GEBRUIK EN CONNECTIVITEIT

Ontworpen door Canon, voor jou

Fotograaf past de Canon EOS R6 aan voor een opname

Als je ooit eerder een EOS-camera hebt gebruikt, zullen aspecten van het ontwerp van de EOS R6 je vertrouwd voorkomen als je deze voor de eerste keer oppakt. En als dat niet het geval is? We denken dat je blij wordt als je ontdekt hoe de knoppen als vanzelf onder je vingers vallen en hoe het lijkt alsof er niets tussen jou en je onderwerp zit dankzij de geavanceerde EVF.

Wanda Martin kijkt door de lens die is bevestigd aan de Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Elektronische zoeker met hoge resolutie

De elektronische zoeker met 3,69 miljoen dots van de EOS R6 geeft een beeld dat zo helder is dat het lijkt alsof je nog steeds een spiegelreflexcamera gebruikt. Met een verversingssnelheid van 120 fps en een dekking van 100% ga je helemaal op in je fotografie en kun je precies bekijken hoe je uiteindelijke belichting eruit zal zien. Het scherm kan ook gedraaid worden tegen de camerabody, voor extra bescherming.

De EVF is uitgerust met een 3-inch variangle touchscreen met 1,62 miljoen dots dat kan worden weggeklapt van de camera onder een hoek van 270˚, zodat je vanuit creatieve perspectieven foto's en video's kunt maken. Door op het touchscreen te tikken, slepen en knijpen, kunnen fotografen opnamen maken, door beelden bladeren en toegang krijgen tot opties in het menusysteem van de camera. Als je twee keer op een menuscherm tikt met twee vingers wordt de tekst even vergroot, zodat deze gemakkelijker te lezen is.

Een bijgesneden close-up van de Canon EOS R6
Canon EOS R6 met lens in de hand gehouden

Intuïtieve ergonomische bediening

Knoppen, wielen en andere bedieningselementen vallen als vanzelf onder je vingers en duimen wanneer je de EOS R6 vasthoudt. Hierdoor kun je de instellingen eenvoudig aanpassen zonder dat je de camera van je oog hoeft weg te halen.

Een instelwiel aan de achterzijde dat precies onder je duim valt, vormt een aanvulling op het hoofdinstelwiel van de camera, dat gemakkelijk te vinden is met je wijsvinger. Er is ook een wiel aan de achterzijde om te navigeren tijdens het terugkijken van beelden en op RF-lenzen is een programmeerbare Lens Control Ring te vinden. Een gevormde grip is ontworpen voor gebruiksgemak wanneer je gedurende lange tijd opnamen maakt.

Een speciaal programmakeuzewiel wordt gebruikt om te schakelen tussen opnamemodi, terwijl afzonderlijke knoppen aan de voor- en achterzijde kunnen worden geprogrammeerd om het diafragma en de sluitertijd aan te passen aan jouw manier van werken. Scherpstelgebieden kunnen over het scherm worden verplaatst met behulp van een speciale AF-joystick of met de touchscreeninterface van de camera.

Een skeletbeeld van de achterkant en de voorkant van de camera

Je kunt vertrouwen op de body van magnesiumlegering van de EOS R6, die bovendien stof- en vochtbestendig is, zodat je probleemloos opnamen kunt blijven maken, zelfs als de omstandigheden slechter worden.

Het sluitermechanisme van de EOS R6 is nauwkeurig afgesteld met een zachter, maar vertrouwd, geluid dat minder makkelijk wordt opgemerkt door je onderwerp. De camera is geoptimaliseerd voor supersnelle opnamen en is berekend voor 300.000 activeringen. Je kunt de sluiter ook zo instellen dat deze open of dicht blijft wanneer je de lens wisselt of de camera uitschakelt, zodat de sensor wordt beschermd of klaar blijft voor actie.

"Het variangle-scherm maakte het heel eenvoudig om snel vanuit een ander perspectief te fotograferen."

Dubbele kaartsleuven voor flexibele opnamen

Er zijn twee SD-geheugenkaartsleuven beschikbaar, die compatibel zijn met de nieuwste UHS-II-technologie om gegevens snel weg te schrijven en over te zetten. Configureer de camera om JPEG's en RAW's op te slaan op verschillende kaarten of om een back-up te maken terwijl je opnamen maakt voor extra zekerheid. De EOS R6 kan ook worden geconfigureerd om foto's op de ene kaart op te slaan en filmbeelden op een andere kaart, zodat je georganiseerd blijft tijdens het creatieve proces.

Dubbele kaartsleuf van de EOS R6

Krachtige fotografie

De EOS R6 gebruikt een gloednieuwe lithium-ion accu met een hogere capaciteit waarmee je meer opnamen per acculading kunt maken dan met de LP-E6N. De LP-E6NH kan ook gebruikt worden in andere EOS-camera's en de EOS R6 kan ook worden gevoed door oudere LP-E6N- en LP-E6-accu's.*

Opladen via USB is mogelijk via de officiële PD-E1-stroomadapter van Canon of via PD-compatibele opladers en powerbanks, voor extra accu-energie wanneer je die nodig hebt. Er is ook een optionele BG-R10-accugrip verkrijgbaar, waarmee je twee accu's tegelijk kunt gebruiken voor langere opnametijden, en waarmee je beschikt over dubbele bediening en ook extra comfort bij het maken van verticale opnamen.


*Bij gebruik van oudere LP-E6N-accu's kunnen de opnamesnelheid en het aantal opnamen per acculading beide afnemen

Dubbele kaartsleuf van de EOS R6
Een opname op een smartphone bekijken die is gemaakt met Canon EOS R6, met de camera op de achtergrond geplaatst

® Teatro Massimo.

Meer verbonden dan ooit

De EOS R6 beschikt over ingebouwde Wi-Fi en een altijd ingeschakelde Bluetooth Low Energy, waardoor je voortdurend verbinding hebt met compatibele smartphones of tablets. Je kunt bladeren door beelden op de SD-kaarten van je camera en ze selecteren, om ze online te delen met je volgers. Start de Canon Camera Connect-app op een compatibele smartphone of tablet* en de camera maakt direct verbinding via Wi-Fi, zodat je de gewenste beeldbestanden kunt overzetten en zo nodig GPS-informatie kunt toevoegen. Je kunt ook op afstand opnamen maken vanaf je smartphone of tablet, of de EOS R6 configureren voor automatische beeldoverdracht, zodat de opnamen automatisch naar je smartphone of tablet worden verzonden wanneer je ze vastlegt.

Met deze Wi-Fi-connectiviteit kun je ook de camera op afstand bedienen met EOS Utility-software, waarmee je Live View-opnamen maakt, en op afstand bladert en de camera bedient. Zo kun je opnamen maken vanuit moeilijke hoeken, op afstand of in een studio. En voor de ultieme camerabediening is er een software development kit beschikbaar die je kunt downloaden, zodat je software kunt maken om met je EOS samen te werken voor zakelijk gebruik of als hobby. Ga voor meer informatie naar https://developers.canon-europe.com/s/

Een balletdanser fotograferen in een gesloten/huiselijke omgeving, een laptop die draadloos is aangesloten op de camera en dezelfde opname weergeeft

Draadloos fotograferen met de EOS R6

Beelden rechtstreeks van de camera naar de cloud verzenden

Met de nieuwe cloudfotoservice van Canon, image.canon, kunnen gebruikers originele opnamen, inclusief RAW-bestanden, online opslaan gedurende maximaal 30 dagen. Beeldbestanden kunnen vervolgens worden verplaatst naar de aan de gebruiker toegewezen opslagruimte van 10 GB, Google Drive, Adobe's Creative Cloud* of lokale offline opslag.

Met de EOS R6 kunnen beelden automatisch naar de image.canon-cloud worden geüpload, zodat ze klaarstaan op je gesynchroniseerde pc / Mac-computer als je thuiskomt. Classificaties die worden aangebracht met de knop RATE op de camera blijven behouden, zodat je jouw favoriete beelden direct kunt vinden.

Een Canon EOS R6 naast een theekopje

Ingebouwde FTP

Voor professionele fotografen die snel en veilig foto's moeten leveren aan klanten vanaf hun locatie, biedt de EOS R6 ingebouwde FTP en FTPS met behulp van de ingebouwde 2,4 GHz Wi-Fi van de camera. FTP-instellingen kunnen in de camera worden geconfigureerd en er kunnen maximaal 9 voorinstellingen worden opgeslagen om later direct op te roepen.

Wanneer foto's in de camera zijn geclassificeerd met de knop RATE kunnen deze metagegevens samen met de beeldbestanden worden verzonden - waardevolle informatie voor beeldeditors en bureaupersoneel.

Gerelateerde artikelen

Bekijk deze artikelen en ontdek waardoor de Canon EOS R6 op zoveel gebieden uitblinkt.

 • VIDEO HYBRID

  Eén camera voor foto's en video's

  Naast foto's van superieure kwaliteit produceert de EOS R6 ook uitzonderlijke video's.

 • BEELDKWALITEIT EN -STABILITEIT

  Geweldige beeldkwaliteit, onder minder ideale omstandigheden

  In het hart van de EOS R6 vind je technologieën die ook te vinden zijn in de toonaangevende EOS-1D X Mark III-camera van Canon.

 • AUTOMATISCHE SCHERPSTELLING

  Stel scherp op het essentiële

  Met de geavanceerde Dual Pixel CMOS AF II-autofocus identificeert en volgt de EOS R6 bewegende onderwerpen als geen systeemcamera ooit heeft gedaan.

 • SNELHEID

  EOS R6 - Stille continu-opname

  Gebruik de EOS R6 om continu en stil opnamen te maken met maar liefst 20 frames per seconde.