A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

FAMILIEFOTOGRAFIE

In één klik perfecte familiefoto’s maken met de Canon EOS 250D

Foto's van je gezin zijn tijdcapsules waar je de rest van je leven naar terugkijkt. Het is dus vanzelfsprekend dat je wilt dat de foto's net zo scherp en levendig blijven als het moment waarop ze zijn gemaakt.

Kinderen die opgroeien, huisdieren die spelen of uitjes bij het vallen van de avond — om familiefoto's te maken die de tand des tijds doorstaan, heb je een camera nodig die compact is maar veel functies heeft. Of het nu gaat om 4K video, prestaties bij weinig licht, een grote keuze aan framerates of Dual Pixel CMOS Auto Focus (AF), dankzij de moderne beeldtechnologie kun je altijd en overal elk moment vastleggen en met één klik prachtige herinneringen maken.

Hier ontdekt een gezin de functies van 's werelds lichtste DSLR met een variangle-scherm*, waarin ze de functies en functionaliteit van de Canon EOS 250D laten zien, met indrukwekkende resultaten.

Zoeken naar meer spannende perspectieven

Als het gaat om het maken van familieportretten, is de compositie essentieel. Het is belangrijk om de juiste hoek te bepalen om je onderwerpen het best in beeld te krijgen. Het variangle touchscreen van de Canon EOS 250D biedt je de flexibiliteit om foto's te maken vanuit onverwachtse hoeken. Het scherm is volledig uitklapbaar, waardoor je het in allerlei hoeken kunt kantelen om foto's te maken. Zo kun je je creativiteit de vrije loop laten en bijvoorbeeld kinderen fotograferen op hun ooghoogte, of het scherm omdraaien om ook zelf op de foto te komen.

Met behulp van het touchscreen kun je snel werken door het gebied aan te tikken waar je op wilt scherpstellen en andere aanpassingen aan je instellingen te maken zodat je niets hoeft te missen.

Gerelateerde artikelen
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

FAMILIEFOTOGRAFIE

Maak betere portretten: leuke uitdagingen voor familiefotografie

Gezinsblogger Katja Gaskell ruilde haar smartphone in voor een Canon EOS M50 en stond versteld van de resultaten. Probeer deze technieken uit en verbaas jezelf.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

FAMILIEFOTOGRAFIE

Zo maak je natuurlijke, creatieve familieportretten

Professioneel portretfotograaf Christian Anderl vertelt hoe je je Canon-camera kunt gebruiken om spontane foto's te maken van leuke familiemomenten.

Print your family's life story

CREATIEF PRINTEN

Print het levensverhaal van je familie

Print en knutsel met foto's van dierbare familiemomenten.

Als je je bezig wilt houden met je framing en de compositie, kun je de camera volledige controle geven over de rest. Wanneer je de camera instelt op de AUTO-stand, meet de Canon EOS 250D het licht en worden de beste belichtingsinstellingen voor je opname bepaald. De camera kiest de beste combinatie van sluitertijd, diafragma en ISO om een foto met perfecte tinten te produceren.

Kies je eigen stijl met Creative Assist

Als je onderweg bent, kan de AUTO-stand een handig hulpmiddel zijn om vergankelijke momenten vast te leggen. Maar als je meer controle wilt hebben over het creatieve proces, kun je met de stapsgewijze gebruikersinterface van Canon de opnameopties van een camera verkennen. Hier vind je tips en informatie over hoe de instellingen presteren.

De Canon EOS 250D heeft een extra functie: Creative Assist. Zo kun je je foto's beter maken en er een eigen persoonlijke draai aan geven. Creative Assist beschikt over een reeks effecten, filters en hulpmiddelen voor kleuraanpassing die je kunt toepassen op een foto voor of nadat je deze hebt gemaakt, om je foto's nog beter te maken. Probeer een zwart-witfilter om je familieportretten een tijdloze, klassieke look te geven. Of gebruik een filter met sterke, levendige kleuren om de opwinding van een gezinsvakantie vast te leggen.

Wanneer je in de buitenlucht foto's maakt in heldere omstandigheden, kunnen de schaduwen op gezichten vaak te donker uitvallen. De Canon EOS 250D heeft een ingebouwde uitklapbare flitser die je kunt gebruiken als extra verlichting. Hierdoor heb je net genoeg licht om de schaduwen op het gezicht van je onderwerp te vullen zonder dat dit de algehele belichting beïnvloedt.

Als je de belichting in je foto's naar een hoger niveau wilt tillen, is de Canon EOS 250D voorzien van een flitsschoen waarop je een van de Speedlite-flitsers van Canon kunt bevestigen voor intensere en nauwkeurigere belichting.

Wees creatief onder alle omstandigheden

Etentjes, feesten, kerstavond… veel familiegelegenheden vinden plaats bij weinig licht! Het gebruik van een flitser kan vaak zorgen dat de foto vervaagd is en het kan onpraktisch zijn om een statief en een lange sluitertijd te gebruiken. Daar is nu een oplossing voor in de vorm van de ISO-mogelijkheden die moderne technologie biedt, met geweldige kleuren en scherpte over het hele bereik.

De Canon EOS 250D levert uitstekende resultaten bij weinig licht, met een ISO-bereik van 100-25600, uitbreidbaar tot ISO 51200. En dit is niet beperkt tot foto's - met de Canon EOS 250D kun je ook video's maken bij weinig licht, met een ISO 12800 voor video bij opnamen met 1080p (Full HD) of tot ISO 6400 bij 4K.

Wat voor belichting je ook hebt, maak een compositie, wees creatief en leg het moment vast!

Als het gaat om het delen van je foto's, is het belangrijk om verbonden te zijn. Met de Canon EOS 250D kun je foto's direct met je smartphone delen zodra je ze hebt gemaakt. Gebruik de Canon Camera Connect-app om verbinding te maken met de camera en zet vervolgens de foto's over om je herinneringen te delen met vrienden en familie.

Wil je nog meer weten over hoe je geweldige foto's kunt maken met je Canon EOS 250D? Meer informatie, ideeën en inspiratie kun je vinden in de Canon Photo Companion-app.


Geschreven door Jeff Meyer


*EOS 250D (zwart/zilver) is 's werelds lichtste DSLR met APS-C-sensor en een volledig uitklapbaar LCD-scherm. Inclusief accu en geheugenkaart conform de CIPA-richtlijnen. Vanaf 9 april 2019 (onderzocht door Canon).

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, aankoopgidsen en leerrijke interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken