Meer scherpte

Ervaar een nieuw type autofocus

De EOS R10 kan dankzij deep-learning AI-technologie en duizenden realistische beelden mensen, dieren en voertuigen herkennen en goed en nauwkeurig op ze scherpstellen terwijl ze zich door het frame bewegen.
Canon EOS R10 - Voordeel - Scherper

MENSEN

Of je nu portretten maakt, reisavonturen vastlegt of familiegebeurtenissen zoals bruiloften documenteert: met de EOS R10 blijven je onderwerpen altijd scherp. De camera geeft eerst prioriteit aan de ogen van een onderwerp en als deze niet zichtbaar zijn, wordt in plaats daarvan het gezicht gevolgd. En als je onderwerp voor een kort moment wegdraait (bijvoorbeeld een voetballer die van de camera wegdraait), wordt daarna het hoofd en daarna het lichaam gevolgd.

DIEREN

De EOS R10 kan katten, honden en vogels herkennen en ervoor zorgen dat ze scherp in beeld blijven, zelfs als ze onvoorspelbaar bewegen. Zelfs je gezinshonden en -katten worden herkend. Wildlifeliefhebbers profiteren van de optie om scherp te stellen op vogels in vlucht, een van de moeilijkste onderwerpen op het gebied van wildlifefotografie.

Canon EOS R10 - Dierendetectie

VOERTUIGEN

Wanneer je motorsport fotografeert, volgt de EOS R10 met het grootste gemak snelbewegende racewagens en motoren. De camera kan zelfs onderscheid maken tussen voertuigen met een gesloten of een open cockpit, waarbij wordt scherpgesteld op de helm van de bestuurder als deze zichtbaar is.

Continue AF kan ook worden aangepast door een van de vier AF-scenario's te kiezen.
 • Scenario 1 – Algemeen. Ideaal voor de meeste bewegende onderwerpen.
 • Scenario 2 – Negeert obstakels en blijft onderwerpen volgen. Geschikt voor sport en wildlife wanneer onderwerpen tijdelijk worden geblokkeerd door objecten op de voorgrond.
 • Scenario 3 – Reageert snel. Gebruik dit scenario wanneer je wacht tot een onderwerp in het frame komt, zoals een skateboarder die plotseling in beeld komt.
 • Scenario 4 – Voor onderwerpen die snel versnellen of vertragen, zoals een hond die naar de camera rent of atleten die op de hardloopbaan rennen.
 • Scenario A – De camera kiest automatisch de meest geschikte van de bovenstaande scenario's voor het onderwerp.
Elk scenario kan worden verfijnd door Trackinggevoeligheid en Volgen van versnelling/vertraging aan te passen aan het type actie dat je fotografeert.

Gevoelig bij weinig licht

Als je in een situatie zit met weinig licht kun je met de EOS R10 nog steeds alles scherp in beeld krijgen. Canon's toonaangevende Dual Pixel CMOS AF II-technologie is snel, nauwkeurig en gevoelig, zelfs als het zo donker is als -4EV1. Dat is ongeveer hetzelfde als maanlicht.

Deze gevoeligheid is geweldig voor feestjes in de avond of waar veel kunstlicht wordt gebruikt, of wanneer je fotografeert bij evenementen die binnen plaatsvinden, zoals bruiloften. Wildlife- en sportliefhebbers hebben baat bij de automatische scherpstelling van de EOS R10 wanneer ze lenzen gebruiken met kleine maximale diafragma's (zoals de uiterst draagbare Canon RF 600mm f/11 IS STM). Sterker nog: automatische scherpstelling is zelfs mogelijk met een maximaal diafragma van slechts f/22, waardoor je ook teleconverters kunt gebruiken.

Canon EOS R10 - Gevoelig bij weinig licht

Auto (25600)

100% dekking

In tegenstelling tot spiegelreflexcamera's dekt de EOS R10-systeemcamera 100% van de zoeker2 met uiterst gevoelige AF-zones; je kunt dus altijd scherpstellen op onderwerpen, waar die zich ook bevinden in de scène. Geweldig voor niet-gecentreerde portretten en scènes die onvoorspelbaar veranderen. Deze focuszones kunnen afzonderlijk, in groepen of gezamenlijk worden gebruikt. Je kunt dus uiterst selectief te werk gaan of door objecten op welke plek dan ook in het frame te detecteren.

Verplaats het actieve focuspunt of -gebied met behulp van een intuïtieve, handig geplaatste joystickcontroller, die zich recht onder je duim bevindt wanneer je de camera bij je oog houdt. Een andere optie is om het actieve AF-punt te verplaatsen door je vinger of duim op het touchscreen van de camera te zetten en deze te verslepen.

Reeksopnamen met scherpstellen (focus bracketing)

Wanneer je close-upopnamen maakt, kan de scherptediepte zeer beperkt zijn. Daarom is de focusbracketing-functie van de EOS R10 een goed hulpmiddel voor macrofotografen. Als je één keer op de ontspanknop drukt, worden er continue opnamen gemaakt, terwijl de scherpstelling automatisch wordt aangepast van de beginpositie naar oneindig.

De resulterende reeks foto's, allemaal met iets verschillende scherpstelpunten, kan worden samengevoegd tot één samengestelde afbeelding met Canon's Digital Photo Professional-software, voor een perfecte scherptediepte van voor naar achter. Daarnaast kun je dit proces nu met de dieptecompositiefunctie van de EOS R10 in de camera uitvoeren en bijsnijden voor scherptediepte, waardoor fotografen kunnen aangeven waar de focus begint te vervagen.

Canon EOS R10 - Focusbracket

Focusbracketing

 1. Tijdens fotosessie, met een f/1.2-lens, middelste AF-punt, 1-beeld AF, bij 23°C/73°F, ISO100 Met uitzondering van RF-lenzen met Defocus Smoothing-coating.
 2. Van toepassing wanneer het onderwerpframe wordt weergegeven tijdens het volgen en er een compatibele lens op de camera is bevestigd terwijl de AF met volledig bereik actief is of het onderwerp wordt gedetecteerd in een andere gebiedsmodus. Raadpleeg [Aanvullende informatie] voor [EOS R7/EOS R10] op cam.start.canon voor meer informatie over ondersteunde lenzen.

Gerelateerde artikelen

 • BENEFIT

  Vluchtige momenten vastleggen

  Het leven gaat snel voorbij, dus je hebt een camera nodig met veel snelheid om die onherhaalbare momenten vast te leggen

 • BENEFIT

  Het is jouw verhaal, vertel het op jouw manier

  Maak geweldige video's met dezelfde camera die je gebruikt om prachtige foto's te maken. De EOS R10 is een zeer capabele contentcreator waarmee je jouw verhaal kunt vertellen, met foto's of bewegende beelden.

 • BENEFIT

  Zien. Vastleggen.

  Of je nu overstapt van een smartphone of een spiegelreflexcamera, met de Canon EOS R10 kun je snel aan de slag en op nieuwe creatieve manieren fotograferen.

 • BENEFIT

  Een super-connected camera

  EOS-kwaliteit en het gemak van een smartphone – een perfecte combinatie voor iedereen die graag content voor sociale media maakt, onderweg bewerkt of de camera op afstand wil bedienen. Of je nu een blogger of influencer bent of gewoon foto's wilt delen met vrienden en familie: het was nog nooit zo eenvoudig om je creativiteit online te zetten.

 • NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.