Het nieuwe printen

Het Nieuwe Printen (HNP) is een cloud-printmanagementoplossing voor onderwijsinstellingen waarmee gebruikers altijd en overal kunnen printen, scannen, kopiëren én betalen. Via het selfservice portal kunnen alle gebruikers hun account zelf beheren. Vanaf de eigen laptop, tablet, smartphone of pc kan iedereen op elke printer zijn bestanden afdrukken.

Selfservice portal
Studenten en medewerkers melden zich aan op het selfservice portal met hun login-gegevens van de onderwijsinstelling. Gasten creëren hun eigen account op het HNP-portal. Zo kan iedereen direct gebruikmaken van de handige functionaliteiten en worden uw ICT- en facilitaire afdelingen ontlast.


nl_picture_snapshot_het_nieuwe_printen


Opwaarderen en betalen
Studenten en gasten selecteren het printtegoed dat ze willen aanschaffen. Afrekenen kan met iDeal, MasterCard, VISA of met vouchers via het portal of hun mobiele device. Het tegoed is gekoppeld aan het persoonlijk account van de gebruiker. Het verlies van tegoeden, bijvoorbeeld door kwijtraken van Chipkaart of gebruikerspas, behoort hiermee tot het verleden.

BYOD en printen waar je wilt
Door bestanden te uploaden, kan op alle systemen geprint worden. Printen kan op drie manieren; printen met de universele printerdriver, uploaden via het portal of per e-mail. Dit kan vanaf de eigen mobiele device of pc, vanuit huis of onderweg. Prints ophalen kan bij iedere printer of multifunctional door identificatie bij de apparatuur met de gebruikerspas of een pincode. Om de dichtstbijzijnde printer te vinden, toont het portal een plattegrond van alle locaties waar een printer aanwezig is.

Scan to myself
Na identificatie op een willekeurige printer kan de gebruiker ook via een sneltoets bestanden scannen naar zijn of haar e-mailadres. Handmatig het e-mailadres invoeren is niet nodig: dit is al bekend door registratie op het HNP–portal.

Waarborg vertrouwelijkheid, voorkom verspilling
Alleen de printopdrachten van de aangemelde gebruiker worden getoond. De gebruiker selecteert de gewenste printopdrachten waarna alleen die documenten worden geprint. Dit voorkomt verspilling, zoekraken van informatie en ongewenste inzage door derden. De instellingen kunnen eventueel aangepast worden, bijvoorbeeld standaard dubbelzijdig printen, kleur of zwart-wit.

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk printen, scannen, kopiëren en betalen voor zowel medewerkers, gasten als studenten.
  • Printen vanaf ieder device (BYOD)
  • Kies de cloudinfrastructuur die past bij uw organisatie.
  • Uniform printerpark voor meer gebruiksgemak en verlaging van kosten
  • Continue monitoring of het aanbod nog steeds aansluit op behoeften van de onderwijsinstelling
  • IT-printinfrastructuur in de cloud met alle bijbehorende IT-services
  • Adequate afhandeling van het betalingsverkeer - verschillende afrekenmodellen (op kostenplaats of op basis van tegoed) en volledige ontzorging door Canon
  • Duurzamer printen door minimalisering van verspilling


Lees hier het praktijkverhaal van de Hogeschool van Amsterdam

Case studies

Lees wat deze organisaties vinden van hun partnership met Canon.

Nederlandse onderwijsinstellingen

Buitenlandse onderwijsinstellingen