Artikel

Voorbereid zijn op het onverwachte: de zakelijke tools die u nodig hebt om flexibel te blijven

Investeringen in de cloud, automatisering en digitale transformatie zijn belangrijker dan ooit.

DOWNLOAD HET E-BOOK

Klaar om uw cloud-first-strategie op te zetten?

De cloud zal belangrijker zijn voor onze toekomstige werkplek naarmate we meer afstand nemen van traditionele werkmethoden. Download Canon’s eBook en ontdek hoe u de cloud kunt benutten in de werkplek van morgen.

DOWNLOAD HET E-BOOK

Ready to build your cloud-first strategy

'Normaal' werken is volledig getransformeerd door COVID-19. Organisaties overal ter wereld hebben zich snel moeten aanpassen om hun werknemers op afstand te kunnen laten werken. Intussen zijn strategische en financiële plannen naar de achtergrond verschoven, terwijl traditionele prioriteiten worden heroverwogen. In een periode waarin niemand in staat is om met enige zekerheid vooruit te plannen, is flexibel blijven nog nooit zo belangrijk geweest.

De ontwrichting die veroorzaakt is door de wereldwijde crisis zal lange termijn gevolgen hebben voor de begrotingen. Omdat de cashflow drastisch wordt beïnvloed, zullen waarschijnlijk alle uitgaven opnieuw worden beoordeeld, van IT-investeringen tot dure kantoorruimte. In feite zegt 67% van de CFO's1 dat ze nu verwachten geplande investeringen uit te stellen of te annuleren. Maar hoewel kostenbesparing noodzakelijk is, zijn slimme investeringen dat ook. Voor organisaties in een onvoorspelbare omgeving zal het succes worden bepaald door het vermogen om zich aan te passen. Het is dus cruciaal om nog steeds te investeren in de tools die deze flexibiliteit mogelijk maken.

Volgens McKinsey2 zijn de belangrijkste investeringsprioriteiten na COVID-19 de cloud, automatisering en digitale transformatie. Hoewel deze bovenaan de investeringsagenda van veel organisaties hadden moeten staan en ook stonden, zijn ze nu belangrijker dan ooit.

Investeer in de cloud

Cloud-computing is geen nieuw fenomeen. Het was stevig verankerd in het bedrijfsleven voordat de pandemie de wereld trof, waarbij veel organisaties al begonnen waren met een transformatie naar de cloud. Maar nu medewerkers werkend op verschillende locaties naar verwachting 'de nieuwe norm' zullen worden, hebben organisaties gezocht naar manieren om de samenwerking binnen teams te handhaven met een mix van medewerkers op locatie en op afstand.

Door meer cloudgebaseerde workflows en processen te implementeren, kunnen organisaties de flexibiliteit vergroten en tegelijkertijd de vaste operationele kosten verlagen. Dit biedt organisaties een sterke basis om veel verschillende werkplekscenario's mogelijk te maken, zonder dat ze grote en dure veranderingen hoeven door te voeren in hun IT-opstelling, omdat hun behoeften blijven veranderen. Veel organisaties begrijpen al hoe belangrijk de cloud zal zijn, want 47%3 is van plan om in het licht van de crisis het cloudgebruik te verhogen, waardoor de cloud de cruciale ruggengraat wordt voor het behoud van flexibiliteit, samenwerking en efficiëntie.

Invest in the cloud

Digitale transformatie versnellen

Digitale transformatie bleef in de afgelopen tien jaar voor elke organisatie een topprioriteit. In 2019 werd geschat dat het bijna 20% van de IT-uitgaven vormde4. Voor veel organisaties was de weg naar de digitale werkplek echter een vrij langzame en gestage ontwikkeling, waarbij teams terugvielen op traditionele gewoonten – bijvoorbeeld het opbergen van de administratie in archiefsystemen op locatie. Lockdowns hebben het digitaliseringsproces versneld. Veel organisaties moesten zich onmiddellijk aanpassen om werken buiten het fysieke kantoor te ondersteunen. Op hun beurt moesten werknemers ook nieuwe gewoonten ontwikkelen en leren om alleen via digitale kanalen hun functie te vervullen.

Voor organisaties zal dit proces – hoewel misschien niet op hun eigen voorwaarden tot stand gekomen – een belangrijke langetermijninvestering zijn. Door het implementeren van zakelijke applicaties, backbone-systemen en online infrastructuur vindt een grotere verschuiving van klanten en leveranciers naar online kanalen plaats. Om altijd één stap voor te blijven, moeten organisaties blijven kijken hoe ze de juiste omstandigheden voor werk op afstand mogelijk kunnen maken, met geavanceerde, stabiele en beveiligde capaciteit.

Bedrijfsprocessen automatiseren

Bedrijven moeten er rekening mee houden dat een toename van het werken op afstand doorgaans ook samenhangt met een reeks andere uitdagingen. Zonder bijvoorbeeld een collega op de schouder te kunnen tikken, zal het waarschijnlijk langer duren om zijn voortgang bij een activiteit te controleren. Vertragingen als deze kunnen zich ophopen, wat kan leiden tot trage processen en inefficiënte workflows. Werken op afstand, en het streven naar meer efficiëntie, zullen daarom de businesscase in de richting van automatisering duwen. Het uitbreiden van bedrijfsprocessen met automatiseringstypes, zoals Robotic Process Automation, helpt tijdrovende workflows te versnellen en de administratieve last van werknemers te verminderen.

De introductie van meer automatisering helpt een bedrijf ook flexibeler te worden. Bill Gates heeft ooit gezegd: "Voor succes vandaag de dag zijn de flexibiliteit en drijfkracht nodig om voortdurend te heroverwegen, nieuw leven in te blazen, te reageren en opnieuw uit te vinden." Organisaties kunnen niet zo snel vooruitgang maken als het implementeren van nieuwe mogelijkheden of het testen van nieuwe strategieën alleen maar afhangt van medewerkers die nieuwe manieren van werken moeten leren. Als processen gedeeltelijk geautomatiseerd zijn, kunnen ze veel sneller worden geïntroduceerd en aangepast.

Om te overleven in een onvoorspelbare omgeving moeten organisaties een businessmodel opzetten dat hen helpt flexibel te blijven. Centraal hierbij staat de overgang van traditionele, handmatige manieren van werken naar digitale en geautomatiseerde processen. Ondanks beperkte budgetten en onzekere vooruitzichten zouden bedrijven deze technologieën moeten introduceren en moeten overstappen op een meer cloud-first-strategie. Als we ervoor kiezen om services te leveren via cloudplatforms, kan elk bedrijf strategieën aanpassen die niet langer werken en nieuwe kansen grijpen wanneer deze zich voordoen.


Lees meer over hoe u de cloud in uw toekomstige werkplek kunt benutten.

Aanvullende informatie

De werkplek is opnieuw gedefinieerd en organisaties moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers de juiste middelen hebben om productief te kunnen blijven werken.

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Ontdek hoe u de cloud in de werkplek van morgen kunt benutten

CONTACT met een specialist

-->