CASESTUDY

Hoe Canon jeugdvrienden inspireerde om hun videoproductiebureau te starten

Met een klein team wilde Inspiroiva Creative elke opdracht van hun klanten aanpakken. Door een complete productieomgeving van Canon kregen ze dit voor elkaar.
Download het Think Creative magazine [pdf, 797 kb]
Case Study Inspiroiva Creative

Een levenslange samenwerking

Voor het team van het Finse productiebureau Inspiroiva Creative draait het allemaal om vertrouwdheid. Vertrouwdheid met elkaar; oprichters Ville Heiskanen en Aatu Heikkonen zijn al vrienden sinds hun schooltijd. Maar ook vertrouwdheid met de apparatuur die ze gebruiken; Aatu en Ville hebben al sinds hun kindertijd Canon-camera's en werken daar tot op de dag van vandaag mee. In feite is alle apparatuur die ze gebruiken van Canon, en dat heeft dit kleine bureau geholpen om hun productiecapaciteit uit te breiden.

Klant: Inspiroiva Creative
Locatie:
Lahti, Finland

Case Study Inspiroiva Creative
  • De uitdaging

    Bij Inspiroiva Creative is flexibiliteit en de mogelijkheid om aan een groot aantal opdrachten te werken essentieel voor hun bedrijf. Ze moesten verschillende taken met dezelfde apparatuur kunnen uitvoeren, van opnamen bij weinig licht tot live-evenementen. Camera's die professionele kwaliteit produceren, maar ook snel kunnen reageren tijdens het filmen van een live-omgeving was een must. Ze wilden ook zorgen voor een consistente look en feel voor hun producties, zelfs wanneer ze vanuit verschillende hoeken werden gefotografeerd met verschillende camera's.

  • De oplossing

    Oprichters Ville Heiskanen, Aatu Heikkonen en Aaro Vasama, levenslange gebruikers van hun camera's, hadden alleen oog voor Canon toen ze de apparatuur moesten vinden om de uitdaging aan te gaan. De afgelopen jaren hebben ze de Canon Cinema EOS C300 Mark III, CR-N500 PTZ-camera's, diverse professionele videocamera's uit de XA-serie en een EOS R5 C aangeschaft voor 8K-video en foto's van 45 Megapixel. Daarnaast kochten ze RF- en CN-E-lenzen van Canon volgens verschillende specificaties, en ze werden niet teleurgesteld.

"We waren positief verrast over de autofocus. De algehele kwaliteit is fantastisch."

Allround-oplossing

De Canon Cinema EOS C300 Mark III is hun favoriete camera voor commerciële productieomgevingen, dankzij de flexibiliteit om aan verschillende opdrachten te voldoen.

"Hij kan alles doen wat we nodig hebben. Hij is zo veelzijdig en past in elk soort project", zegt cinematograaf Ville.

"We waren positief verrast over de autofocus. De algehele kwaliteit is fantastisch. Bovendien is de superslowmotion een geweldige optie."

Onlangs hebben ze gewerkt aan een nachtopname die is opgenomen bij een bevroren meer en 's nachts kwam het dynamische bereik van de EOS C300 Mark III volledig tot zijn recht.

"Hij presteerde geweldig bij weinig licht. Het dynamische bereik kwam ook mooi tot uitdrukking in een andere film die we een paar honderd meter onder de grond in een mijn hebben opgenomen", legt Aatu uit.

Deze flexibiliteit is grotendeels te wijten aan de DGO-sensortechnologie in de EOS C300 Mark III en de kwaliteit van de CN-E Cinema Prime-lenzen die hierbij werden gebruikt. Samen zorgen ze voor een betere, scherpere en meer cinematografische ervaring, waardoor de productiewaarde van de esthetiek wordt verbeterd.

De autofocus van de CR-N500 PTZ zorgt er ook voor dat cameramannen zoals Ville naadloos meerdere units kunnen bedienen. De Dual Pixel CMOS-autofocus is hetzelfde systeem als de hoogwaardige cinemacamera's zoals de EOS C300 Mark III, waarmee de autofocus op de PTZ bioscoopkwaliteit biedt voor een veel kleinere, goedkopere camera.

CR-N500 RC-IP100 Case Study Inspiroiva Creative

In het moment

De helft van de activiteiten van Inspiroiva Creative bestaat uit liveproducties, van conferenties en seminars tot concerten. Het is daarom van essentieel belang dat camera's harmonieus samenwerken.

Live-evenementen brengen veel uitdagingen met zich mee: mensen op het podium bewegen zonder choreografie en onverwacht, er zijn meerdere camera's om te besturen en de look en feel moeten gedurende de hele productie consistent blijven.

Met hun EOS C300 Mark III in combinatie met de compacte en lichte XA55-videocamera kan het team van Inspiroiva Creative deze uitdagingen nu aangaan.

Ville legt uit: "Stel dat we vijf camera's hebben. Omdat ze een aantal vergelijkbare beeldverwerkingstechnologieën delen, is het eenvoudig om ze er hetzelfde uit te laten zien. De uitvoer is van zeer hoge kwaliteit en de uitzending ziet er geweldig uit!

"We zijn met vier crewleden bezig geweest met een concert: eentje bediende twee PTZ's, twee mensen bedienden de EOS C300 Mark IIIS-handheld met lange lenzen en één persoon regisseerde en bewerkte de video. En we hadden de XA55's voor als we uitgelichte hoeken nodig hadden. Het werkte heel efficiënt!"

Naarmate de vraag naar 4K toeneemt, heeft Aatu er vertrouwen in dat Canon voor ze klaarstaat in deze veranderende wereld. Dankzij de Dual Pixel CMOS-autofocus en 4K UHD-opnamen zijn ze er met de CR-N500-camera zeker van dat ze aan de eisen van hun klanten kunnen voldoen.

"De R5 C is een alles-in-één-oplossing voor alles wat we doen."

Case Study Inspiroiva Creative

Een nieuwe toevoeging

Met zo veel mogelijkheden kreeg Inspiroiva Creative het steeds drukker en had het team meer camera's nodig.

"We waren een aantal verschillende cameraopties aan het bekijken. Deze keer zijn we uiteindelijk voor de R5 C gegaan."

Ze zagen de R5 C als een compactere oplossing, die hun bestaande apparatuur aanvulde.

"De R5 C is een alles-in-één oplossing voor alles wat we doen. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om zowel video's als foto's te maken met één camera, zonder dat we concessies hoeven te doen aan de kwaliteit. Hij kan eenvoudig worden gebruikt in lichtere producties en in compactere gimbals.

"Het was een haalbare en kostenbesparende oplossing voor ons en hij past perfect in ons al uitgebreide ecosysteem van Canon!"

En Ville, Aatu en het team hebben 'm al aan het werk gezet.

"We hebben de R5 C voor meerdere projecten gebruikt: een commerciële fotoshoot, een evenementenvideo, waarbij we ook EOS C300 Mark III hebben gebruikt, en een klantencasestudyvideo.

"We zijn zeer tevreden en het heeft onze workflow gestroomlijnd door veel mogelijkheden in een zeer compact pakket te bieden."

RC-IP100 Case Study Inspiroiva Creative

Gepersonaliseerde, naadloze service

Inspiroiva Creative werkte samen met Joonas Schwartzberg (Retail Channel Sales Manager, Scandinavië) en is blij met de service die ze ontvangen.

"Het voelt als een tweezijdige relatie", zegt Ville. "We kunnen om hulp vragen, maar ook ideeën inbrengen en onze ervaringen delen over de PTZ-camera's."

Bij een klein bureau als Inspiroiva Creative wordt het persoonlijke aspect gewaardeerd, zowel met partners zoals Canon, als intern. Ze hopen dit imago te behouden terwijl ze zich ontwikkelen en groeien.

En hun toekomstige ambities? "We zijn echt een familie", zegt Aatu.

"Natuurlijk willen we groeien, we staan altijd open voor grotere, interessantere producties en we willen onze klanten content van goede kwaliteit blijven bieden. Groeien zonder van identiteit te hoeven veranderen, is altijd een goede zaak. We zullen eens zien hoe ver we kunnen komen met Canon."

Gerelateerde casestudy's