AUTOMATISCHE SCHERPSTELLING

Stel scherp op het essentiële

Met de geavanceerde Dual Pixel CMOS AF II-autofocus identificeert en volgt de EOS R6 bewegende onderwerpen als geen systeemcamera ooit heeft gedaan. De scherpte is precies goed en je kunt vol vertrouwen foto's maken in de wetenschap dat de EOS R6 professionele prestaties levert.

De automatische scherpstelling van de camera is powered by de DIGIC X-processor, die gebruikmaakt van deep-learning kunstmatige intelligentie om de ogen, het gezicht, het hoofd en het lichaam van een onderwerp te herkennen en te volgen. Mensen worden scherp gehouden, zelfs en profiel of wanneer slechts één oog zichtbaar is. En als je onderwerp even wegdraait, bijvoorbeeld bij het fotograferen van snelle sporten, blijft de EOS R6 het hoofd of lichaam volgen, zodat het gezicht scherp is wanneer dit weer naar je toe draait.

Het is van cruciaal belang om elementen zoals lichamen en hoofden te kunnen volgen, niet alleen gezichten, wanneer je sport fotografeert waarbij spelers zich plotseling omdraaien, zoals voetbal of hockey, of waarbij ze helmen moeten dragen die een deel van het gezicht verbergen.

In de EOS R6 is deze technologie zelfs uitgebreid tot katten, honden en vogels, waardoor continue scherpstelling bij wildlifefotografie aanzienlijk eenvoudiger wordt.

Mensen kunnen zelfs als ze een masker, helm of zonnebril dragen worden gevolgd. Bij het fotograferen van motorsport herkent de camera dankzij een firmware-update motorfietsen en racewagens, en wordt er zelfs onderscheid gemaakt tussen gesloten en open cockpits, waarbij de helm van de bestuurder wordt gelokaliseerd wanneer deze zichtbaar is.

Couple performing ballet in the theatre

© Wanda Martin / Canon Ambassador ® Teatro Massimo

Supergevoelige scherpstelling

Het Dual Pixel CMOS II AF-systeem van de camera is zo gevoelig dat het binnen 0,05 seconden3 kan scherpstellen en werkt bij lichtniveaus tot wel -6,5 EV1, wat ongeveer hetzelfde is als het licht van een maankwartier. De EOS R6 is de eerste EOS met dit gevoeligheidsniveau, waarmee de camera kan scherpstellen met een maximaal diafragma van slechts f/22. Hierdoor kunnen teleconverters worden gebruikt met lenzen met een relatief klein diafragma, waaronder ook de supertelelenzen van Canon, zoals de RF 800MM F11 IS STM en RF 600MM F11 IS STM.

Lens met volledig handmatige ondersteuning

Verfijn of stel handmatig scherp in AF-modus zonder die te hoeven uitschakelen. Deze functie, die populair is bij gebruikers van oudere EF USM-lenzen, is opnieuw ontwikkeld voor de RF-lenzen en de nieuwe generatie focusmotoren.

Reeksopnamen met scherpstellen (focus bracketing)

De EOS R6 beschikt over focus bracketing. Hiermee kunnen fotografen focus-stacked compositiefoto's met een veel grotere scherptediepte maken dan mogelijk is met alleen kleine diafragma's. Dit is een bijzonder nuttige techniek voor close-ups of macrobeelden, waarbij de scherptediepte van nature klein is.

In de Focus Bracketing-modus legt de EOS R6 met één druk op de knop een reeks frames vast, te beginnen bij de opgegeven scherpstelafstand en vervolgens met elke opname stapsgewijs richting oneindig. Deze reeks beelden kan in een uiteindelijke compositiefoto worden 'gestapeld' tijdens de nabewerking met behulp van software zoals Digital Photo Professional, die bij de camera wordt meegeleverd.

Vrouw in een balletpose

Geweldige beeldkwaliteit, onder minder ideale omstandigheden

In het hart van de EOS R6 vind je technologieën die ook te vinden zijn in de toonaangevende EOS-1D X Mark III-camera van Canon.

"De gezichtstracking gaf me het vertrouwen om mijn model bij te houden en zijn dynamische en emotionele poses vast te leggen."

Werkwijze tracking

Het gedrag van de automatische scherpstelling van AI Servo tracking van de camera kan worden aangepast met parameters zoals 'Trackinggevoeligheid' of 'versnelling / vertraging van tracking', of door een van de vier 'cases' te selecteren - configuraties die ideaal zijn voor verschillende soorten actiefotografie.

De EOS R6 beschikt standaard of om te beginnen over Case A, die zich automatisch aanpast aan de beweging die wordt gefotografeerd.

Autofocus van de EOS R6 in actie

Eenvoudige selectie van scherpstelpunt

Het autofocusgebied van de EOS R6 beslaat vrijwel 100 procent van het frame2 en kan afzonderlijk, in zones of samen worden gebruikt als één scherpstelgebied met maximaal 6072 selecteerbare posities. Ook Spot-AF is toegevoegd, waarbij een zeer klein AF-gebied wordt gebruikt voor extreme precisie.

Fotografen kunnen de joystick in meerdere richtingen gebruiken om het actieve scherpstelpunt of de actieve zone handmatig over het scherm te bewegen. De gevoeligheid van deze joystick, die eenvoudig kan worden bediend als je de camera voor je oog hebt, kan op basis van je persoonlijke voorkeur op drie niveaus worden ingesteld.

Je kunt ook het touchscreen van de camera gebruiken om de positie van het actieve scherpstelpunt in te stellen, door gewoon te tikken of te slepen in de Live View-modus, of door de Touch & Drag-technologie te gebruiken als je de camera voor je oog hebt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk deze artikelen en ontdek waardoor de Canon EOS R6 op zoveel gebieden uitblinkt.

 • VIDEO HYBRID

  Eén camera voor foto's en video's

  Naast foto's van superieure kwaliteit produceert de EOS R6 ook uitzonderlijke video's.

 • BEELDKWALITEIT EN -STABILITEIT

  Geweldige beeldkwaliteit, onder minder ideale omstandigheden

  In het hart van de EOS R6 vind je technologieën die ook te vinden zijn in de toonaangevende EOS-1D X Mark III-camera van Canon.

 • SNELHEID

  EOS R6 - Stille continu-opname

  Gebruik de EOS R6 om continu en stil opnamen te maken met maar liefst 20 frames per seconde.

 • BEDIENING EN CONNECTIVITEIT

  Ontworpen door Canon, voor jou

  Het ontwerp van de EOS R6 voelt vanaf het eerste moment vertrouwd aan.

  1. Tijdens fotosessie, met een f/1.2-lens, middelste AF-punt, 1-beeld AF, bij 23°C / 73°F, ISO100. Met uitzondering van RF-lenzen met Defocus Smoothing-coating
  2. Horizontaal: 100% × verticaal: 100% (maximaal circa) AF-gebiedsdekking, van toepassing als het onderwerpframe wordt weergegeven terwijl de Face+Tracking AF-modus is ingeschakeld met RF-lenzen (behalve RF600mm F11 IS STM / RF800mm F11 IS STM en Extender RF), EF-lenzen (met uitzondering van sommige huidige producten), Extender EF (III) (afhankelijk van de AF-gebiedsmodus van de hoofdlens). Sommige scènes en onderwerpen zijn mogelijk niet van toepassing. Bezoek de officiële supportwebsite van Canon voor meer informatie over compatibele lenzen.
  3. 's Werelds snelste AF-scherpstelsnelheid van 0,05 sec. bij digitale systeemcamera's met verwisselbare lens met ingebouwde 35 mm full-frame equivalente beeldsensoren met AF-detectie op basis van faseverschil op het beeldvlak en contrastdetectie AF. De snelheid van de EOS R6 is identiek aan die van de EOS R, EOS RP en EOS R5. Verkrijgbaar vanaf juli 2020. (Gebaseerd op onderzoek door Canon). Berekend op basis van AF-snelheid, gemeten volgens CIPA-richtlijnen. (Afhankelijk van de opnameomstandigheden en de gebruikte lenzen.) Interne meetmethode. [Meetomstandigheden] Scherpstelhelderheid: EV 12 (kamertemperatuur, ISO 100) Opnamemodus: M, gebruikte lens: RF 24-105mm F4 L IS USM (met een brandpuntsafstand van 24 mm), foto's maken door middel van de ontspanknop, AF-methode: 1-punts AF (met middelste AF-punt), AF-bediening: One-Shot AF