CSU en Canon werken samen aan een schonere wereld

In een wereld waar duurzaamheid en circulariteit steeds meer centraal staan, zien wij een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Duurzaamheid is een kernwaarde bij CSU, en zij verwachten hetzelfde van hun partners. We delen een visie om slimme en duurzame oplossingen te vinden voor facilitaire uitdagingen en een groenere toekomst te creëren.

Duurzaam ondernemen: een gedeelde missie

CSU en Canon delen een sterke toewijding aan duurzaam ondernemen. Beide organisaties streven naar bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties, met een speciale focus op SDG 13 - klimaatactie. Dit doel omvat het verminderen van de CO2-uitstoot van bedrijfsactiviteiten. Net als Canon voldoet CSU aan internationale milieunormen zoals ISO 14001 en ISO 9001, en hun duurzaamheidsprestaties worden jaarlijks beoordeeld door Ecovadis. Onze samenwerking heeft geresulteerd in significante voordelen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid op het gebied van print- en scanmanagement.

Digitaliseringsstrategie: een bewuste keuze voor cloud

Er zijn diverse benaderingen om de milieu-impact te verminderen, en digitalisering is er één van. CSU heeft doelbewust gekozen voor een digitaliseringsstrategie met een sterke nadruk op de cloud vanwege de voordelen van schaalbaarheid en flexibiliteit. De apparatuur is daarom gekoppeld aan het cloud print- en scanmanagement systeem uniFLOW Online. Hierbij worden geen servers ingezet wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert.

Gesprek-CSU-1.jpg

Printefficiëntie en duurzaamheid

CSU heeft ervoor gekozen om hun bestaande Canon-printinfrastructuur te behouden vanwege de kwaliteit, lange technische levensduur en energiezuinigheid van onze producten. Deze beslissing heeft geleid tot aanzienlijke CO2-reductie, omdat meer dan 40% van de CO2-uitstoot gedurende de levenscyclus van printapparatuur wordt veroorzaakt door productie en transport.

De implementatie van het uniFLOW Online print- en scanmanagementsysteem heeft niet alleen vertrouwelijke documenten beschermd, maar ook onnodige afdrukken voorkomen. Door het gebruik van unifLOW Online wordt een afdruk pas gemaakt als de gebruiker zich bij het apparaat autoriseert. Dit resulteert in een vermindering van gemaakte afdrukken tot wel 30%, blijkt uit onderzoek.

De keuze van papier heeft ook invloed op de CO2-uitstoot bij printen. Daarom heeft CSU ervoor gekozen om volledig Klimaatneutraal Papier, Canon Black Label Zero, te gebruiken. Dit papier is FSC-gecertificeerd, draagt het EU Ecolabel en het Nordic Swan certificaat en biedt een optimale duurzaamheid gedurende de gehele productieketen.

CO2 compensatie project

Om eventuele resterende CO2-uitstoot te compenseren, maakt CSU gebruik van de Climate Project Contribution-dienst van Canon. Dit programma investeert in gecertificeerde CO2-compensatieprojecten, waaronder een windturbinefabriek in India die hernieuwbare, duurzame energie produceert en werkgelegenheid biedt aan de lokale bevolking.

John-breed-quote.jpg

" Dat is een fantastische combinatie, omdat wij sociaal en klimaat ook combineren in het bedrijf. Bij ons gaat het om mensen en medewerkers, en dat is ook in dit compensatieproject absoluut het geval "

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Hulp nodig?

Benieuwd hoe Canon u kan ondersteunen bij uw duurzaamheidsdoelstellingen?