UITRUSTING

De beste 4K-monitoren voor videoprofessionals

Van de robuuste, draagbare DP-V1711 tot de hybride DP-V2730 van de nieuwe generatie, alle professionele 4K-referentiemonitoren van Canon leveren toonaangevende prestaties en bieden een grote verscheidenheid aan producteigenschappen van topklasse. Ontdek welk model het beste bij jou past.
Een vrouw zit aan een bureau waarop een Canon DP-V2730-referentiemonitor, luidsprekers en videobewerkingsapparatuur zijn geplaatst.

Een hoogwaardige referentiemonitor is essentieel wanneer je werkt met professionele video-opnamen.

Een hoogwaardige referentiemonitor is essentieel voor videoproducties en het nabewerkingsproces. Het is van groot belang dat je je opnamen kunt analyseren en dat het eindresultaat correct wordt weergegeven, ongeacht of je opnamen maakt voor televisie of film. Met groottes die variëren van 17 tot 31 inch en volledige ondersteuning voor PQ en HLG, voldoen Canon's Professional-displays ruimschoots aan de eisen van de huidige diverse 4K HDR-workflows.

Canon's 4K-referentiemonitoren bieden hoge luminantie en natuurgetrouwe kleuren dankzij het innovatieve bedieningssysteem voor de Matrix Array-achtergrondverlichting. Dit zorgt voor uniforme kleuren over het gehele display. "Deze Matrix Array bestaat uit meerdere achtergrondlichten vlak onder het venster om de helderheid van de gehele scène weer te geven", aldus Matthew Koshy, Product Marketing Specialist at Canon Europe. "Dankzij dit systeem kunnen Canon's professionele displayproducten opnamen weergeven met een hogere contrastverhouding dan een standaard LCD-monitor."

Contrast- en helderheidsniveaus zijn natuurlijk van groot belang voor de HDR-gradatie. Naast de Matrix Array-technologie bieden alle 4K-referentiedisplays van Canon een consistent helderheidsniveau van rand tot rand. In plaats van de piekluminantie weer te geven voor één specifiek gebied van het venster, worden Canon's displays beoordeeld op hun algehele helderheid over het volledige scherm.

"Voor een juiste interpretatie van de informatie over de helderheid van HDR-video is het essentieel om de maximale luminantie voor het volledige scherm weer te geven", bevestigt Matthew. "Stel dat alleen de piekluminantie 1.000 of 2.000 nits is, maar dat de maximale luminantie die kan worden weergegeven afneemt als het gebied met hoge luminantie groter wordt. Er ontstaat dan een verschil tussen de opname zoals deze is bedoeld door de maker en de manier waarop deze wordt weergegeven op de monitor."

Net als bij Canon-camera's is toekomstbestendigheid gegarandeerd door middel van gratis firmware-updates die functie- en productiviteitsverbeteringen toevoegen. Hierdoor kunnen displays in de loop van tijd evolueren en dit zorgt ervoor dat jij voorop loopt.

Een bureau met daarop twee monitoren, een toetsenbord, luidsprekers en videobewerkingsapparatuur.

Alle professionele 4K-displays van Canon kunnen worden geïntegreerd in een studio-opstelling en zijn compatibel met andere productieapparatuur.

Eenvoudig te integreren in je studio

Een ander voordeel van Canon's professionele referentieserie is het gemak waarmee elke monitor kan worden geïntegreerd met andere productieapparatuur. Elk 4K-display – van de Canon DP-V3120 tot de Canon DP-V1830 – ondersteunt alle basisindelingen en HDR EOTF's, waaronder PQ, HLG en Log-indelingen van Canon, ARRI, RED en Panasonic.

Welke 4K-monitor van Canon voldoet het meest aan jouw wensen? Hier vind je een gids om je te helpen bij het maken van je keuze. De gids bevat deskundig commentaar van Matthew en zijn collega Aron Randhawa, eveneens Product Specialist bij Canon Europe, over vijf populaire producten uit de serie professionele displays en hun belangrijkste functies.

De Canon DP-V3120-monitor in een studio-opstelling.

De Canon DP-V3120 is de grootste HDR-monitor in de serie en biedt uitzonderlijke helderheid en systeemeigen 4K.

Canon DP-V3120

Met de onovertroffen helderheid van 2.000 nits over het volledige scherm, de contrastratio van 2.000.000:1 en de uitgebreide functies voor HDR-monitoring, biedt dit toonaangevende professionele referentiedisplay van Canon een aantrekkelijke optie voor 4K HDR-producties.

"De Canon DP-V3120 biedt alles wat je verwacht van een professionele monitor in deze tijd", aldus Matthew. "De monitor heeft een helderheid van 2.000 nits, wat betekent deze ruimschoots voldoet aan de criteria voor HDR. Hij is ook uitgerust met 12G-SDI voor connectiviteit en heeft een groot scherm om mee te werken van 31 inch diagonaal."

Dankzij de combinatie van uitzonderlijke helderheid, hoge contrastverhouding en systeemeigen 4K 4096 x 2160 resolutie biedt de Canon DP-V3120-monitor een uitstekende beeldkwaliteit met een correcte weergave van schaduwdetails en heldere hooglichten. Het innovatieve, door Canon ontworpen systeem voor achtergrondverlichting maakt het mogelijk om een hoog, constant luminantieniveau te behouden, zelfs bij 2.000 nits. Daarnaast zorgt het nieuw ontworpen koelmechanisme ervoor dat de monitor geruisloos werkt bij lange cameraopnamen of langdurige sessies voor het aanpassen van gradaties.

De grootste monitor in de Canon 4K-serie bevat ook een uitgebreid pakket aan functies voor HDR-monitoring, waaronder een ingebouwde HDR-waveform-monitor, HDR-SDR-split screen, HDR false colour en HDR-histogram.

Heb je Canon-apparatuur?

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services.
De Canon DP-V2730-monitor.

Uitgebreide tools en functies zijn snel en eenvoudig toegankelijk op de Canon DP-V2730 via een intuïtief en instelbaar bedieningspaneel direct onder het scherm.

Input - en output-aansluitingen aan de achterzijde van het Canon DP-V2730 professionele referentiedisplay.

De Canon DP-V2730 heeft een HDMI-ingang en 12G-SDI-aansluitingen met vier ingangen en vijf uitgangen. Er kan eenvoudig een oplaadbare 4-wegs SDI-switcher worden toegevoegd.

Canon DP-V2730

De laatste toevoeging aan Canon’s serie professionele referentiedisplays is de 27-inch Canon DP-V2730. "Dit is een nieuwe formaatcategorie in de branche, en een waar we bijzonder veel verwachtingen van hebben", legt Aron uit. "De DP-V2730 is compact genoeg voor professionele uitzendingen, in de studio of in productiekamers, maar groot genoeg voor nabewerking van films."

Naast het feit dat het een echt hybride monitor is, is ook het formaat ideaal voor het stijgende aantal videoprofessionals dat nu vanuit huis of op afstand hun bewerking en kleurcorrectie doen. "Terwijl het 31-inch vlaggenschipmodel de DP-V3120 perfect is voor de meest professionele nabewerkingsomgevingen, biedt de DP-V2730 je dezelfde voordelen, maar dan in een gebruiksvriendelijker formaat", vervolgt Aron. "Ideaal voor de breedste sector van de industrie."

Voorzien van Canon's nieuwste verwerkingsplatform, levert de DP-V2730 uitzonderlijke prestaties. Voordelen zijn onder meer het snel opstarten en de intuïtieve menubediening naast het grote aantal geavanceerde functies dat al werd geïntroduceerd met de DP-V1830. Dit zijn onder meer een industriestandaard helderheid van 1.000 nits over het hele scherm, 12G-SDI-connectiviteit, twee-/viervoudige weergavemodus voor monitoring van meerdere camera’s, en bediening op afstand vanaf een computer, smartphone of tablet. Hij beschikt eveneens over dezelfde geavanceerde tools voor HDR-monitoring – zie het gedeelte over de DP-V1830 hieronder voor meer details.

Ondanks de professionele prestaties en uniforme helderheid over het hele scherm, is de DP-V2730 net als de andere referentiemonitoren van Canon, vrijwel geruisloos. "Het is echt ongelooflijk hoe stil deze monitor is, zelfs bij intensieve sessies voor HDR-monitoring en kleurcorrectie", legt Aron uit. "Hij is geweldig voor de kleurcorrectieruimte en zelfs nog beter voor de studio, of als je vanuit huis werkt."

Een ander uniek voordeel van Canon’s nieuwste HDR-referentiemonitoren is dat ze zijn ontworpen met één LCD-paneel. "Vergeleken met andere monitoren die twee LCD-panelen hebben, zorgt het ontwerp van Canon met één paneel en de lokale dimmingtechnologie voor een geweldige contrastratio maar met veel minder stroomverbruik", zegt Aron. "Dat is omdat het achtergrondlicht alleen op volledige helderheid hoeft te branden wanneer een volledig wit beeld moet worden getoond op het hele scherm. Monitoren met twee LCD-panelen moeten voortdurend blijven branden op volledige helderheid. Het ontwerp verhoogt ook aanzienlijk de levensduur van het scherm."

De Canon DP-V2411-monitor.

Deze schitterende 24-inch systeemeigen 4K-referentiemonitor biedt onovertroffen resultaten met scherpe kleuren en details.

De voorzijde van de Canon DP-V2411-monitor met de afneembare handgreep.

De Canon DP-V2411 weegt maar 12 kg en heeft een afneembare handgreep, zodat je de monitor eenvoudig kunt verplaatsen.

Canon DP-V2411

De Canon DP-V2411 is een 24-inch systeemeigen 4K-referentiedisplay en biedt een helderheid van 1.000 nits van rand tot rand in boost-modus. “Dankzij het gebruik van Canon's excellente 10-bit IPS-venster kan de DP-V2411 uitzonderlijke kleuren en details weergeven", aldus Matthew. "De draagbaarheid is ook een groot pluspunt van dit model, aangezien die maar 12 kg weegt en een afneembare handgreep heeft."

De Matrix Array-ledachtergrondverlichting van de Canon DP-V2411 is geoptimaliseerd voor het LCD-venster, en levert een uniform, breder kleurengamma voor scherpe beeldkwaliteit. De monitor ondersteunt 4K, UHD, 2K, HD en SD met verschillende framerates, evenals een breed scala aan kleurengamma's, waaronder BT.2020, BT.709 en DCI-P3.

Het was de eerste Canon-monitor die vier 12G-SDI-inputs ondersteunde voor vierkanaals 4K-inputs vanaf diverse bronnen. Bovendien bevat hij, net als alle Professional-displays van Canon, een HDMI-aansluiting. Hierdoor kunnen gebruikers niet alleen 4K YCC/RGB-videosignalen ontvangen, maar ook HDR-indelingen ontvangen en weergeven.

De Canon DP-V1830-monitor.

De Canon DP-V1830 is een professioneel en compact 18-inch 4K HDR referentiedisplay en biedt tot 1.000 nits aan helderheid en geavanceerde monitoringtools, waaronder een waveform monitor en controle op valse kleuren en bereik.

De achterzijde van de Canon DP-V1830-monitor met de afneembare handgreep.

De DP-V1830 is dankzij zijn geringe gewicht van 7,5 kg perfect geschikt voor livebroadcast-studio’s, productiewagens en HDR-monitoring op de set.

Canon DP-V1830

De Canon DP-V1830 is een compacte 18-inch 4K monitoroplossing, ontworpen om te voldoen aan de toenemende vraag naar HDR-workflows in live broadcasting. Door het brede kleurengamma en de draagbaarheid – de monitor weegt slechts 7,5 kg – is het ook een betrouwbare partner voor monitoring op de set en kleurgradatie.

"De DP-V1830 biedt exceptionele beeldkwaliteit, HDR-prestaties en -connectiviteit, in een compact en licht ontwerp", zegt Matthew. "Dankzij de uitzonderlijke contrastniveaus, Quad View-mogelijkheden in maximaal 8K en een scala aan monitoringtools is het ideaal voor meerdere productievereisten."

De DP-V1830 biedt een helderheid van 1.000 nits op volledig scherm, is het helderste schem voor dit formaat en biedt gedetailleerde schaduwen zelfs bij veel contrast. "Dit wordt behaald zonder extra upgrades of modi en wordt gerealiseerd dankzij de geavanceerde dimtechnologie in het scherm", legt Matthew uit. "Het is een duidelijke verbetering ten opzichte van de vorige generatie."

Met de DP-V1830 introduceert Canon haar verwerkingsplatform van de nieuwe generatie. Hij bevat hiernaast dezelfde professionele input/output en monitoringtools als de Canon DP-V2411, DP-V2730 en DP-V3120, waaronder een waveform monitor, controle op valse kleuren en bereik, en HDR/SDR-vergelijking. Hij ondersteunt vier 12G-SDI-aansluitingen voor vierkanaals 4K-inputs van diverse bronnen. Bovendien bevat hij, net als alle professionele displays van Canon, een HDMI-aansluiting. Hierdoor kunnen gebruikers niet alleen 4K YCC/RGB-videosignalen ontvangen, maar ook HDR-indelingen ontvangen en weergeven.

Een monitorscherm dat in vier delen is gesplitst, waarop vier feeds te zien zijn die afkomstig zijn van verschillende typen Canon-videocamera's.

Een gratis firmware-update voor de DP-V1830 voegt ondersteuning voor gelijktijdige HDMI/SDI-bronnen in de twee-/viervoudige weergavemodus toe. Nieuwe monitoringtools en andere verbeteringen zijn ook inbegrepen.

"In de twee-/viervoudige weergavemodus kun je SDI- en HDMI-inputs mixen en matchen, terwijl je tegelijkertijd twee of vier feeds in segmenten op het display bekijkt", vertelt Aron. "Als je bijvoorbeeld voor een live sportevenement gebruikmaakt van SDR en HDR, kun je ze tegelijkertijd analyseren en de camerafeeds aanpassen voor optimale kwaliteit."

Verdere monitoringtools zijn onder meer de Frame Luminance Monitor, die de overgangen tussen piek- en gemiddelde luminantie laat zien met de tijd. "Stel je voor dat je binnenshuis een scène filmt waarbij de camera langs een zeer helder raam beweegt", vervolgt Aron zijn verhaal. "In plaats van dat de helderheidswaarde verloren gaat zodra het moment voorbij is, kun je direct teruggrijpen naar de monitor. Dit is vooral handig wanneer je in HDR werkt."

Andere op HDR-gerichte monitoringtools zijn onder meer de RGB Parade, die afzonderlijke luminantie-informatie geeft voor alle drie de kleurkanalen, en tevens een Chromaticity Diagram, om ervoor te zorgen dat geen van de waarden buiten de kleurruimte waarin je werkt komt te vallen.

"Multi Information View is een andere eenvoudige, maar onmisbare functie", voegt Aron eraan toe. "Hiermee kun je meerdere monitoringtools tegelijkertijd gebruiken en nog steeds het hele beeld in een kwadrant van het scherm zien."

De DP-V1830 kan bijvoorbeeld werken als een SDI-switcher. Deze functie, waarvoor een betaalde licentie vereist is, zorgt ervoor dat de monitor wel een twee-in-een-product lijkt. "Dankzij de multifunctionele SDI-output kunnen gebruikers maximaal vier camerafeeds aansluiten en beslissen welke op de monitor wordt getoond", legt Aron uit. "Dit is handig voor een verscheidenheid aan producties met meerdere camera's. Denk aan het schakelen tussen camerafeeds tijdens een live-uitzending of het uitlichten van een specifiek shot door deze te tonen op de monitor van de regisseur op de set. Door deze functionaliteit in de monitor in te bouwen bespaar je op aanschafkosten van extra hardware en heb je minder kabels nodig ."

Een mountainbiker ondersteboven in de lucht boven een rotsig woestijnlandschap.

Grensverleggend: het filmen van avontuurlijke sporten naar nieuwe hoogten brengen met de EOS R5 C

Ontdek hoe DoP Keith Ladzinski met de meest compacte Cinema EOS-camera van Canon nieuwe creatieve mogelijkheden heeft ontdekt om actie vast te leggen.
De Canon DP-V171-monitor.

Deze zeer draagbare 17-inch monitor is ideaal voor werken onderweg.

De voorzijde van de Canon DP-V1711-monitor.

Vier 12G-SDI-interfaces kunnen vierkanaals 4K-input ontvangen vanuit verscheidene bronnen.

Canon DP-V1711

De 17-inch Canon DP-V1711 is ontworpen voor filmmakers die op zoek zijn naar een zeer mobiele monitor. Hij is robuust, heeft een compacte constructie en is compatibel met de EIA 19-inch rackbevestiging. Het IPS LCD-venster heeft een 4K UHD-resolutie van 3840 x 2160 met een helderheidsbereik van 600 nits over het volledige scherm in boostmodus en dit bereik kan worden geüpgraded tot 1.000 nits indien nodig.

"De Canon DP-V1711 bevat excellente, allround functies voor producties en workflows die constant in beweging zijn", bevestigt Matthew. "De monitor is het toonbeeld van draagbaarheid met een gewicht van slechts 8 kg en kan van stroom worden voorzien met een V-Lock-accu. De Canon DP-V1711 is ook uitgerust met 12G-SDI, wat zorgt voor naadloze connectiviteit."

Ondanks het compacte formaat beschikt de Canon DP-V1711 over dezelfde toonaangevende beeldkwaliteitstechnologie als de grotere Canon Professional-referentiemonitoren, waaronder Canon's geavanceerde systeem voor ledachtergrondverlichting. Het IPS-venster heeft een brede kijkhoek van 89 graden. In combinatie met de anti-reflecterende laag op het scherm zorgt dit ervoor dat de Canon DP-V1711 een heldere weergave biedt, of deze nu wordt gebruikt op de set of voor monitoring in een studio of televisiewagen.

De Canon DP-V1711 beschikt ook over een grote hoeveelheid functies ter ondersteuning van 4K HDR-productie, waaronder een waveform-monitor die geschikt is voor HDR, een aanpassing voor de HDR-serie en een splitscreenfunctie waarmee een HDR-opname en false colour-opname vanuit een enkele 4K-input gelijktijdig kunnen worden weergegeven.

Marcus Hawkins and Matthew Richards

Related articles

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro