Video hybrid

De droom van iedere maker van content. Eén camera voor foto's en video's

Javier Cortes die een balletdanser in een theater fotografeert met de Canon EOS R6

Javier Cortes in actie bij opnamen van een balletdanser die oefent in het teatro Massimo, Sicilië ® Teatro Massimo.

Naast foto's van superieure kwaliteit produceert de EOS R6 ook uitzonderlijke video's. Maak opnamen met resoluties tot 4K / 60p of met framerates tot 120p bij het opnemen van Full HD-beelden - allemaal met Dual Pixel CMOS AF voor continue automatische scherpstelling. Gebruik de geavanceerde technologieën van de camera om een groot dynamisch bereik en prachtige kleuren vast te leggen.

Handen die een Canon EOS R6 vasthouden in een natuurlijke omgeving

Maak opnamen zonder statief en profiteer optimaal van de krachtige gecombineerde lens van de EOS R6 en de in de body geïntegreerde Image Stabilizer.

Opname van een balletdanser in een open, natuurlijke omgeving omringd door pilaren

Maak 4K 60p-opnamen om de gratie en vloeiendheid van ballet vast te leggen, met uitzonderlijke details en natuurlijke kleuren.

Canon EOS R6, vastgehouden in een kleine hoek om een danser te fotograferen die op de vloer zit

Het Vari-angle-scherm helpt bij het componeren van de opname vanuit een lage hoek voor een dramatisch effect. ® Teatro Massimo.

Creëer de uitstraling die je zoekt

De EOS R6 kan video's vastleggen met verschillende resoluties en framerates, afhankelijk van de uitstraling die je wilt creëren.

Met 4K UHD-resolutie kunnen filmmakers superieure helderheid en details vastleggen, en een framerate kiezen uit een reeks waarden:
• 23,98p voor een filmische look
• 25p en 30p voor normale reproductie
• 50p en 60p voor het reproduceren van vloeiende bewegingen van dynamische onderwerpen of voor het creëren van slow-motioneffecten met de helft van de snelheid

Als je opnamen maakt met Full HD-resolutie zijn er extra opties beschikbaar:
• 100p en 120p voor een nog vloeiendere weergave van zeer snel bewegende onderwerpen en extreme slow-motioneffecten met een kwart van de snelheid.*

Naast een conventionele intervaltimer voor foto's ondersteunt de EOS R6 ook 4K- en Full HD-time-lapse-video-opnamen. Hierdoor kunnen videografen veranderingen in een scène vastleggen met een veel langzamer tijdseffect dan normaal, en deze contrasteren met realtime- en slow-motionbeelden.

* Het geluid wordt niet opgenomen bij het maken van opnamen in Full HD 100 / 120p.

Javier die twee balletdansers in een theater fotografeert met de Canon EOS R6

Javier die de balletdansers fotografeert, demonstreert de uitstekende filmcapaciteiten van de EOS R6, evenals de 8-stops IS. ® Teatro Massimo.

Professionele beeldkwaliteit

De EOS R6 biedt de mogelijkheid om opnamen te maken met Canon Log 1 voor resultaten waarbij details in het licht en in de schaduw behouden blijven als je werkt in contrastrijke omstandigheden. Van beeldmateriaal dat met Canon Log 1 is geschoten, zijn de kleuren makkelijk te bewerken in nabewerkingsworkflows. Hierdoor is het eenvoudig om een specifieke look of specifiek kleurprofiel toe te passen, of om de kleuren van het materiaal overeen te laten komen met opnamen die met andere camera's zijn gemaakt en waarbij dezelfde indeling is gebruikt.

De EOS R6 ondersteunt nu de H.265-codec naast de meer traditionele H.264. Hierdoor kun je 10-bits 4:2:2 opnamen maken voor een uitstekende beeldkwaliteit, intern vastgelegd op SD-geheugenkaarten of extern op een recorder via een micro-HDMI-uitgang.

Omgaan met dynamisch bereik

Wanneer je opnamen maakt in contrastrijke omstandigheden, legt de HDR-videomodus van de EOS R6 afwisselend frames vast die onderbelicht en vervolgens goed belicht zijn. Deze frames worden daarna gecombineerd tot één frame dat automatisch details behoudt in helder verlichte gebieden. En dat is nog niet eens alles.

De EOS R6 ondersteunt nu ook HDR PQ-opnamen voor video en foto's. Deze High Dynamic Range-modus gebruikt een perceptuele quantizer voor beelden die er prachtig uitzien wanneer ze worden weergegeven op compatibele HDR-displays.

De camera neemt HDR PQ op in een indeling die voldoet aan de BT.2100 (PQ) HDR-specificatie, en met H.265-compressie zodat deze kan worden bewerkt in compatibele software.

Een balletdanser neemt een pose aan in een open ruimte tussen pilaren

"Dankzij de Canon EOS R6 kan ik mijn prestaties als filmmaker verbeteren."

Dual Pixel CMOS AF II

Het bijgewerkte Dual Pixel CMOS AF II-systeem van Canon zorgt voor vloeiende, betrouwbare continue scherpstelling in alle opnamemodi. De camera beschikt ook over gezichts- en oogdetectie, die in 100 procent van het beeld functioneert,* waardoor het ideaal is voor snel filmen. Het systeem kan ook katten, honden en vogels herkennen en ze gemakkelijk in het frame volgen, waarbij de focus wordt aangepast om ze scherp in beeld te houden.

Het is eenvoudig om 'pull-focus'-overgangen te maken waarbij het scherpstelgebied van de ene plek naar de andere gaat, net als de aandacht van je publiek. Het is een vloeiend professioneel effect en met de EOS R6 is het eenvoudig. Tik gewoon op het touchscreen van de camera (of op het scherm van een aangesloten smartphone of tablet) om de camera moeiteloos opnieuw scherp te stellen - met de snelheid die je in het menusysteem hebt opgegeven.

* Alleen met compatibele lenzen. Het kan zijn dat het AF-punt onder bepaalde omstandigheden niet naar de rand van het scherm kan worden verplaatst.

De EOS R6 beschikt over 'zebra's', gestreepte patronen die op het scherm worden weergegeven om je te waarschuwen dat een object of gebied een bepaald helderheidsniveau nadert en mogelijk overbelicht raakt. Ze kunnen worden ingesteld om op verschillende helderheidsniveaus te worden geactiveerd met opties in het hoofdmenu van de EOS R6.

Een balletdanser neemt een pose aan in een open ruimte tussen pilaren

Stel scherp op het essentiële

Met de geavanceerde Dual Pixel CMOS AF II-autofocus identificeert en volgt de EOS R6 bewegende objecten als geen systeemcamera ooit heeft gedaan.
Een draagbare Canon EOS R6-camera

® Teatro Massimo.

Tools die je helpen scherp te stellen
Wanneer je handmatig scherpstelt, biedt de EOS R6 een aantal tools waarmee je cruciale scherpte kunt bewerkstelligen en de resultaten krijgt die je wilt.

Focus Peaking
De randen van de scherpgestelde delen van het beeld worden weergegeven in een kleur naar keuze.
Focusvergroting
Door het beeld eerst met 5x en vervolgens met 10x te vergroten, kun je het beter zien en de scherpstelling beoordelen.
Dual Pixel CMOS AF Assist
De Dual Pixel CMOS AF-technologie van de EOS R6, die voor het eerst in de Cinema EOS C300 Mark II-camera van Canon werd gebruikt, meet de afstand tot het onderwerp met behulp van de Dual Pixel-algoritmen en geeft een indicator weer om aan te geven of het onderwerp al dan niet is scherpgesteld.

Opnametijden

De EOS R6 heeft een compact ontwerp en biedt krachtige mogelijkheden voor het opnemen van films en het maken van foto's. Bij de hoogste framerates en resoluties wordt er onvermijdelijk warmte gegenereerd vanwege de resolutie, de framerate en de mogelijkheid tot autofocus. De geschatte opnametijden voor de beschikbare resoluties en framerates vanaf een koude start in omgevingen van 23 °C / 73 °F worden hieronder beschreven.

4K 60P
- 94% sensorbreedte: 30 minuten
- APS-C-crop (5.1K oversampling): 35 minuten *1

4K 30P
- 94% sensorbreedte: niet beperkt door hitte
- APS-C-crop (5.1K oversampling): 40 minuten *1
*1 De opname is beperkt tot 29 minuten en 59 seconden. Geeft de tijd aan waarop de opname direct kan worden hervat

Als de camera de maximale temperatuur voor een goede werking bereikt, is het raadzaam de camera uit te schakelen en te laten afkoelen.
De hersteltijden voor een omgeving met een temperatuur van 23 °C / 73 °F worden hieronder aangegeven, maar worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur, het blijven gebruiken van de camera en de geselecteerde opnameresolutie. Het herstel van de volledige opnametijd is afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

4K 60P
- 10 minuten afkoelen is goed voor ongeveer 5 minuten opnametijd

"HET MAKEN VAN FILMS IS EEN AVONTUUR"

De uitrusting van Javier Cortes

De essentiële uitrusting voor professionele films.

Javier Cortes met een Canon EOS R6-camera

Camera's

EOS R6

Wat je ook vastlegt, hoe je het ook vastlegt, met de EOS R6 kun je creatief zijn op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Ontdek meer

Objectieven

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

Deze lens is één van Canon's drie essentiële lenzen met pro RF zoom en beschikt over een snel diafragma en beeldstabilisatie plus een Nano USM-motor voor geruisloze scherpstelling.

Ontdek meer

Objectieven

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Canon's snelste ultragroothoekzoom bestaat uit een Nano USM-motor, 5-stops beeldstabilisatie, en 3 asferische elementen en 2 UD-elementen voor verbluffende scherpte. Wanda zegt dat het haar helpt om "prachtige en ongelooflijk scherpe beelden" te creëren.

Ontdek meer

Canon RF 50mm F1.2L USM

Een lens die fotografische prestaties naar een ongekend hoog niveau tilt. De lens biedt superieure scherpte, meer creatieve vrijheid en buitengewone prestaties bij weinig licht.

Ontdek meer

Gerelateerde artikelen

Bekijk deze artikelen en ontdek waardoor de Canon EOS R6 op zoveel gebieden uitblinkt.

 • BEDIENING EN CONNECTIVITEIT

  Ontworpen door Canon, voor jou

  Het ontwerp van de EOS R6 voelt vanaf het eerste moment vertrouwd aan.

 • SNELHEID

  EOS R6 - Stille continu-opname

  Gebruik de EOS R6 om continu en stil opnamen te maken met maar liefst 20 frames per seconde.

 • AUTOMATISCHE SCHERPSTELLING

  Stel scherp op het essentiële

  Met de geavanceerde Dual Pixel CMOS AF II-autofocus identificeert en volgt de EOS R6 bewegende onderwerpen als geen systeemcamera ooit heeft gedaan.

 • BEELDKWALITEIT EN -STABILITEIT

  Geweldige beeldkwaliteit, onder minder ideale omstandigheden

  In het hart van de EOS R6 vind je technologieën die ook te vinden zijn in de toonaangevende EOS-1D X Mark III-camera van Canon.