CASE STUDY

Signing afdeling Erasmus MC Academie

Signing geeft een ruimte een eigen karakter en bevordert de (werk)sfeer

Erasmus MC Academie


Wij zijn zeer lovend over het eindresultaat en krijgen van veel voorbijgangers positieve reacties

Olcay Gurbulak, stafassistent onderwijs, Erasmus MC Academie

Eigen beeldmerk en uitstraling voor de Academie

The Creative Hub biedt creatieve in-house dienstverlening aan het Erasmus MC. Door in huis aanwezig te zijn bij de klant ontstaan er korte lijnen, weet de klant ons snel te vinden en is de studio het creatieve verlengstuk van de organisatie. The Creative Hub verzorgt voor het Erasmus MC alle aanvragen die met creativiteit te maken hebben. Zo verzorgt de studio campagnes, concepten, presentaties, signing opdrachten, video’s, fotografie en animaties.

Onderdeel van het Erasmus MC is de Erasmus MC Academie. Voor de Erasmus MC Academie heeft The Creative Hub een eigen look and feel ontwikkeld waar de onderwijsaanbieder binnen de Erasmus MC huisstijl kader mee naar buiten kan treden. Het eigen gezicht en de uitstraling zijn een uniek concept geworden dat de studio naar aanleiding van wensen van de klant heeft ontwikkeld.

De opdrachtgever geeft regelmatig positieve feedback over het project. Men is erg blij met het eindresultaat en de nieuwe aankleding bevordert de werksfeer en bereikbaarheid van de academie. Samen met de opdrachtgever kijkt de studio naar een vervolg van de aankleding van onder andere een docentenkamer.

Erasmus MC Academie

Een duidelijk ‘Academie’ tintje

The Creative Hub kreeg van de Academie de opdracht om de herkenbaarheid van de Academie binnen het Erasmus MC vorm te geven en daarbij gangen en ruimtes de juiste sfeer en beleving te geven. Bij de uitwerking van het project was het belangrijk om een ontwerp te maken die de doelgroep aanspreekt en het ‘Academie’ tintje uitstraalt, binnen de richtlijnen van de huisstijl van het Erasmus MC.

Er moest rekening gehouden worden met het feit dat de afdeling op een zeker moment gaat verhuizen, waardoor productkeuze en kosten een belangrijk onderdeel vormen in de keuze van hoe dit project vorm gegeven zou kunnen worden. Aangezien onduidelijk is wanneer en waar naartoe de interne verhuizing plaatsvindt, is er voor gekozen om de wanden met een relatief goedkoper product te bestickeren, zodat het ontwerp wellicht in een later stadium met een kleine aanpassing bijvoorbeeld in verband met het formaat van een muur opnieuw toegepast kan worden.

Erasmus MC Academie

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Nice to meet you! Heb je vragen over onze dienstverlening of kunnen we je wellicht al direct helpen met een communicatie-uiting?
-->