ARTIKEL

Print grotere, helderdere beelden met de nieuwe PRO-1000 firmware-update v3.010

A Canon imagePROGRAF PRO-1000 A2 desktop printer on a marble-effect surface with a colourful red and orange print being output.
Dankzij een nieuwe firmware-update kun je nu grote panoramafoto's printen op de Canon imagePROGRAF PRO-1000 A2-desktopprinter.

Het maken van prachtige prints met grote impact is nu nog eenvoudiger dankzij een nieuwe firmware-update waarmee grote panoramafoto's kunnen worden geprint op de Canon imagePROGRAF PRO-1000.

Met de professionele desktopfotoprinter kun je afbeeldingen van hoge kwaliteit tot formaat A2 printen, maar de nieuwe update biedt nog veel meer voordelen: panoramische papierformaten toevoegen aan de driver, het aangepaste papierformaat vergroten en een printmodus speciaal voor Baryta-papier selecteren.

Canon Professional Services

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

Panoramafoto's printen

De firmware-update 3.010 biedt meer mogelijkheden om foto's te printen in een formaat dat past bij je individuele werk en in aanzienlijk hogere kwaliteit voor panoramafoto's.

"Als je foto's van landschappen, architectuur of andere panoramafoto's maakt, biedt deze update de functies die je nodig hebt", aldus Canon-printexpert Suhaib Hussain. "Nadat je de firmware hebt bijgewerkt, vind je in het vervolgkeuzemenu een specifiek aangepast formaat waarmee je een panoramafoto in liggende indeling kunt printen."

Het nieuwe formaat, 21 x 59,4 cm, staat voor een A2-vel dat in tweeën wordt gesneden en is perfect voor het printen van panoramafoto's. Deze instelling is geschikt voor Hahnemühle-papier - met name Photo Rag® 308 en Photo Rag® Baryta - en maakt ook randloos printen mogelijk.

Opties voor papier van dubbele lengte

De firmware-update 3.010 breidt ook de limiet voor aangepast papierformaat uit van 647,7 mm naar 1200 mm, waardoor afbeeldingen op een nog groter aantal formaten kunnen worden geprint.

"Er wordt nu een langer papierformaat ondersteund, dat bijna is verdubbeld ten opzichte van het moment waarop de printer werd geïntroduceerd", zegt Suhaib. "Hierdoor kunnen fotografen verschillende soorten prints maken."

Je kunt ook geld besparen door tijdens het printen meer foto's op een vel fotopapier te plaatsen, waardoor je de media efficiënter gebruikt.

A Canon imagePROGRAF PRO-1000 printer sits on a desk next to a monitor.
Naast opties voor glanzend papier, grafisch papier en zwaar papier bevat de update voor de Canon imagePROGRAF PRO-1000-printer een nieuwe optie om Baryta-papier te selecteren voor de uitvoer.
A Canon imagePROGRAF PRO-1000 printer and Canon camera on a glass table surrounded by prints.

15 termen voor het printen van foto's die elke professional moet weten

Nieuw op het gebied van het printen van foto's of je kennis opfrissen? Lees de handige handleiding van Canon met de nuttigste termen voor fotoprinters.

Nieuwe Baryta-papiermodus

Canon imagePROGRAF PRO-1000-printers kunnen worden geladen met een reeks speciale papiersoorten die geschikt zijn voor allerlei esthetische omgevingen. Naast de beschikbare creatieve opties introduceert de nieuwste update een nieuwe modus om de printkwaliteit te optimaliseren bij gebruik van Baryta-papier; fotopapier dat is gecoat met bariumsulfaat voor een betere definitie en een groter toonbereik in geprinte afbeeldingen.

"Deze modus is ontwikkeld om de diepte in de rode en donkerdere kleuren, zoals diepgroene tinten, te reproduceren", zegt Suhaib. "De kleuren in dat deel van het kleurengamma worden echt vastgelegd, terwijl ook het bronzing-effect, dat soms wordt geassocieerd met Baryta-media, wordt verminderd. In deze modus wordt de printer verbeterd, dus als er op dat soort materiaal wordt geprint, wordt de kleur minder brons en beter afgewerkt in donkere gebieden."

De Canon imagePROGRAF PRO-1000-printer biedt hoogwaardige kleuren en details, die worden versterkt door de Baryta-modus te selecteren bij het printen op dit papier. Wanneer je afbeeldingen naar de printer stuurt, kun je nu in het menu een nieuwe papiersoort selecteren - Baryta - naast bestaande opties zoals glanzend papier, grafisch papier en extra zwaar papier.

"Wat kwaliteit betreft, zullen fotografen die prints maken met donkerdere kleuren en Baryta-media de voordelen van de Baryta-modus echt zien", zegt Suhaib. "Je krijgt een uitgebreider kleurengamma en een betere kleurafwerking in donkere gebieden van de print."

Verdere verbeteringen omvatten de toevoeging van de modus Geen kleurcorrectie, een toename van het aantal papieren registraties in de printer van 25 naar 35, plus verbeterde beveiligingsfuncties.

De nieuwste firmware-update kan nu worden gedownload. Om de update uit te kunnen voeren en toegang tot de functies te krijgen, moet je eerst je Canon imagePROGRAF PRO-1000-printer met de firmware-updatetool v2.5 bijwerken naar firmware-versie v3.010. Werk vervolgens je printerdriver bij naar de nieuwste versie (Windows-driver = v1.10 of Mac CUPS-driver = v21.10.0.0).

Ga naar de ondersteuningspagina van Canon voor meer firmware, drivers en andere hulpmiddelen voor printers en geef je modelnaam op.

Geschreven door Lucy Fulford


Gerelateerde artikelen

Alles weergeven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan