Meer snelheid

Vluchtige momenten vastleggen

Het leven gaat snel voorbij, dus je hebt een camera nodig met veel snelheid om die onherhaalbare momenten vast te leggen.
Twee flamencodansers in traditionele kledij poseren met hun armen omhoog op een binnenplaats.

Daarom heeft Canon de EOS R10 gemaakt voor opnamen tot 15 fps met de mechanische sluiter en tot 23 fps1 met de stille elektronische sluiter2, beide met gelijktijdige AF-tracking en automatische belichting. Hierdoor is de EOS R10 een geweldige keuze voor actie, of je nu een luchtshow, een zeilwedstrijd of het theater bezoekt.

Schakel over naar de RAW-burstmodus en je kunt opnamen maken met maximaal 30 fps, met een bijsnijdfactor van 75%3. De resultaten worden opgeslagen als één filmbestand om alles geordend te houden. Afzonderlijke frames kunnen worden geëxtraheerd en opgeslagen als RAW-, JPEG- of HEIF-bestanden. Als Vooropnamen is ingeschakeld, neemt de camera ook 0,5 seconden op voordat de opname begint, zodat je altijd gegarandeerd het beslissende moment vastlegt.

Canon EOS R10 - RAW-burstopnamen

Snelle reactietijden

Het hart van de EOS R10 wordt gevormd door een DIGIC X-processor die de levendige prestaties aanstuurt. De camera start in een fractie van een seconde op en is klaar voor gebruik zodra je een belangrijk moment ziet aankomen. De bedieningselementen reageren snel en zijn gemakkelijk te vinden terwijl je je oog bij de zoeker houdt. En over de zoeker gesproken: de wereld wordt met minimale vertraging en met een verwaarloosbare blackout weergegeven tijdens een continue reeks.

Canon EOS R10 - Digic X-processor

Digic X-processor

 1. De continue opnamesnelheid kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden. Zie de specificaties voor meer informatie.
 2. Er kunnen andere geluiden dan van de sluiter worden gegenereerd (diafragma, geluid van de focuslensaandrijving, elektronisch geluid enz.).
 3. UHS-II-kaarten worden aanbevolen en het onderstaande is van toepassing
  * Gebruik een SD-kaart met Speed Class 10 of sneller wanneer je opnamen maakt in de RAW-burstmodus.
  * Als je een kaart met een lage schrijfsnelheid gebruikt en het resterende accuniveau laag is, worden de vastgelegde beelden mogelijk niet goed opgeslagen.
  * Het aantal mogelijke opnamen varieert per afbeelding.
  * Lichtbanden kunnen worden weergegeven en vastgelegde beelden kunnen worden beïnvloed door lichte en donkere strepen wanneer je opnamen maakt in de RAW-burstmodus als er door andere camera's wordt geflitst, of wanneer je opnamen maakt met TL-licht of andere flikkerende lichtbronnen.

Gerelateerde artikelen

 • BENEFIT

  Ervaar een nieuw type autofocus

  Canon heeft gebruikgemaakt van deep-learning AI-technologie en duizenden echte beelden om de Canon EOS R10 mensen, dieren en voertuigen te leren herkennen, zodat ze scherp en nauwkeurig scherpgesteld blijven terwijl ze zich door het frame bewegen.

 • BENEFIT

  Het is jouw verhaal, vertel het op jouw manier

  Maak geweldige video's met dezelfde camera die je gebruikt om prachtige foto's te maken. De EOS R10 is een zeer capabele contentcreator waarmee je jouw verhaal kunt vertellen, met foto's of bewegende beelden.

 • BENEFIT

  Zien. Vastleggen.

  Of je nu overstapt van een smartphone of een spiegelreflexcamera, met de Canon EOS R10 kun je snel aan de slag en op nieuwe creatieve manieren fotograferen.

 • BENEFIT

  Een super-connected camera

  EOS-kwaliteit en het gemak van een smartphone – een perfecte combinatie voor iedereen die graag content voor sociale media maakt, onderweg bewerkt of de camera op afstand wil bedienen. Of je nu een blogger of influencer bent of gewoon foto's wilt delen met vrienden en familie: het was nog nooit zo eenvoudig om je creativiteit online te zetten.

 • NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.