Canon Business Services dienstverlening

Optimalisatie van uw informatielogistiek met slimme pakketlockers

Met slimme pakketlockers biedt Canon een duurzame distributieoplossing voor uw ‘last mile’ post- en pakketlogistiek. Slimme software maakt de distributie veilig en betrouwbaar.

Optimalisatie van uw informatielogistiek met slimme pakketlockers

Image-vrouw-bij-locker

Aansluiten op de hybride werkformule

Er is sprake van een mix van werken op kantoor en werken op afstand. Door deze hybride manier van werken veranderen de behoeften van medewerkers en bestaande processen. Daarnaast zien we een trend van centralisatie van diensten en locaties. Het aantal (privé)pakketten neemt toe binnen de kantooromgeving en er dient aandacht te zijn voor de beveiliging van aangetekende brieven en voor opslag en uitgifte van kostbare (IT-)middelen.

Ook moeten we onszelf uitdagen om meer klimaatbewuste keuzes te maken. Met de inzet van groene slimme distributieoplossingen vinden we mogelijkheden om duurzamer te werken met minder logistieke bewegingen en elektrisch vervoer in de binnensteden.

De moderne postkamer kent diverse uitdagingen. Denk aan de vraag om 24/7 service buiten kantoortijden, men wil het pakket ophalen wanneer daar behoefte aan is; een toenemend aantal zakelijke en privé pakketten dat op kantoor wordt bezorgd, track & trace van pakketten wordt belangrijker en is een roep om duurzame oplossingen voor logistieke dienstverlening.

Met slimme pakketlockers (pakketkluizen) bieden we een duurzame distributieoplossing voor uw ‘last mile’ post- en pakketlogistiek. Slimme software maakt de distributie veilig en betrouwbaar. We besparen koeriersritten en ondersteunen medewerkers die niet iedere dag op kantoor komen vanwege het nieuwe ‘hybride werken’. Een oplossing van deze tijd. Slim, veilig en duurzaam.

Canon dienstverlening

Canon helpt uw organisatie door uw post- en pakketlogistiek te ondersteunen. Dit doen we zowel in-huis, uit-huis of middels een hybride dienstverleningsmodel. Om aan te sluiten bij de trends in de markt, bieden wij de mogelijkheid om middels slimme software en post- en pakketlockers uw post, pakketten- en IT-gerelateerde items gemakkelijk en veilig te verwerken. Een nieuwe benadering van distributiebeheer en ‘last mile’ logistiek. Post- en pakketlockers vergroten het gemak van uw medewerkers door 24/7 beschikbaar te zijn, besparen tijd, en verlagen de werkdruk van het postkamerpersoneel. Onze slimme lockers zorgen voor een accountable, veilig en duurzaam distributieproces.

De slimme lockers zijn modulair en schaalbaar en dus makkelijk aan te passen als er meer capaciteit nodig is. Er zijn verschillende modules, waarmee wij een ideale configuratie voor uw organisatie samenstellen. De lockers zijn hoogwaardig afgewerkt en leverbaar in diverse kleuren.

Slimme software voor gebruikersgemak en track & trace

Met onze intelligente software behoren tijdverlies, veiligheidsrisico’s en ad-hoc oplossingen definitief tot het verleden. Medewerkers kunnen zelf hun postpakket, repro-opdracht of laptop ophalen bij het Pick Up Point, de locker, wanneer het hen uitkomt. Door de beheersoftware blijft een poststuk of pakket end-to-end in zicht. Er is sprake van grip en transparantie op het gehele logistieke proces. Onze postmedewerkers kunnen de poststukken scannen, registreren en tracken, en de fysieke bezorging regelen via de slimme lockers. De medewerkers van uw organisatie kunnen de lockers openen via beveiligde, sleutelloze toegang. Onze slimme software kunnen we eventueel ook stand-alone inzetten als onderdeel van onze postdienstverlening, waarbij we gebruik maken van uw bestaande pakketlockers.

Kortom, Canon kan uw gehele postkamer beheren inclusief moderne last-mile bezorging van poststukken, pakketten en IT-middelen. We richten de logistieke processen slim, duurzaam en veilig in met extra gebruikers- gemak en flexibiliteit voor uw organisatie.

QUOTE

“Met het nieuwe postsysteem besparen we jaarlijks tienduizenden transportkilometers van bestelbusjes. Het transport gaat via een speciale vervoerder die volledig elektrisch rijdt”

Robin Vermeulen

Contract manager, Universiteit van Amsterdam.

CASE STUDY

Herinrichting van de postdienstverlening bij de Uva & HvA

De inzet van een logistieke hub middels de last-mile formule, gecombineerd met uitleveringen van zendingen in post en pakketlockers, leidde tot een forse verduurzaming voor de klant.

Gerelateerde oplossingen

 • Document Outsourcing

  Canon Business Services

  Ontdek onze oplossingen voor efficiënter werken en hoe deze uw business kunnen transformeren.

 • Information Management Services

  Digital Services

  Automatiseer de inkomende informatieprocessen van uw organisatie en besteed deze uit aan Canon Business Services (CBS).

 • Digitale postkamer

  Digitale postkamer

  Werk sneller, verlaag de kosten en bied een nog betere klantenservice door post efficiënter te verwerken.

 • Ontdek meer

 • een afbeelding die het delen van gegevens illustreert

  Digitale postkamer: tips voor het versnellen van uw digitale transformatie

  Digitale afhandeling van inkomende post en klantcommunicatie is van cruciaal belang voor de digitale transformatiestrategie van uw organisatie.

 • Arcadis

  Toekomstbestendige documentdienstverlening voor Arcadis

  Continue ontwikkeling in repro-, post- en creatieve dienstverlening

 • Smart Shoring

  Smart Shoring

  Efficiënte document- en bedrijfsprocesservices via een verscheidenheid aan cloud-enabled pan Europese Shared Service Centers om u te helpen uw kosten te verlagen en uw productiviteit te verhogen.

 • Benieuwd naar de voordelen van slimme pakketlockers voor uw organisatie?