CREATIEF PRINTEN

Laat zien wie je bent met de Canon Zoemini S2

Ontdek hoe de dansers Max Kion en Dottz Brown de mijlpalen in het leven vieren en geen moment meer missen dankzij Canon's 2-in-1 minifotoprinter.
Een jonge man en vrouw kijken tevreden naar een muur met een verzameling minifoto's. De vrouw houdt een Canon Zoemini S2 vast.

Waar brengt jouw levensritme je naartoe? Of je nu op straat danst of gaat stappen in de stad, met de Canon Zoemini S2 kun je je eigen unieke verhalen vastleggen en printen terwijl je de wereld verkent. Deze 2-in-1 fotoprinter in zakformaat is ontworpen voor gebruik met de Canon Mini Print-app en stelt contentcreators in staat om foto's te maken en te printen, allemaal vanaf één apparaat.

Dankzij een gebruiksvriendelijke camera met 8 Megapixel, ZINK™-technologie en de mogelijkheid om foto's op te slaan op een Micro-SD-kaart, is de Canon Zoemini S2 de perfecte tool voor creatieve professionals die zich graag spontaan uitdrukken, zoals dansers Max Kion en Dottz Brown ontdekten toen ze de camera en printer meenamen naar een work-out in een pakhuis.

Dancing in the street

Een jonge man met lang haar neemt een selfie van zichzelf en een vriendin met een Canon Zoemini S2.

De dansers Max Kion en Dottz Brown waren heel enthousiast om met de Canon Zoemini S2 op pad te gaan voor een energieke, creatieve shoot. Ze behoorden tot de eersten die het apparaat uitprobeerden en vonden het de perfecte tool voor creativiteit onderweg.

Dj en lifecoach Max Kion is geboren in Amsterdam, getogen in Barcelona en woont nu in Londen. Ze gebruikt dans als een creatieve uitlaatklep, iets wat ze serieus begon te nemen tijdens de nationale lockdown in het Verenigd Koninkrijk gedurende de COVID-19-pandemie.

"Ik heb altijd van muziek gehouden en ben altijd gek op dansen geweest, maar ik had het nooit echt serieus genomen tot de lockdown die net voorbij is in het Verenigd Koninkrijk", aldus Max. "Toen begon ik echt te oefenen en dingen te leren, en besefte ik hoe leuk ik het vond. Het was mijn creatieve uitlaatklep, vooral op housemuziek, want je kunt onmogelijk niet blij zijn als je daarop danst. Het is eigenlijk gewoon mijn manier om niet gek te worden."

Max doet niet alleen mee aan muziekvideo's voor housemuziekproducenten, maar maakt ook deel uit van een groep shuffledancers die op verschillende locaties in Londen samenkomen met een paar luidsprekers en een dj.

"De vibes geven zo'n kick en creëren zo'n sterke band dat het echt één grote gemeenschap wordt en dat is waar ik elke week nieuwe energie opdoe", vertelt Max over haar shuffledancegroep op zondag.

Danser en architect Dottz Brown uit Zuidoost-Londen maakt ook deel uit van de groep en is 13 jaar geleden begonnen met dansen, samen met vrienden.

"Ik begon met dansen toen ik 15 was, in de tijd dat YouTube zo'n beetje geboren werd", legt Dottz uit. "Toen kreeg ik op mijn achttiende verjaardag een Canon-camera, als cadeau omdat ik mijn examen had gehaald. Ik begon met het maken van mijn eigen video's op YouTube, gewoon als plek om dingen uit te proberen. Elke zes maanden kwamen we op Trafalgar Square in Londen bij elkaar met een groep vrienden, waar we elkaar moves lieten zien, oefenden en video's maakten. Het komt erop neer dat ik het te pakken kreeg toen ik jong was en ik ben nooit meer gestopt."

3 cameramodi voor spontane creativiteit

Canon Zoemini S2-fotoprinters in drie verschillende kleuren op een houten bureau omgeven door miniprints van twee jonge mensen die plezier hebben.

De Canon Zoemini S2 is voorzien van een ingebouwde spiegel en een ringlicht voor betere selfies, en is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, roségoud en groenblauw. "Ik vind de verschillende kleuren geweldig", zegt Max, "en het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk." Als je je bestaande foto's alleen wilt printen, waarom zou je dan niet de rest van de instant printers proberen, waaronder de Canon Zoemini.

Een man in een beige broek en een kleurrijk shirt stopt een Canon Zoemini S2-fotoprinter in zijn zak.

"Het apparaat is glad en afgerond, met ronde hoeken, dus je stopt het in je zak zonder dat je ergens aan blijft hangen", zegt Dottz over de Canon Zoemini S2. Het heeft ook een handige Micro-SD-kaartfunctie, zodat je je favoriete foto's kunt opslaan voor later, bijvoorbeeld als het papier op is of als je foto's op sociale media wilt delen.

Dottz en Max zetten momenten graag om in herinneringen. Ze hebben de Canon Zoemini S2 meegenomen voor een sessie in een leeg pakhuis. Dankzij de slanke constructie en het lichte gewicht van de 2-in-1 ontdekte het duo dat ze hun creativiteit op het moment zelf tot leven konden brengen.

"Het leek wel een kunstproject", zegt Dottz. "We waren gewoon plezier aan het maken terwijl we door het gebouw renden en grappige foto's schoten en eigenlijk gewoon experimenteerden. We hebben een reeks selfies gemaakt en vervolgens met afzonderlijke prints een collage op de muur samengesteld om met de serie kleinere foto's een groter beeld te creëren."

Naast de modus Selfie heeft de Canon Zoemini S2 nog twee cameramodi, Buiten en Portret, met de optie om vóór het printen foto's op de camera te bewerken en filters en randen toe te voegen met de knoppen Effecten en Kaders. Gebruikers kunnen voordat ze een foto maken ook controleren of de foto scherp is via de live weergave in de Canon Mini Print-app. De modus Buiten werkt zonder flitser, Portret met automatische flitser en Selfie met het ringlicht.

Een Canon Zoemini S2 en een scrapbook op een bureau, beide met foto's van een jonge man en vrouwen die gekke gezichten trekken en plezier hebben.

"Mijn grootste droom was altijd om op een festivalpodium te dansen, gedragen door de energie van het publiek", zegt Max, die twee jaar geleden naar Londen verhuisde om filmactrice te worden voordat ze besefte dat dat niets voor haar was.

Een persoon die met een Canon Zoemini S2 een foto maakt van een muur met veel, kleinere foto's van twee jonge mensen die plezier hebben.

"Ik werk fulltime in de architectuur en ben halverwege vorig jaar gekwalificeerd", zegt Dottz. "In mijn vrije tijd dans ik alleen voor mijn plezier en doe ik wat aan meditatie."

Dottz heeft al eerder instant camera's gebruikt en ziet ze als een tool om creatievelingen te helpen in het moment te blijven. "Instant camera's geven je een rare mindset waarbij de opname gewoon goed moet zijn. Je wilt de film niet verspillen, of in dit geval het papier, waardoor de waarde van het moment toe- in plaats van afneemt", zegt hij. "Het focust je aandacht, maar maakt de herinnering ook specialer omdat je je op het moment moest concentreren. Je kunt niet gewoon de sluiter indrukken, zestig foto's maken en dan de mooiste kiezen. De mooiste foto is de enige foto. Laat die de moeite waard zijn."

Personaliseer je foto's

Een jonge man met lang haar in een stoel die zijn mobiele telefoon gebruikt om een foto te printen op de Canon Zoemini S2.

"Als ik streetdance en mensen blijven staan, verschijnt er meteen een lach op hun gezicht, wat ze die dag ook meemaken", zegt Dottz, die hier een foto op de Canon Zoemini S2 print. "Het straalt positieve energie uit."

Een foto van een glimlachende jonge man en vrouw, die bestaat uit een serie kleinere foto's op een blauwgrijze muur.

Dottz en Max hebben meerdere prints gecombineerd om samen aan de muur te hangen. Dit is een van de manieren om creatief met prints om te gaan.

Door de Canon Zoemini S2 met haar telefoon te verbinden, kon Max voor het printen haar favoriete foto's bewerken met de gratis te downloaden Canon Mini Print-app. Ze ontdekte dat de combinatie van digitaal en print haar inspireerde. Je kunt je foto's desgewenst ook op de camera bewerken en aanpassen aan je eigen stijl.

"De Canon Zoemini S2 was zeer gebruiksvriendelijk en de app is heel eenvoudig te bedienen. Het geheel heeft een mooie, strakke look", zegt Max. "Het is leuk om verschillende effecten toe te voegen. Je kunt je eigen foto sterk personaliseren en er bijna een scrapbook van maken door tekst, stickers en filters toe te voegen, wat ik heel cool vind.

"Vaak zie je dat mensen foto's van instant prints maken en die vervolgens op hun Instagram zetten. Ik denk dat het een goed idee is dat je de Canon Zoemini S2 zowel digitaal als fysiek kunt gebruiken. Die veelzijdigheid vind ik prettig."

Geef je creativiteit een nieuwe impuls

Een bureau met een scrapbook met zwarte pagina's, een lichtblauw notitieblok en een witte Canon Zoemini S2-fotoprinter.

"Met de Canon Zoemini S2 is het net alsof je Instagram-foto's print en fysiek deelt met vrienden om je heen, wat cool is", vertelt Dottz enthousiast.

Voor enthousiaste scrapbookers zoals Max is de Canon Zoemini S2 ook een briljante tool om een scheutje van jezelf aan je pagina's toe te voegen.

"Het is heel cool voor scrapbooks", zegt Max. "Ik vind scrapbooks maken geweldig, want het is een vorm van mediteren voor me. Soms heb ik een kleurenthema en soms bestaat het thema uit dingen die ik in de loop van een dag heb verzameld. Andere keren voeg ik gewoon een paar stickers toe en teken ik op de foto. Ik kan me heel goed voorstellen dat ik dit gebruik om mijn scrapbook te vullen of voor herinneringen die ik gewoon aan de muur wil hangen."

Wat Dottz betreft, bracht de Canon Zoemini S2 zijn fantasie op hol met nieuwe en inventieve ideeën voor zijn video's en stickers, omdat de camera kan worden geladen met 10 vellen zelfklevend ZINK™-fotopapier.

"Het geeft creativiteit een extra dimensie", zegt Dottz, die ook een Instagram-account heeft dat hij gebruikt als digitaal schetsboek. "Ik stel me meteen voor hoe ik sommige visuele effecten in mijn video's kan verwerken. Bijvoorbeeld, als ik een foto zou maken en printen en voor de camera zou houden, dan wordt die foto het eerste frame van de volgende video. Ik vind het een leuke tool.

"Met het zelfklevende papier zou je een ronde foto kunnen maken waarin je een cartooneffect op jezelf toepast", vervolgt hij. "Zet er een witte of zwarte cirkel omheen, print die cirkel en plak die op je pet, sportschoenen of de achterkant van je telefoonhoesje."

Hoe je je foto's ook wilt aanpassen, met de Canon Zoemini S2 kun je momenten omzetten in herinneringen en die met vrienden delen. Leg het ritme van het leven vast.

Geschreven door Lorna Dockerill

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen