EENVOUDIGER

Zien. Vastleggen.

Of je nu overstapt van een smartphone of een spiegelreflexcamera, met de EOS R10 kun je snel aan de slag en op nieuwe creatieve manieren fotograferen.
Canon EOS R10 - Voordeel - Eenvoudiger

EOS R-technologieën van de volgende generatie worden gecombineerd met een gebruiksvriendelijk ontwerp. Dit is een zeer geslaagde combinatie waarmee je de hele wereld kunt verkennen.

Voor mensen die voor het eerst gaan fotograferen of een Canon EOS-camera gaan gebruiken, is er een begeleide gebruikersinterface beschikbaar. Wanneer deze interface is geactiveerd, leren gebruikers niet alleen hoe ze hun camera moeten gebruiken, maar krijgen ze ook informatie over de basisbeginselen van fotografie. En wanneer je klaar bent om de begeleide gebruikersinterface uit te zetten, zullen de standaarddisplays en menu's van de camera snel en intuïtief werken. Een ontwerp dat zo goed is, dat het je niet eens zal opvallen.

Jouw kijk op de wereld

De EVF van de EOS R10 met 2,36 miljoen dots levert een helder, levensecht beeld van de wereld en toont precies hoe een vastgelegde afbeelding of videoclip eruit komt te zien, met 100% dekking. Hij stelt je in staat om een voorbeeld te bekijken van de belichting, scherptediepte, witbalans, Picture Style en nog veel meer.

Canon EOS R10 - EVF

Dit is erg comfortabel, zelfs wanneer je een dag lang opnamen maakt, dankzij een vernieuwingsfrequentie van 120 fps1, 0,95x vergroting en een 22 mm eyepoint dat wordt ingesteld vanaf de camerabody. Er is ook een spaarstand van 60 fps beschikbaar. De getoonde informatie kan worden aangepast, dus je kunt op de hoogte blijven zonder te worden afgeleid. De zoeker kan ook worden aangepast aan je eigen zichtsterkte, van -3 tot +1 m-1 dioptrie.

Canon EOS R10 - Vergelijking OVF-hulp

De OVF Assist-modus is handig voor gebruikers die overstappen van camera's met optische zoekers, zoals spiegelreflexcamera's. Deze modus simuleert de ervaring van een optische zoeker met behulp van HDR-technologie, om details in donkere schaduwen en heldere hooglichten weer te geven, in plaats van een preview te geven van foto-effecten.

De EVF wordt aangevuld met een groot variangle touchscreen van 7,5 cm met 1,04 miljoen dots, waarmee je vanaf grote hoogte of vanuit diepte foto's kunt composeren en maken, zodat je je onderwerp met een andere blik kunt bekijken. Ook een ideale camera om video-opnamen mee te maken.

Canon EOS R10 - Variangle touchscreen

Combinatie van APS-C en EOS R

Canon heeft de EOS R10 ontwikkeld op basis van een APS-C-sensor van circa 22,3 x 14,9 mm. Hierdoor hebben je lenzen 1,6x meer telebereik in vergelijking met dezelfde brandpuntsafstand op een full-frame camera. Daardoor is de EOS R10 bovendien kleiner en lichter, de ideale reisgenoot dus. Isoleer details in de achtergrond in landschappen en kom dicht in de beurt van wildlife in het park, waarbij je het frame vult voor maximale impact.

Canon EOS R10 - APS-C vergeleken met full-frame

Aanpasbare bedieningselementen die doen wat jij wilt

Gebruikers die de overstap hebben gemaakt van een spiegelreflexcamera naar een EOS R10 zullen snel wennen aan de nieuwe camera. Bedieningselementen bevinden zich waar je ze verwacht: recht onder je vingers en duimen. En de navigatie door menupagina's zal bekend aanvoelen, maar wel met een paar verbeteringen.

Canon EOS R10 - Aangepaste bediening

Er zijn aangepaste opnamemodi waarmee je direct toegang krijgt tot vooraf geprogrammeerde camera-instellingen. Ook krijg je een aanpasbaar Mijn menu-scherm dat je kunt invullen met de menuopties die je het meest gebruikt. Aangepaste functieknoppen zijn ook beschikbaar, waarmee je instellingen kunt aanpassen terwijl je opnamen maakt, zonder dat je je blik van het onderwerp hoeft te halen.

 1. De maximale framerate tijdens AF, half indrukken van de ontspanknop of continue opname is 59,94 fps. Houd er rekening mee dat de framerate van het scherm lager kan zijn, afhankelijk van de lens die je gebruikt en de opnameomstandigheden.

Gerelateerde artikelen

 • BENEFIT

  Ervaar een nieuw type autofocus

  Canon heeft gebruikgemaakt van deep-learning AI-technologie en duizenden echte beelden om de Canon EOS R10 mensen, dieren en voertuigen te leren herkennen, zodat ze scherp en nauwkeurig scherpgesteld blijven terwijl ze zich door het frame bewegen.

 • BENEFIT

  Vluchtige momenten vastleggen

  Het leven gaat snel voorbij, dus je hebt een camera nodig met veel snelheid om die onherhaalbare momenten vast te leggen

 • BENEFIT

  Het is jouw verhaal, vertel het op jouw manier

  Maak geweldige video's met dezelfde camera die je gebruikt om prachtige foto's te maken. De EOS R10 is een zeer capabele contentcreator waarmee je jouw verhaal kunt vertellen, met foto's of bewegende beelden.

 • BENEFIT

  Een super-connected camera

  EOS-kwaliteit en het gemak van een smartphone – een perfecte combinatie voor iedereen die graag content voor sociale media maakt, onderweg bewerkt of de camera op afstand wil bedienen. Of je nu een blogger of influencer bent of gewoon foto's wilt delen met vrienden en familie: het was nog nooit zo eenvoudig om je creativiteit online te zetten.

NIEUWSBRIEF

Laat je inspireren, meld je nu aan

Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.