ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Sneller dan snel…

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano – Canon Ambassador

Sommige momenten zijn in een oogopslag voorbij: een sprinter die over de finish komt of een visarend die een spartelende vis uit het water pikt. Op zo'n moment is er geen ruimte voor fouten. Een fractie van een seconde te vroeg of te laat en je mist het moment, een moment dat meestal eenmalig is. Daarom hebben we de Canon EOS-1D X Mark III ontwikkeld.

Continue opnamen tot 20 fps

Met de Canon EOS-1D X Mark III kun je elke seconde 20 full-frame beelden met 20,1 Megapixel vastleggen in de Live View-modus - gebruik de mechanische sluiter om bewegingen natuurgetrouw vast te leggen of de elektronische sluiter voor volledig stille opnamen.

Als je de optische zoeker van de camera gebruikt, is de snelheid van de continue opnamen 16 fps. Dit is een buitengewone prestatie voor een DSLR-camera die mogelijk wordt gemaakt door Canon's expertise op het gebied van mechanische techniek. De direct drive-motoren bewegen de reflexspiegel op en neer en zorgen ervoor dat deze snel, nauwkeurig en met minimale 'spiegeltrillingen' terugkeert naar de ruststand.

De sluiter van de Canon EOS-1D X Mark III is geschikt voor 500.000 opnamen en biedt ongekende niveaus van snelheid en betrouwbaarheid waarop je kunt vertrouwen wanneer de druk hoog is.

Twee CFexpress-sleuven

De Canon EOS-1D X Mark III maakt gebruik van CFexpress, de geavanceerde opslag van de Compact Flash Association. Deze kaarten hebben aanzienlijk hogere schrijfsnelheden, waardoor je maar liefst 1000 opnamen zonder buffer met 20 fps in de RAW- en JPEG-modus kunt maken, plus interne 5,5K RAW-video-opnamen.

Canon heeft geluisterd naar de feedback van professionele fotografen en heeft het nu mogelijk gemaakt om foto's op te slaan op één kaart en videobeelden op een andere kaart.

Canon EOS-1D X Mark III
Canon EOS-1D X Mark III

Weergave in realtime

Geef jezelf een voorsprong op de concurrentie met de superieure optische zoeker zonder vertraging van de Canon EOS-1D X Mark III. Bekijk hoe gebeurtenissen zich in realtime voltrekken en verbeter je reactietijd. Je legt momenten vast voordat zelfs de snelste elektronische zoekers deze hebben geregistreerd.

De kracht van DIGIC X

Het hart van de Canon EOS-1D X Mark III is een enkele DIGIC X-beeldprocessor, een instrument dat veel meer vermogen heeft dan eerdere DIGIC-processoren en de camera ongekend snel maakt. De DIGIC X-processor biedt niet alleen een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden, maar maakt ook continue opnamen tot 20 fps mogelijk met volledige autofocus, automatische belichting en interne DLO-verwerking.


< Terug naar het Canon EOS-1D X Mark III overzicht

Gerelateerde artikelen