ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Blijf verbonden

Canon EOS-1D X Mark III

Maak snel en eenvoudig verbinding, of je nu het netwerk langs het veld in een sportstadion gebruikt of van de andere kant van de wereld via je smartphone een verhaal wilt insturen. Met de Canon EOS-1D X Mark III is het eenvoudiger dan ooit om je foto's naar hun eindbestemming te sturen, en ben je bovendien de concurrentie te snel af.

Wireless netwerk

De Canon EOS-1D X Mark III beschikt over ingebouwde Wi-Fi, ideaal voor communicatie met smartphones en computers, in de studio of op locatie.

Smartphones en tablets met de Camera Connect-app en de Digital Photo Professional Express-app* kunnen worden gebruikt om foto's te bekijken, bewerken, retoucheren en verzenden terwijl je onderweg bent. Ze kunnen ook fungeren als een geavanceerde afstandsbediening voor de camera, zodat je de compositie kunt bepalen op het scherm van je apparaat, de camera-instellingen kunt wijzigen en foto's en video's kunt maken. PC’s en Mac-computers waarop EOS Utility actief is, kunnen deze taken ook uitvoeren.

En als je een sterkere wireless verbinding nodig hebt, biedt de optionele WFT-E9 wireless adapter extra bereik en betrouwbaarheid in 'digitaal drukke' gebieden zoals voetbalstadions. Deze ondersteunt de MIMO 802.11ac-standaard, die gebruikmaakt van zowel 5 GHz- als 2,4 GHz-banden voor communicatie over afstanden tot 150 meter en tevens verbindingen met beveiligde SFTP-servers mogelijk maakt.

Ethernet-aansluitingen

Belangrijke sportevenementen over de hele wereld hebben bekabelde Ethernetverbindingen voor fotografen langs het circuit of het veld, zodat ze tijdens het werken beelden kunnen versturen naar nieuwsagentschappen. Daarom hebben we de Canon EOS-1D X Mark III uitgerust met een supersnelle Gigabit Ethernet-aansluiting die gegevens twee keer zo snel overbrengt als de 1D X Mark II.

De connectiviteitsinstellingen zijn nu ondergebracht in hun eigen menutabblad. Het is nu mogelijk om maximaal twintig voorinstellingen voor verbindingen op te slaan, waarbij de gegevens voor netwerktoegang en de FTP-server apart worden opgeslagen om de installatie op een nieuwe locatie te versnellen. Agentschappen kunnen de verbindingsinstellingen zelfs digitaal naar hun fotografen versturen, zodat ze daarna via een geheugenkaart in de camera kunnen worden geladen.

Ethernet-connectiviteit ondersteunt nu beveiligde SFTP-protocollen, waardoor beelden niet kunnen worden onderschept.

Canon EOS-1D X Mark III

Gerelateerde artikelen