Beeldkwaliteit

Geweldige beeldkwaliteit, onder minder ideale omstandigheden

In het hart van de EOS R6 vind je technologieën die ook te vinden zijn in de toonaangevende EOS-1D X Mark III-camera van Canon. Een 20,1 Megapixel CMOS-sensor en DIGIC X-processor zorgen samen voor een uitstekende beeldkwaliteit. De grote pixels van de sensor bieden een ideale balans tussen resolutie, prestaties bij weinig licht en dynamisch bereik, waardoor je met je fotografie optimale resultaten behaalt. Of je nu foto's maakt van mensen, landschappen, wildlife of reizen, met de EOS R6 maak je beelden die opvallend beter zijn.

De hoeveelheid digitale ruis wordt overal in het normale ISO-bereik van de camera laag gehouden, tot een maximale gevoeligheid van ISO 102.400 (uit te breiden tot ISO 204.800), waardoor je fantastische foto's kunt maken, zelfs bij weinig licht. Een groot dynamisch bereik behoudt details in de meest heldere en donkere delen van een opname wanneer je opnamen maakt in contrastrijke omstandigheden.

Huidtinten vastleggen met de EOS R6 bij weinig licht

Huidtinten worden met prachtige details en subtiele kleuren vastgelegd, zelfs bij weinig licht.

© Wanda Martin / Canon Ambassador

Meisje in een sierlijk balletpose in een schemerige kamer

De Canon EOS R6 legt ongelooflijke details vast van zowel lichte als schaduwgebieden, dankzij het hoge dynamische bereik van de sensor.

© Javler Cortes / Canon Ambassador

Krachtige beeldstabilisatie voor nieuwe manieren van opnames maken

De Canon EOS R6 is voorzien van een 5-assige In Body Image Stabilizer (IBIS) die bescherming biedt tegen camerabewegingen wanneer u opnamen maakt met een lens die op de camera is bevestigd. De sensor zorgt voor roll correction, X-Y en pitch-yaw, zodat alle EF- en RF-lenzen profiteren van deze nieuwe 5-assige correctie, en komt van pas voor zowel filmmakers als fotografen. Als er echter een IS-compatibele RF-lens1 bevestigd is, werken de camera- en lensstabilisatiesystemen samen om de pitch-yaw-beweging samen te compenseren en om een intelligent beeldstabilisatiesysteem te creëren dat nog betere beeldprestaties biedt.

De RF-vatting heeft een grote diameter, waardoor de sensor in de EOS R6 verder kan bewegen binnen de beeldcirkel die door de lens wordt geproduceerd. Als gevolg hiervan kunnen bepaalde lenzen zonder optische IS profiteren van het tot 8-stopssysteem.

Bij het gebruik van RF-lenzen met Image Stabilizer 1 communiceert de geïntegreerde Image Stabilizer in real-time met behulp van snelle communicatie om samen te werken en camerabewegingen, bijvoorbeeld door ademen, lopen of gewoon vasthouden van de camera, effectief te corrigeren. Het op deze manier corrigeren van laagfrequente en hoogfrequente bewegingen zorgt voor nieuwe stabiliteitsniveaus en kan een ongelooflijk voordeel van 8 stops opleveren2.

Dansbewegingen vastleggen met de krachtige Image Stabilizer van de Canon EOS R6

Dit is een opname uit de hand met een sluitertijd van vier seconden, een mooie demonstratie van de opmerkelijke Image Stabilizer in de body, in samenwerking met de RF 15-35mm f2.8L IS USM en de stabilisatie in de lens.

© Wanda Martin / Canon Ambassador

Next generation beeldbestanden

Naast JPEG- en CR3 RAW-bestanden is het nu mogelijk om geavanceerde HEIF-bestanden (High Efficiency Image Format) vast te leggen met behulp van de Canon EOS R6. HEIF-bestanden bieden een betere kwaliteit dan JPEG-bestanden, maar hebben ongeveer dezelfde bestandsgrootte en minder artefacten. Deze toekomstbestendige indeling maakt 10-bits kleuren mogelijk voor een groter dynamisch bereik en het vastleggen van HDR PQ-beelden.

De compatibiliteit van HEIF-bestanden neemt voortdurend toe. Ze kunnen met bekende beeldbewerkingstoepassingen worden bewerkt op je pc / Mac-computer op dezelfde manier als JPEG-bestanden. HEIF-bestanden kunnen ook in de camera worden verwerkt om standaard JPEG-bestanden te produceren die vervolgens op een SD-kaart worden opgeslagen.

Luchtfoto gemaakt met de EOS R6

Beeldverwerking waarmee je een streepje voor hebt

De DIGIC X-beeldprocessor van de EOS R6 speelt een cruciale rol en zorgt voor de indrukwekkende snelheid en beeldkwaliteit van de camera, waardoor fotografen geavanceerde beeldverwerking in de camera kunnen toepassen tijdens het maken van opnamen of achteraf.

Stel scherp op het essentiële

Met de geavanceerde Dual Pixel CMOS AF II-autofocus identificeert en volgt de EOS R6 bewegende onderwerpen als geen systeemcamera ooit heeft gedaan.

"Ik was echt onder de indruk van de prestaties van de camera bij weinig licht - de kleurweergave was verbluffend. Kleur is belangrijk voor mij."

Aanpassing van de clarity

Er is een clarity-optie toegevoegd aan het menu Beeldstijl van de camera en aan de RAW-verwerking in de camera. Hiermee pas je het microcontrast in foto's en video's aan, zodat de structuur en de scherpte van randen worden verbeterd (of verzacht). De clarity kan in stappen van ±4 worden aangepast en is vooral effectief bij het verbeteren van details in landschappen en het verbeteren of verminderen van opvallende gezichtskenmerken, zoals rimpels, in portretten.

Digitale lensoptimalisatie

De DLO-technologie (Digital Lens Optimizer) in de camera helpt lenzen optimaal te presteren door het effect te verminderen van natuurlijke optische verschijnselen, zoals vertekening, het wegvallen van licht en zelfs het lichte verzachtende effect van het optische low-passfilter van de EOS R6. De resultaten zijn spectaculair goed en kunnen worden toegepast in de camera (tijdens het maken van opnamen of achteraf) of in de nabewerking met Digital Photo Professional-software. Er zijn twee DLO-niveaus beschikbaar: standaard en hoog.

Peinzend paar vastgelegd met de EOS R6

Groter dynamisch bereik

Dankzij de verbeterde Auto Lighting Optimizer (ALO) en lichtetonenprioriteit kunnen fotografen JPEG- en HEIF-bestanden vastleggen met een groter dynamisch bereik. Dit is ideaal voor het behouden van details in helder belichte delen en donkere schaduwen in beelden direct vanaf de camera. Bij het fotograferen van portretten kunnen gezichten eenvoudig in de camera lichter worden gemaakt na het maken van een foto voor geweldige resultaten.

Gerelateerde artikelen

Bekijk deze artikelen en ontdek waardoor de Canon EOS R6 op zoveel gebieden uitblinkt.

 • AUTOMATISCHE SCHERPSTELLING

  Stel scherp op het essentiële

  Met de geavanceerde Dual Pixel CMOS AF II-autofocus identificeert en volgt de EOS R6 bewegende onderwerpen als geen systeemcamera ooit heeft gedaan.

 • VIDEO HYBRID

  Eén camera voor foto's en video's

  Naast foto's van superieure kwaliteit produceert de EOS R6 ook uitzonderlijke video's.

 • SNELHEID

  EOS R6 - Stille continu-opname

  Gebruik de EOS R6 om continu en stil opnamen te maken met maar liefst 20 frames per seconde.

 • BEDIENING EN CONNECTIVITEIT

  Ontworpen door Canon, voor jou

  Het ontwerp van de EOS R6 voelt vanaf het eerste moment vertrouwd aan.

  1. Exclusief RF 800MM F11 IS STM / RF 600MM F11 IS STM
  2. 8 stops gebaseerd op de CIPA-standaard met RF 24-105mm F4 L IS USM op een brandpuntsafstand van 105 mm