MEER FLEXIBILITEIT

Het is jouw verhaal, vertel het op jouw manier

Maak geweldige video's met dezelfde camera die je gebruikt om prachtige foto's te maken. De EOS R10 is een zeer capabele contentcreator waarmee je jouw verhaal kunt vertellen, met foto's of bewegende beelden.
Canon EOS R10 - Voordeel - Flexibeler

Simpelweg geweldig: 4K die alle verwachtingen overtreft

Documenteer je reisavonturen vol actie in prachtige 4K/30p-video, geproduceerd door oversampling van 6K-uitvoer van de sensor met 24,2 Megapixel van de EOS R10. De resultaten zijn simpelweg prachtig: haarscherpe, heldere beelden met krachtige, natuurlijke kleuren. Het beeldmateriaal ziet er op een 4K-tv geweldig uit en kan ook worden bijgesneden terwijl je de beelden bewerkt, zonder kwaliteitsverlies als je van plan bent om Full HD-resolutie toe te passen.

Ook beschikbaar is vastleggen in 4K/60p1, voor supervloeiende reproductie van bewegende objecten en beeldmateriaal dat kan worden vertraagd tijdens de bewerking, voor prachtige slow motion-effecten die grote indruk zullen maken op je volgers. Sterker nog: wanneer je beelden vastlegt in Full HD-resolutie, kun je framerates tot 120p gebruiken, waardoor nog meer subtiele beweging wordt weergegeven. Dit is een goede optie voor snelbewegende actie, van de sportdag op school tot de voetbalwedstrijd van je team.

Voor onderwerpen die langzaam bewegen en scènes die langzaam veranderen, kun je de 4K- en Full HD-timelapsemodi van de EOS R10 gebruiken. Dit levert spectaculaire resultaten op. Ook aanwezig: HDR PQ-compatibiliteit voor extra flexibiliteit tijdens de nabewerkingsfase.

Canon EOS R10 - Flexibiliteit

Volledige controle

Wanneer je levensgebeurtenissen vastlegt met video, kun je de EOS R10 zo automatisch of handmatig gebruiken als je maar wilt. Gebruikers die graag de touwtjes in handen hebben, zullen blij zijn met functies zoals focus peaking, waarmee essentiële scherpte wordt geïdentificeerd en de zogenaamde 'zebra's', scènegebieden die overbelicht zijn en daardoor een kenmerkend gestreept zebrapatroon hebben.

Je kunt langer opnemen met de EOS R10 dan met andere hybride camera's; tot wel twee uur langer zelfs2. Dat is ideaal voor het filmen van live evenementen zoals concerten of theatervoorstellingen, of wanneer je interviews afneemt en je de camera wilt laten opnemen wanneer je vragen stelt.

De perfecte balans

Een van de factoren die van de EOS R10 zo'n veelzijdige allrounder maakt, is de ideale balans tussen snelheid, resolutie en prestaties bij weinig licht. Van indrukwekkende landschappen, badend in gouden zonlicht, tot spontane straatportretten in de schemering: dit is een camera die je voor alle momenten kunt gebruiken.

Door een sensor met 24,2 Megapixel en DIGIC X levert de camera ongeëvenaarde prestaties bij allerlei soorten belichting, dankzij een standaard ISO-gevoeligheid van ISO 100 tot ISO 32.000 (uitbreidbaar tot ISO 52.100). De camera heeft zelfs een ingebouwde flitser om net dat beetje extra toe te voegen als je dat nodig hebt.

Canon EOS R10 - De perfecte balans

Wanneer gebruikers foto's maken, kunnen ze hun afbeeldingen als JPEG- of HEIF-bestanden opslaan. En voor de ultieme beeldkwaliteit kunnen ook RAW-bestanden worden vastgelegd. Dit biedt tal van mogelijkheden voor extra creativiteit tijdens de nabewerkingsfase.

 • Standaard RAW is een 14-bits bestand met alle gegevens die door de sensor zijn vastgelegd: alles wat je nodig hebt om tijdens de bewerking prachtige kunstwerken te maken.
 • CRAW (of Compact RAW) vergt minder opslagruimte op de geheugenkaart van de camera, zonder al te veel verlies van de beeldkwaliteit.
 • Met RAW-burst kun je continue opnamen maken tot 30 fps met een bijsnijdfactor van 75%. De resultaten worden in één bestand opgeslagen. Afzonderlijke afbeeldingen kunnen later worden geëxtraheerd met behulp van Canon's DPP-software (Digital Photo Professional).
 • Met Dual Pixel RAW kun je bepaalde kenmerken van een afbeelding aanpassen nadat de opnamen zijn gemaakt, zoals bokeh, reflecties en het punt waarop wordt scherpgesteld.

RAW-bestanden van de EOS R10 kunnen worden bewerkt en verwerkt met behulp van computersoftware zoals DPP, in de camera met behulp van de ingebouwde DIGIC X-processor of in de image.canon-cloud3, 4 met de ingebouwde neurale engine voor de ultieme beeldkwaliteit.

Canon Digital Photo Professional

Digital Photo Professional

 1. 4K 60p-opnamemodus wordt bijgesneden tot 64% van het horizontale gebied.
 2. Maximaal beschikbare continue filmopnametijd: normaal: 2 uur. Video met hoge framerate (Full HD 120/100 fps): 30 min. Als de interne temperatuur van de camera te hoog wordt, kan de opnametijd afnemen. 4K 30p HQ: circa 50 min. bij starten vanaf +23 °C.
 3. De service wordt eind juli 2022 gestart en er is een firmware-update voor de camera vereist.
 4. RAW-opnamen die zijn gemaakt in de RAW-burstmodus kunnen niet worden ontwikkeld. RAW-beeldverwerking in de cloud is een betaalde service. Je dient een abonnement aan te schaffen via Canon Imaging App Service Plans. Ga voor meer informatie naar: https://sas.image.canon

Gerelateerde artikelen

 • Canon EOS R10 - Voordeel - Scherper

  BENEFIT

  Ervaar een nieuw type autofocus

  Canon heeft gebruikgemaakt van deep-learning AI-technologie en duizenden echte beelden om de Canon EOS R10 mensen, dieren en voertuigen te leren herkennen, zodat ze scherp en nauwkeurig scherpgesteld blijven terwijl ze zich door het frame bewegen.

 • Canon EOS R10 - Voordeel - Sneller

  BENEFIT

  Vluchtige momenten vastleggen

  Het leven gaat snel voorbij, dus je hebt een camera nodig met veel snelheid om die onherhaalbare momenten vast te leggen

 • Canon EOS R10 - Voordeel - Eenvoudiger

  BENEFIT

  Zien. Vastleggen.

  Of je nu overstapt van een smartphone of een spiegelreflexcamera, met de Canon EOS R10 kun je snel aan de slag en op nieuwe creatieve manieren fotograferen.

 • BENEFIT

  Een super-connected camera

  EOS-kwaliteit en het gemak van een smartphone – een perfecte combinatie voor iedereen die graag content voor sociale media maakt, onderweg bewerkt of de camera op afstand wil bedienen. Of je nu een blogger of influencer bent of gewoon foto's wilt delen met vrienden en familie: het was nog nooit zo eenvoudig om je creativiteit online te zetten.

 • NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.