CASE STUDY

Printen voor een betere planeet

Printing for a better planet

Cantec is een familiebedrijf dat in 1994 is opgericht door de vader van Greg Tuohy, de huidige algemeen directeur.

Sinds hij in 2011 het stokje overnam, is Cantec vier keer zo groot geworden en biedt het levering en installatie van apparaten, Managed Print Services, documentmanagement-oplossingen en services voor printen en grafisch ontwerp.

Het bedrijf is sinds 1994 een partner van Canon en heeft in 2018 de Platinum Partner-status gekregen.

Cantek, case study, partner, exterior, landscape

Een aanbesteding voor een groenere toekomst

University College Cork heeft een onberispelijk milieuvriendelijke bedrijfsvoering, dus toen Cantec meedeed aan een aanbesteding voor de universiteit, moesten duurzaamheid en best practices bovenaan de prioriteitenlijst staan. De universiteit had meer controle nodig over haar apparaten en over hoeveel ze printte om een efficiëntere printworkflow te krijgen. Dit moest echter worden bereikt met maximale duurzaamheid voor elk mogelijk aspect, van energieverbruik en levensduur van de apparaten tot printkosten en stroomlijnen van de verzameling apparaten, terwijl tegelijkertijd de door gebruikers verwachte hoge standaarden behouden moesten blijven.

Greg Tuohy, algemeen directeur van Cantec en oud-student van UCC, begreep dat het niet alleen ging om efficiënt printen, maar dat een aanpak nodig was die de waarden van UCC centraal stelde. Omdat hij begreep 'wat de universiteit aanspreekt', kon hij in zijn aanbesteding verder gaan dan de standaardverwachtingen over hoge efficiëntie en een verzameling gerecyclede EQ80-apparaten van Canon voorstellen, zodat de milieubelasting al bij de inkoop verminderd werd.

EQ80-apparaten zijn goed verkochte modellen uit de imageRUNNER ADVANCE-serie van Canon. Bij het ontwerp is al rekening gehouden met optimale energiebesparing en in de Canon-fabriek in Giessen (Duitsland) zijn ze gereviseerd volgens nauwkeurige normen.

Elk apparaat ondergaat een grondige reconstructie, waarbij tot 80% van de bestaande onderdelen wordt gebruikt. Dit zorgt weer voor een vermindering in CO2-uitstoot voor de productie van elk apparaat van maximaal 80%. Voor UCC koos Greg voor een mix van EQ80 imageRUNNER ADVANCE 6065i en 4045i voor zwart-wit en een imageRUNNER ADVANCE Gen 3 III C3500 voor printen in kleur.

Hij combineerde dit met een driefasenplan voor de controle en verwijdering van bestaande apparaten, de installatie van de nieuwe, gestroomlijnde en veilige netwerkapparaten, en de implementatie van een Managed Print Solution met een betaalde-printvoorziening voor studenten, waarbij de dagelijkse werkzaamheden van UCC zo min mogelijk verstoord werden. Tijdens de twee maanden durende zomervakantie installeerde Cantec in fase 1 meer dan 40 apparaten voor gebruik door studenten en werd uniFLOW geïmplementeerd en getest. Hierna volgde een doorlopende implementatie en vervanging van bestaande apparaten.

In de maanden nadat Cantec de aanbesteding van UCC won, is de universiteit niet alleen genomineerd voor een National Procurement Award voor haar aanpak van duurzaamheid, maar is Greg nu ook opgenomen in de beleidsstuurgroep voor duurzaam printen van de UCC.

Wegdoen, maar niet weggooien

Er stonden honderden desktopapparaten verspreid over de campus, maar er was geen overzicht van hoeveel dit de universiteit, en het milieu, kostte. Greg schatte dat enkele honderden apparaten moesten worden beoordeeld en buiten gebruik moesten worden gesteld, een proces dat tot drie jaar zou kunnen duren, terwijl contracten langzamerhand aflopen. Nieuwere desktopapparaten en eventuele cartridges worden aan goede doelen gedoneerd wanneer ze worden vervangen door EQ80-modellen.

Oudere modellen worden aan medewerkers gegeven om thuis te gebruiken en onbruikbare apparaten gaan naar een recyclingprogramma.

De Ierse overheid wil in de komende vijf jaar de ecologische voetafdruk met 7% verkleinen en Cantec loopt hier ver op vooruit. Sinds het bedrijf samenwerkt met UCC streeft Cantec ernaar om zijn werkzaamheden volledig om te vormen volgens duurzamere procedures.

Het bedrijf is bezig om volledig over te stappen op elektrische voertuigen, waarbij het streven is om in 2023 100% op stroom te rijden. Het bedrijf heeft ook een milieuteam in het leven geroepen om het beleid voortdurend te beoordelen.Door het promoten van gereviseerde apparaten hebben we bewezen dat duurzaamheid ertoe doet. We hebben gezien dat onze concurrenten bij overheidsaanbestedingen ons niveau bij lange na niet halen.

Greg Tuohy
Managing director
Cantec Ireland

De EQ80 past uitstekend bij UCC. De universiteit had apparatuur nodig die past bij haar prioriteiten op het gebied van duurzaamheid, maar die ook tegen een stootje konden en op grote schaal konden worden geïmplementeerd en beheerd. EQ80-apparaten zijn goedlopende modellen uit de befaamde imageRUNNER ADVANCE-serie van Canon, waarvan het contract met een klant is afgelopen (meestal na drie tot vijf jaar). De apparatuur wordt vervolgens naar Canon's fabriek in Giessen (Duitsland) gestuurd en gereviseerd aan de hand van een zorgvuldig, gestandaardiseerd proces.

Cantek, case study, partner, building

Aankomst, beoordeling, demontage en schoonmaak

Elk apparaat wordt na aankomst grondig gecontroleerd, zodat het voldoet aan alle vereiste normen voor reviseren. Vervolgens wordt het apparaat volledig gedemonteerd en worden de onderdelen beoordeeld op hun geschiktheid. Alle onderdelen die niet aan de normen voldoen worden gerecycled. De overige onderdelen worden zorgvuldig schoongemaakt met natte en droge methoden.

Hermontage, schijfopschoning en updates, elektrische normen en kwaliteitsinspectie

Vervolgens wordt het apparaat opnieuw gemonteerd en worden eventuele benodigde nieuwe onderdelen in het apparaat ingebouwd. Elk onderdeel wordt op dezelfde manier geregistreerd en gevolgd als bij een nieuw gebouwd apparaat. Daarna wordt de harde schijf volledig opgeschoond met een door het Amerikaanse ministerie van defensie goedgekeurde methode (DoD 5220-22.M). De software van het apparaat wordt ook bijgewerkt naar de nieuwste firmwarereleases. Daarnaast wordt de elektrische bekabeling getest en worden gebruikershandleidingen en CD's met hulpprogramma's toegevoegd. Als laatste ondergaat de voltooide EQ80 dezelfde strikte en uitgebreide kwaliteitscontrole als alle Canon-apparatuur.

Door dit recyclingproces krijgt elk apparaat de lange levensduur, betrouwbaarheid en kwaliteit die zo belangrijk zijn voor hun duurzaamheid. Elk EQ80-apparaat wordt geleverd met dezelfde garantie als een nieuw apparaat, dus eigenlijk blaast het apparaat niet alleen nieuw leven in een imageRUNNER ADVANCE, maar verlengt het ook zijn levensduur.

Het EQ80-initiatief is slechts een van de vele manieren waarop Canon bijdraagt aan een betere, duurzamere wereld. Canon werkt volgens de filosofie van Kyosei, een Japans woord dat 'samen leven en werken voor het algemeen belang' betekent, en dit geeft richting aan alles wat Canon als organisatie doet.

Canon streeft ernaar dat Canon zelf, haar mensen, producten en services voordelen bieden voor haar klanten en de samenleving in het algemeen, en heeft daarbij erkenning gekregen van de Global Good Awards voor haar duurzaamheidsprogramma in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege haar werk in de circulaire economie. Canon heeft ook vijf Ecovadis Gold CSR ratings gekregen, waarmee Canon in de top 5% staat voor haar duurzaamheidspraktijken.

* uniFLOW is een softwareplatform voor al uw print-, scan- en apparaatbeheer, dat uw organisatie helpt alles uit uw multifunctionele printers, scanners en grootformaat printers te halen.

Canon EQ80-serie

De EQ80-serie van Canon biedt hoogwaardige, hergeproduceerde, multifunctionele printers (MFP's) die dezelfde betrouwbare kopieer-, scan- en printoplossingen bieden als gloednieuwe modellen en tevens grote voordelen bieden voor zowel uw organisatie als het milieu.

EQ80-brochure
Canon Camera

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Ontdek hoe Canon u kan helpen met uw bedrijfsdoelen

CONTACT OPNEMEN

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout