij de krachtige ethernetverbinding hoefden er minder kabels door de ruimte te worden gelegd, wat een opgeruimde omgeving met minder afleiding creëerde.

Of de leden van de Dawoodi Bohras-community de evenementen nu thuis bekeken of op locatie bijwoonden, ze gaven te kennen dat ze de verbeterde helderheid, stabiliteit en professionaliteit van de verslaggeving waardeerden.

De lat hoger leggen

"Het gebruiksgemak van de PTZ-camera's is ongeëvenaard. Dat ze eenvoudiger te bedienen zijn, buiten het directe zicht van de sprekers zijn opgesteld en een groter bereik aan zichthoeken hebben dan voorheen, heeft voor ons een enorme meerwaarde."

Met de RC-IP100-controller kon een team van niet-professionele vrijwilligers naadloos schakelen tussen verschillende standpunten, zodat geen enkel moment werd overgeslagen. Om dit te bereiken, zijn de camera's verbonden met een Black Magic ATEM, die het signaal invoert in een Teranex om het te converteren. Deze 4K-camerafeed wordt vervolgens gecodeerd naar H.264 via streamingprotocol RTMP om daarna te worden gestreamd via Vimeo.

"Voorheen was ons vrijwilligersteam nogal geïntimideerd door de technologie. Nu kan er veel minder snel iets misgaan. en wil iedereen het wel een keer proberen!" grapt Taher. Het aantal mensen dat de evenementen thuis kijkt is zelfs verveelvoudigd. Dit bewijst dat Canon's oplossing de banden en relaties binnen de community verder heeft versterkt.

Volgens Taher heeft het succes van hun bijgewerkte systeem de interesse gewekt van andere communitycentra in heel het Verenigd Koninkrijk. "Doordat we deze camera's gebruiken in Londen is de lat hoger gelegd voor onze communityleden elders. Het wordt nu van communitycentra verwacht dat ze beschikken over dit type camera als onderdeel van hun uitrusting", concludeert hij. "Wij raden de camera's van Canon aan omdat ze betaalbaar zijn en toch een uitzonderlijk hoge kwaliteit leveren."

TAHER ABIDALI, VRIJWILLIGER BIJ DAWOODI BOHRAS

"Het gebruiksgemak van de PTZ-camera's kan niet worden geëvenaard"

Gerelateerde casestudy's

 • CASESTUDY

  Hoe Canon PTZ-camera's een Tibetaans medisch centrum hielpen de kunst van het streamen onder de knie te krijgen

  Ontdek hoe de 'School of Inner Medicine', Nangten Menlang International, de eeuwenoude Tibetaanse leer heeft verspreid onder een breder online publiek.

 • Casestudy

  De virtual reality-oplossing van Canon transformeert echografie-onderwijs voor studenten en zorgprofessionals

  Dankzij een baanbrekende samenwerking tussen Canon Italië en Canon Medical Systems krijgt onderwijs over echografie een immersieve upgrade met het grensverleggende Canon RF 5.2 mm F2.8L Dual Fisheye-objectief en de EOS R5 C.

 • Casestudy

  Haarzuivere Canon PTZ camera's treffen loepzuivere klassieke muziek

  MotionDezign, een Nederlands bedrijf voor contentcreatie, maakt met op afstand bedienbare Canon PTZ camera's hoogwaardige, voor uitzending geschikte opnames van klassieke concerten en brengt de kijkers dichter bij de musici dan ooit.

 • Casestudy

  Servische tv-zender kiest voor PTZ-camera's van Canon om parlementsdebatten live uit te zenden

  Het parlement van Servië heeft de perfecte oplossing gevonden voor uitzendingen bij weinig licht: de Canon CR-N500 PTZ-camera, die licht werpt op de belangrijkste politieke kwesties van vandaag.

 • Wellicht vind je dit ook interessant

  • Professionele AV en streaming

   Van bedrijfsvideo's en live streaming tot AV in klaslokalen of gebedshuizen, met de professionele video-oplossingen van Canon kun je nieuwe doelgroepen bereiken.

  • Films maken

   Ontdek Canon's assortiment aan camera's en lenzen voor ultieme creativiteit - perfect voor de kleinste en de grootste filmprojecten.

  • Overheid en publieke sector

   Maak kennis met imaging-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor bedrijfskritische taken, wanneer betrouwbaarheid en prestaties cruciaal zijn.

  • Broadcast

   Ontdek Canon's toonaangevende, hoogwaardige lenzen, camera's en referentiemonitors, die geschikt zijn voor alle broadcasttoepassingen.