VLOGGEN

Ontdek hoe de kleine maar krachtige Canon PowerShot V10 het creëren van content naar een hoger niveau tilt

Vier belangrijke influencers delen hoe Canon's compacte vlogcamera de perfecte partner is voor het creëren van content in allerlei genres, van sport tot eten, lifestyle en schoonheid.
Veganistische voedsel- en lifestylevlogger Madeleine Olivia filmt zichzelf en haar hond met een Canon PowerShot V10.

De Canon PowerShot V10 is de ideale camera op zakformaat voor conte.ntcreators Met een gewicht van slechts 211 g is het apparaat draagbaar genoeg om overal mee naartoe te nemen, maar het zit boordevol slimme functies om vloggen snel en eenvoudig te maken zonder in te leveren op kwaliteit. Ondanks het kleine formaat van de camera kan deze scherpe 4K UHD-video opnemen en de dubbele ingebouwde microfoons met grote diameter zorgen voor uitstekende audio voor opnamen en voice-overs.

Met een vaste groothoeklens legt de PowerShot V10 een breed beeld vast om dingen duidelijk in beeld te brengen of voor groepsopnamen, en kan deze zelfs als webcam worden gebruikt. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit en de gratis Canon Camera Connect-app is het mogelijk om rechtstreeks live te streamen naar sociale kanalen, de camera op afstand te bedienen en bestanden naar een smartphone te verzenden voor directe uploads naar sociale media.

Hier ontmoeten we vier productieve influencers uit heel Europa die de PowerShot V10 gebruiken om hun meest boeiende en meeslepende content tot nu toe te creëren. Van heerlijk veganistisch koken tot beautyvlogs, de PowerShot V10 biedt spannende creatieve mogelijkheden en heeft hun workflow sneller en eenvoudiger gemaakt. Lees verder en ontdek hoe Canon's kleinste vlogcamera een grote impact heeft.

De actievloggen van Manon Lanza

Sportvlogger Manon Lanza houdt een Canon PowerShot V10 van haar af om haar bewegingen vast te leggen terwijl ze op een skateboard over een skatehelling gaat.

"Het is altijd mijn motivatie geweest om meisjes te vertellen dat ze alles kunnen doen wat ze willen", legt sportvlogger Manon Lanza uit, die ontdekte dat de Canon PowerShot V10 haar echt veel opties bood met het gebruiksgemak en de technische specificaties. Dankzij de ingebouwde standaard kon ze de camera op een skatehelling plaatsen om bredere opnamen te maken, maar ze vond het vooral leuk om de camera in haar hand te dragen: "om mijn publiek het gevoel te geven dat ze naast mij staan." © Manon Lanza

Een jonge vrouw met een skateboard doet een Canon PowerShot V10 in de zak van haar tuinbroek.

"Als je een grote camera gebruikt, zijn er zoveel opties en instellingen. Op de Canon PowerShot V10 is het heel eenvoudig om met één grote knop aan de voorkant met opnames te beginnen," zegt Manon. © Manon Lanza

De in Frankrijk wonende atleet en liefhebber van extreme sporten Manon Lanza creëert content over vrouwen in surf-, skate- en wintersport. Of ze nu opneemt in het skatepark of met vrienden op het strand, ze heeft een camera nodig die het bij kan houden.

"Ik ben graag in beweging en tijdens het sporten heb ik meestal geen rugzak, dus heb ik iets kleins nodig", legt Manon uit. De Canon PowerShot V10 kan worden meegenomen waar een grotere camera niet handig is, waardoor ze voor opnamen onderweg over een heel nieuwe tool beschikt. "Het formaat van de PowerShot V10 is geweldig als ik ga skaten, omdat hij in mijn zak past. De 4K-kwaliteit is absoluut geweldig als je vlogs wilt filmen en geen moment wilt missen."

Manon legt graag spontaan beelden vast en de automatische scherpstelling met gezichtsherkenning van de camera en digitale beeldstabilisatie van video's houden haar scherp tijdens het lopen en zelfs tijdens de wendingen van het skateboarden, zodat haar volgers bij haar kunnen blijven, hoe uitdagend haar bewegingen ook zijn. Ze was ook enthousiast over de ingebouwde microfoons van de PowerShot V10 en de windkap die helpt om gedempte audio buiten te verminderen. "Ik was zo onder de indruk toen ik mijn vriend ging filmen, en je kon de wielen perfect op de grond horen. Het geluid is zo goed dat ik het ook kan gebruiken om voice-overs op te nemen."

Madeleine Olivia's kanaal voor veganistische gerechten en lifestyle

Een Canon PowerShot V10 staat op zijn standaard op een vensterbank in de cottage van Madeleine Olivia die vlogt over veganistisch voedsel en een veganistische levensstijl.

"Als ik film, moet ik de camera meestal op een statief zetten", legt voedsel- en lifestylevlogger Madeleine Olivia uit, maar dankzij de ingebouwde standaard van de Canon PowerShot V10 kan ze de camera in enkele seconden positioneren en stabiele opnamen maken vanaf verschillende locaties in haar cottage. © Madeleine Olivia

Veganistische voedsel- en lifestylevlogger Madeleine Olivia filmt zichzelf terwijl ze een gerecht voorbereid in haar keuken met een Canon PowerShot V10.

Madeleine was verrast door de kwaliteit van de Canon PowerShot V10 en vond de lens veelzijdiger voor vloggen dan een gewoon selfiebeeld op een smartphone. “Het is zo veel beter dan een telefoon", zegt ze. © Madeleine Olivia

Veganistische voedselvlogger Madeleine Olivia is een voorstander van eenvoudig en duurzaam leven. Ze deelt al meer dan zeven jaar op planten gebaseerde recepten en renovatievideo's van haar prachtige cottage in Cornwall in het Verenigd Koninkrijk en is door meer dan 550.000 volgers op YouTube bekeken. "Ik begon met een Canon-spiegelreflexcamera en vervolgens kocht ik de Canon PowerShot G7 X [nu opgevolgd door de Canon PowerShot G7 X Mark III] vanwege het kantelbare scherm."

Madeleine vond het kantelbare 5-cm LCD-touchscreen op de Canon PowerShot V10 perfect voor het maken van video's over voedsel voor en achter de camera. "De automatische scherpstelling door gezichtsdetectie is erg belangrijk voor het vloggen over voedsel. Ik kan een opname maken en de scherpstelling naadloos laten overschakelen van het voedsel dat ik eet naar mijn gezicht."

Of ze nu thuis decoratietutorials maakt of filmt tijdens het winkelen, de PowerShot V10 biedt Madeleine stabiele beelden zonder statief. "De ingebouwde standaard - en het feit dat ik hem kan kantelen - verandert mijn leven. Deze is zo klein dat ik in de supermarkt kan vloggen en onopgemerkt kan blijven. De mogelijkheid om een externe microfoon op de camera aan te sluiten biedt nog meer mogelijkheden."

De reis- en lifestylevlog van Celia Castle

Reis- en lifestylevlogger Celia Castle staat in een park en glimlacht in een Canon PowerShot V10 die ze voor haar houdt.

Dankzij de groothoeklens van de Canon PowerShot V10 kan lifestylevlogger Celia Castle haar kijkers in de scène onderdompelen. "Ik ben een echte fan van de groothoeklens, vooral voor vlogs", zegt ze. © Celia Castle

Celia Castle heeft altijd Canon-camera's gebruikt om haar dagelijks leven met de wereld te delen. "Ik kom uit een klein stadje in het noorden van Spanje. Toen ik opgroeide, waren er niet veel kinderen in de buurt, dus moest ik het doen met internet." In ongeveer 2010 ontdekte Celia YouTube, werd ze geobsedeerd door fashionvideo's en werd haar passie voor lifestylevloggen geboren. "Mijn vader had altijd een kleine digitale Canon-camera en na twee of drie jaar kocht hij een spiegelreflexcamera voor mij. Ik had ook de Canon EOS 700D [nu opgevolgd door de Canon EOS 850D] met een kantelbaar scherm, wat geweldig was."

Celia vond het formaat van de Canon PowerShot V10 in haar hand meteen geweldig. "Je kunt hem overal mee naartoe nemen, naar een concert, op reis." Omdat de grote 1.0-inch CMOS-sensor van de camera meer licht verzamelt, gaf deze Celia het vertrouwen om opnamen te maken in het donker.

Celia's YouTube-video's worden vaak onderweg gemaakt en dankzij de draadloze verbindingen van de PowerShot V10 kan ze haar content gemakkelijker delen. “Ik gebruik de gratis Canon Camera Connect-app om video's en foto's over te brengen naar mijn telefoon. Het is handig als je zonder laptop reist, vooral voor TikTok-uploads.

"Dit is een van de eerste keren dat ik een merk heb gezien dat speciaal een camera voor contentcreators heeft. Het laat zien dat ze naar onze behoeften hebben geluisterd", voegt ze eraan toe.

Beauty vloggen met Uche Natori

Beautyvlogger Uche Natori filmt zichzelf met een Canon PowerShot V10.

Met de Canon PowerShot V10 kan Uche beelden opnemen en rechtstreeks delen op sociale kanalen. "Ik film horizontaal en verticaal, voor content in lange en korte vorm. Het is zo leuk dat je video's rechtstreeks in je telefoon kunt importeren en vervolgens gewoon kunt bewerken en uploaden." © Uche Natori

Nigeriaanse blogger Uche Natori is uitgegroeid tot een belangrijke influencer in de fashion- en schoonheidsscène in Londen. "Ik begon dit meer dan 10 jaar geleden als hobby te doen en ik doe het al zes jaar fulltime", zegt ze.

Uche deelt make-up-tutorials en lifestylecontent met meer dan 540.000 volgers op YouTube en andere sociale kanalen. Voor haar is het formaat van de Canon PowerShot V10 perfect om mee te nemen tijdens evenementen. “Het is qua oppervlak kleiner dan mijn telefoon." Het geringe gewicht betekent echter geen beelden van lage kwaliteit. "De 4K is een stap hoger dan andere point and shoot camera's en het brede beeld is echt trending."

Het veelzijdige kantelbare scherm van de PowerShot V10 kan 180 graden worden gedraaid, zodat Uche tijdens het filmen eenvoudig instellingen kan wijzigen en het digitale zoomniveau kan instellen. De camera beschikt over een automatische en handmatige belichtingsmodus, en je kunt kiezen uit 14 kleurenfilters. "Wanneer het scherm omhoog wordt geklapt, vind je alle knoppen op de achterkant", zegt Uche. Bovendien vindt ze het fijn dat het een touchscreen is, omdat ze de instellingen zo eenvoudig kan aanpassen.

Na het maken van opnamen vond Uche het delen ook gemakkelijk. "Met de Canon Camera Connect-app op je telefoon kun je de content gewoon overzetten, wat geweldig is voor direct uploaden."

Waar, wanneer en hoe je ook wilt creëren, met de kwaliteit en functies van de PowerShot V10 ga je helemaal op in de scene terwijl je content eruit springt. Met een standaard, zelfontspanner en gezichtsherkenning heb je nooit meer moeite om een vlog in te stellen. Met draadloze communicatie kun je direct delen of zelfs livestreamen. En met 4K UHD-video en foto's van 15,2 MP kun je direct met wat je bij je hebt verbluffende content maken.


Geschreven door Lauren Scott

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • VLOGGEN

  Dit is de PowerShot V10

  Ontdek waarom Canon's compacte 4K-vlogcamera de perfecte alles-in-één starterset is.

 • VLOGGEN

  Zo word je een vlogger

  Ga aan de slag en produceer hoogwaardige vlogs met onze tips & tricks voor beginnende vloggers

 • VIDEO

  Tips voor het verbeteren van je socialmediavideo's

  Vier creators bespreken wat content goed maakt en hoe je online kunt opvallen.

 • VLOGGEN

  Canon's beste camera's en lenzen voor vloggen

  Canon maakt een serie camera's en lenzen die ideaal zijn voor contentcreators. Deze gids helpt je bij het vinden van de perfecte match.