EOS, PowerShot and IXUS Camera Software and Apps

Software en apps voor een EOS-, PowerShot- of IXUS-camera

Canon biedt een breed scala aan optionele software en apps, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw EOS-, PowerShot- of IXUS-camera. Op deze pagina vindt u een beschrijving en koppelingen voor het downloaden van de software en de apps. Sommige oudere producten worden wellicht niet door de huidige software ondersteund. Dat kan betekenen dat niet alle software beschikbaar is wanneer u de ondersteuningspagina van het product bezoekt.

Huidige software

Beschrijvingen voor de huidige reeks beschikbare Canon-software voor uw EOS-, PowerShot- of IXUS-camera.

Digital Photo Professional

DPP (Digital Photo Professional) is hoogwaardige software voor het verwerken, weergeven en bewerken van RAW-opnamen voor digitale EOS-camera's en PowerShot-modellen met een RAW-functie. Met DPP kunt u eenvoudig standaard en geavanceerde bewerkings- en afdruktaken uitvoeren op RAW-opnamen. Zo zijn de volgende bewerkingsfuncties beschikbaar: beeldrotatie, witbalanscorrectie, aanpassing van het dynamisch bereik, kleuraanpassing en afstemming van tooncurvekenmerken.
DPP ondersteunt sRGB, Adobe RGB, Wide Gamut RGB en CMS (Color Management System) met het ICC-profiel (International Color Consortium).
Indien beschikbaar kunt u de nieuwste versie van DPP of een update voor uw huidige versie downloaden op de speciale Digital Photo Professional-pagina van Canon.
Digital Photo Professional is opgenomen in de eerste software-installatie van uw Canon-camera.

CONTROLEREN OP BESCHIKBARE DOWNLOADS

Terug naar boven

Digital_Photo_Professional
EOS_Movie_Utility

EOS MOVIE Utility

EOS MOVIE Utility is software voor het bekijken van video's die op geschikte camera's zijn gemaakt en voor het opslaan van een stilstaand beeld uit een video. U kunt er ook voor kiezen om View Assist te gebruiken voor het weergeven van films die zijn gemaakt met Canon Log Gamma.
Daarnaast kunt u meerdere videobestanden van 4 GB die zijn gemaakt van één clip, samenvoegen tot een bestand en dat opslaan.
Indien beschikbaar kunt u de nieuwste versie van EOS MOVIE Utility of een update voor uw huidige versie downloaden op de speciale EOS MOVIE Utility-pagina van Canon.

CONTROLEREN OP BESCHIKBARE DOWNLOADS

Terug naar boven

EOS Utility

Met EOS Utility kunt u eenvoudig foto's overbrengen vanaf uw EOS-camera naar uw computer. U kunt alle foto's tegelijk overbrengen of afzonderlijke foto's selecteren. Dit hulpprogramma is ook eenvoudig te integreren met Digital Photo Professional en ImageBrowser EX.
Via EOS Utility kunt u de camera ook op afstand bedienen; vanaf uw computer met de meegeleverde interfacekabel (USB), via Wi-Fi (indien van toepassing) of via een afzonderlijke Wireless File Transmitter.
Indien beschikbaar kunt u de nieuwste versie van EOS Utility of een update voor uw huidige versie downloaden op de speciale EOS Utility-pagina van Canon. De handige gebruikershandleiding voor EOS Utility kan ook worden gedownload.
EOS Utility is opgenomen in de eerste software-installatie van uw EOS-camera.

CONTROLEREN OP BESCHIKBARE DOWNLOADS

Terug naar boven

EOS_Utility_Web
Image_Browser_Web

ImageBrowser EX

Houd er rekening mee dat ImageBrowser EX nu in de plaats komt van ZoomBrowser EX en ImageBrowser.
ImageBrowser EX is een softwareprogramma voor het beheren van foto's die zijn genomen met een Canon-camera. Via een eenvoudige procedure kunt u foto's onder meer downloaden, ordenen, bewerken, afdrukken of als bijlage verzenden.
U kunt een groot aantal functies van Adobe Photoshop uitvoeren, zoals bijsnijden, JPEG- en RAW-afbeeldingen converteren, en contrast en verzadiging aanpassen. U kunt ook persoonlijke fotoalbums maken en afdrukken, of een panorama maken van meerdere foto's met PhotoStitch (ook meegeleverd).
U kunt Map Utility (Kaarthulpprogramma) ook openen via ImageBrowser EX, zodat u de locatie kunt aangeven waar u de foto hebt genomen. Dit geldt alleen voor camera's met een GPS-functie.
Indien beschikbaar kunt u de nieuwste versie van ImageBrowser EX of een update voor uw huidige versie downloaden op de speciale Imagebrowser EX-pagina van Canon.
ImageBrowser EX is standaard op uw Canon-camera geïnstalleerd.
ImageBrowser EX installeert Microsoft Silverlight automatisch van de Microsoft Server. Voor deze installatie is een werkende internetverbinding vereist.

CONTROLEREN OP BESCHIKBARE DOWNLOADS

Terug naar boven

Picture Style Editor

Picture Style Editor is een softwareprogramma waarmee u uw eigen Picture Style-bestanden kunt maken om uw foto's de gewenste look te geven. Deze Picture Styles kunt u vervolgens tijdens de RAW-verwerkingsstap toepassen op uw foto's, of in uw camera laden en toepassen tijdens het opnemen.
Indien beschikbaar kunt u de nieuwste versie van Picture Style Editor downloaden op de speciale Picture Style Editor-pagina van Canon. Vergeet vooral de handige gebruikershandleiding voor Picture Style Editor niet te downloaden.
Picture Style Editor is opgenomen in de eerste software-installatie van uw EOS-camera.

CONTROLEREN OP BESCHIKBARE DOWNLOADS

Terug naar boven

Picture_Style_Editor
Photo_Stitch

PhotoStitch

Met PhotoStitch kunt u meerdere foto's van een groot onderwerp selecteren en eenvoudig samenvoegen tot één panorama-afbeelding. Dit hulpprogramma is vooral handig bij het maken van landschapsfoto's die te groot zijn om met de camera vast te leggen.
Indien beschikbaar kunt u de nieuwste versie van PhotoStitch of een update voor uw huidige versie downloaden op de speciale PhotoStitch-pagina van Canon. PhotoStitch is nu ook beschikbaar als onderdeel van ImageBrowser EX.
PhotoStitch wordt standaard meegeleverd bij de software-installatie voor uw Canon-camera.

CONTROLEREN OP BESCHIKBARE DOWNLOADS

Terug naar boven

EOS Movie Plugin

Met EOS Movie Plugin kan videomateriaal van geselecteerde hoogwaardige Canon EOS-camera's vastleggen en overbrengen naar het Final Cut Pro-bewerkingspakket van Apple.
De plug-in zet EOS-videomateriaal ongeveer twee keer zo snel om in de hoogwaardige codec Apple ProRes 4:2:2 als de standaardconversie van Apple. Daarnaast kunnen gebruikers tijdens het bewerken van de beelden een tijdcode, filmrolnaam en metadata.
Indien beschikbaar kunt u de nieuwste versie van EOS Movie Plugin downloaden op de speciale EOS Movie Plugin-pagina van Canon.

CONTROLEREN OP BESCHIKBARE DOWNLOADS

Terug naar boven

Canon RAW Codec

Canon RAW Codec is een plug-insoftware voor Windows waarmee u Canon RAW-afbeeldingsbestanden kunt importeren en weergeven met programma's als Windows Picture en Fax Viewer.
Canon RAW Codec is alleen beschikbaar voor geselecteerde modellen. Indien beschikbaar kunt u de nieuwste versie downloaden op de speciale Canon RAW Codec-pagina van Canon.

CONTROLEREN OP BESCHIKBARE DOWNLOADS

Terug naar boven

Gearchiveerde software

Beschrijvingen voor oude software die Canon nu heeft vervangen.

ZoomBrowser EX en ImageBrowser

ZoomBrowser EX (voorheen beschikbaar voor Windows) en ImageBrowser (voorheen beschikbaar voor Mac) zijn nu samengevoegd in één softwarepakket: ImageBrowser EX.
ZoomBrowser EX en ImageBrowser zijn softwarepakketten waarmee u uw foto's eenvoudig kunt beheren en bewerken. U kunt RAW-afbeeldingen verwerken, panorama-afbeeldingen maken en de camera bedienen vanaf uw pc.
Alle functies van ZoomBrowser EX en ImageBrowser zijn nu beschikbaar in ImageBrowser EX. U kunt dit programma downloaden door uw product te selecteren op de pagina met de EOS-, PowerShot- of IXUS-cameraserie.

Terug naar boven

Zoom_Browser_Web