ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Ontworpen om te voelen als een verlengstuk van jezelf

Canon EOS-1D X Mark III

Vanaf het moment dat je de Canon EOS-1D X Mark III in je hand neemt, voelt de camera fantastisch aan. Het ontwerp is het resultaat van jaren van verfijning en ontwikkeling, maar de camera is ook uitgerust met de nieuwste technologieën die je manier van werken zullen veranderen.

Slimme bediening binnen handbereik

We hebben de Canon EOS-1D X Mark III uitgerust met een paar smart-controllers: een voor horizontale opnamen, de andere voor verticale opnamen. Deze revolutionaire elementen, die zijn ingebouwd in de AF-ON-knoppen van de camera, hebben dezelfde vorm als een traditionele joystick, maar functioneren meer als een minitouchpad dat kan worden gebruikt om naar AF-punten op het scherm te scrollen.

Elke controller is ontworpen voor gevoeligheid en snelheid en reageert intuïtief, zelfs wanneer je handschoenen draagt. De camera schakelt de verticale controller automatisch uit als je horizontale opnamen maakt, om onbedoelde bewegingen te voorkomen.

Canon EOS-1D X Mark III

Jouw kijk op de wereld

De optische zoeker (OVF) van de Canon EOS-1D X Mark III is een lust voor het oog. De zoeker is groot, helder en scherp zodat je op instinct en intuïtie composities en opnamen kunt maken. De zoeker is voor langere periodes comfortabeler in gebruik dan een EVF en geeft je een realtime weergave van gebeurtenissen zonder elektronische vertraging.

Canon EOS-1D X Mark III

De intelligente hoekzoeker van de Canon EOS-1D X Mark III laat informatie zien precies waar je deze nodig hebt, zodat je geïnformeerd blijft zonder te worden afgeleid. Uiteraard is de functie aanpasbaar, zodat je alleen de gegevens kunt weergeven die je wilt zien. Op basis van de feedback van professionele sportfotografen is er ook een klokfunctie, zodat je op het juiste moment op de juiste plaats bent.

Scherpstelpunten worden weergegeven op een rood dot-matrixscherm, dat fijner en gedetailleerder is dan vergelijkbare schermen op andere camera's uit de EOS-1D-serie, waardoor het beter zichtbaar is in het donker.

Wanneer de omstandigheden zwaar worden...

De Canon EOS-1D X Mark III is ontworpen om de zware omstandigheden van professionele fotografie te weerstaan, van de stoten en krassen tijdens drukke persmomenten tot de koude temperaturen en regen tijdens een natuurexpeditie. De sluiter van de camera is ontworpen voor 500.000 cycli en de body van magnesiumlegering maakt gebruik van waterdichte afdichtingen om te beschermen tegen stof en vocht, zodat je ook bij slecht weer kunt blijven fotograferen. Een aantal knoppen van de Canon EOS-1D X Mark III zijn nu verlicht, zodat je ze in het donker duidelijk kunt zien.

Canon EOS-1D X Mark III

Verbeterde levensduur van de accu

De nieuwe DIGIC X-processor in het hart van de Canon EOS-1D X Mark III is niet alleen krachtig, maar ook efficiënt. Met de meegeleverde LP-E19-accu biedt de camera namelijk een meer dan twee keer zo lange opnameduur als de eerdere EOS-1D X Mark II. Je kunt daardoor ongeveer 2850 foto's maken op één accu.

De EOS-1D X Mark III is ook compatibel met oudere LP-E4N-accu's, hoewel de hoogste framerate dan wordt beperkt tot 14 fps.


< Terug naar het Canon EOS-1D X Mark III overzicht

Gerelateerde artikelen