CASESTUDY

Complete upgrade van Canon-apparatuur voor het grootste onafhankelijke TV-kanaal in Roemenië

De Antena Group moest elke productie-uitdaging het hoofd kunnen bieden en met Canon konden ze het allemaal aan: van Thaise eilanden tot de ijsbaan.
Download het Think Creative magazine [pdf, 1564 kb]
EOS C300 Mark III Case Study Antena Group

Een veranderend medialandschap

Tijdens de twee jaar van de pandemie stegen de TV- en streamingcijfers rap en de vraag naar goed gemaakte TV nam dienovereenkomstig toe.

De Roemeense omroep Antena wilde groots investeren in de toekomstbestendigheid van haar productiemogelijkheden met behulp van een betrouwbare partner die zeer korte levertijden kon waarmaken. Ze werken al sinds 2016 samen met Canon en daarom was Canon de aangewezen partij om hen te helpen hun potentieel beter te benutten.

Bedrijfsnaam: Antena Group (Intact Media Group)
Locatie: Boekarest, Roemenië

EOS C300 Mark III Case Study Antena Group
 • De challenge

  Antena wilde haar productieapparatuur volledig vernieuwen om verschillende genres programma's te kunnen maken voor TV en internet. De apparatuur moest hun ontwikkeling mogelijk maken van een traditionele omroep naar een geïntegreerde digitale video-entertainmentprovider met het streaming-platform AntenaPLAY.

  Antena werkt met een korte productietijd en moest grote aantallen producten kopen die snel konden worden geïntegreerd in een bestaand portfolio dat ook producten van derden omvat.

 • De oplossing

  Antena had al 10 EOS C200's en kocht vervolgens 12 EOS C300 Mark III’s om aan hun bestaande portfolio toe te voegen. Maar dat was nog niet genoeg.

  Ter aanvulling op de EOS C300 Mark III-camera's kochten ze 30 EOS C70-, 2 EOS R5- en 60 CR-N300 PTZ-camera's.

"Alle productieteams willen werken met de producten van Canon, ze vechten er gewoon om!"

Je moet er snel bij zijn

"Iedereen wil altijd met de Canon-camera's werken", zegt Bogdan Oancea, Technical Director bij Antena.

"Zelfs als we twee keer zoveel hadden, zouden ze zeven dagen per week volgeboekt zijn. De productieteams vechten gewoon om de producten van Canon!"

Volgens Bogdan zijn alle 22 eenheden van de EOS C300 Mark III en EOS C200 altijd helemaal volgeboekt, voor het opnemen van allerlei programma's, van kookprogramma's tot stand-upcomedy. Hij denkt dat het aantal kijkers is toegenomen dankzij deze hogere productiewaarden.

Wat de andere Canon-apparatuur betreft, de C70 wordt gebruikt voor het op locatie berichten over nieuws. De 30 C70's zijn verspreid over Roemenië in verschillende kantoren voor journalistieke doeleinden, terwijl de EOS C300 Mark III voornamelijk in Boekarest blijft.

Antena is eigendom van Intact Media en maakt deel uit van de grootste commerciële mediagroep van Roemenië. De omroep wilde haar productiemogelijkheden op grote schaal herzien en het was dus van essentieel belang dat er meerdere producten beschikbaar waren voor onmiddellijke acquisitie.

Bij Canon konden ze in bulk bestellen en was een snelle levertijd gegarandeerd. En de nieuwe apparatuur bood nieuwe uitzendmogelijkheden.

EOS C300 Mark III Case Study Antena Group
Case Study Antena Group
Case Study Antena Group

Roemeense reality-TV in opkomst

Met het produceren van programma's via zes zenders, is het niet verwonderlijk dat iedereen met de Canon-producten wil werken. Elk type TV-programma heeft zijn eigen unieke uitdagingen - en Antena produceert ze allemaal.

Bogdan vertelt hoe de PTZ-camera's van Canon Antena hebben geholpen de uitdagingen te overwinnen waarmee ze te maken kregen bij het filmen van 'Temptation Island', een reality-TV-programma dat werd gefilmd in Thailand.

"In Thailand was het slecht weer met storm en regen. Uiteindelijk hebben we zeven ton aan apparatuur, waaronder 23 Canon PTZ-camera's, lampen en productieruimtes, meer dan 7500 km over de wereld gevlogen".

Reizen was één ding. Maar de beschikbaarheid en aankoop van producten was iets heel anders. Toen leverancier CBS contact opnam met Canon over het project, was het de bedoeling om de PTZ-camera's binnen 20 dagen te leveren.

"Het was een fantastische prestatie om alles wat we nodig hadden op tijd te geleverd te krijgen, dankzij de ondersteuning van Canon", aldus Bogdan. "Canon zorgde voor alle logistiek. We hadden echt niet meer kunnen vragen".

"Daarom werken we met Canon. Vanwege de productkwaliteit, de klantenservice en natuurlijk ook de prijs".

Programmagrenzen verleggen

De totale installatie was nogal omvangrijk en verspreid over twee Thaise eilanden. Maar door alles in Roemenië te installeren alvorens het in te pakken, konden de PTZ-camera's rechtstreeks na het uitpakken in gebruik worden genomen.

"We werkten op beide eilanden op een enorm groot gebied. Het was een mega-operatie. De afstanden waren groot, er lag soms wel 200 meter tussen de productieruimte en de actie", legt Bogdan uit.

"Alle PTZ-cameramannen werkten graag met de Canon CR-N300- en CR-N500-camera's. Het productieteam was ook bijzonder tevreden met de kwaliteit van de uitgezonden beelden en vond dat die hoger was dan de beelden van de concurrentie".

Een ander Canon-product werd op de proef gesteld tijdens de productie van het programma 'Dancing On Ice'. Het Antena-team gebruikte een ijshockeyspeler en een EOS C300 Mark III op een eenvoudige rig om de actie van dichtbij te filmen.

Bogdan werd aangetrokken door de EOS C300 Mark III vanwege de uitstekende bioscoopkwaliteit en de goede prijs.

"De grote DGO-sensor is gewoon geweldig! Daardoor presteert de camera uitstekend en kunnen we in real-time HDR genereren. Toen onze technici het beeld zagen, wisten ze dat we die camera moesten hebben".

Zijn technici zijn dus tevreden en Bogdan is al even tevreden met de relatie tussen Antena en Canon. "We hebben een sterke partner nodig. Daarom werken we het liefst met Canon. Vanwege de productkwaliteit, de klantenservice en natuurlijk ook de prijs".

Wij zijn van oudsher gewend te investeren in apparatuur van hoge kwaliteit en ik durf wel te stellen dat deze langdurige zakelijke samenwerking een vervolg zal krijgen.

Case Study Antena Group Diagram

Gerelateerde casestudy's

Wellicht vind je dit ook interessant

 • Professionele AV en streaming

  Van bedrijfsvideo's en live streaming tot AV in klaslokalen of gebedshuizen, met de professionele video-oplossingen van Canon kun je nieuwe doelgroepen bereiken.

 • Films maken

  Ontdek Canon's assortiment aan camera's en lenzen voor ultieme creativiteit - perfect voor de kleinste en de grootste filmprojecten.

 • Overheid en publieke sector

  Maak kennis met imaging-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor bedrijfskritische taken, wanneer betrouwbaarheid en prestaties cruciaal zijn.

 • Broadcast

  Ontdek Canon's toonaangevende, hoogwaardige lenzen, camera's en referentiemonitors, die geschikt zijn voor alle broadcasttoepassingen.