Laura El-Tantawy

Canon ambassador

Canon Ambassador and documentary photographer Laura El-Tantawy.

Canon
Redline Challenge 2022

Inschrijven is niet meer mogelijk.

De Redline Challenge is een fotowedstrijd voor ambitieuze hobbyfotografen, die hun creativiteit willen tonen en hun technische kennis willen testen. Ga de uitdaging van Laura El-Tantawy aan en maak kans op een Canon-kit, plus een exclusieve mentorsessie met Laura zelf.

Canon
Redline Challenge 2022

En de winnaar is ...

Jiří Durdík uit Tsjechië met zijn winnende foto: Dirt bike race

Jiří wint het prijzenpakket met de EOS R5 en de RF 24-70mm F2.8L IS USM en krijgt ook een persoonlijke mentorsessie met Canon Ambassador en internationaal gerenommeerd fotograaf Laura El-Tantawy.

Dirt bike race - © Jiří Durdík

MAAK KENNIS MET DE WINNAAR

Zo maak je een winnende actiefoto


Redline Challenge 2022-winnaar Jiří Durdík gaat met actiefotograaf en Canon Ambassador Vladimir Rys in gesprek over sluitertijden, modderige camera's en het upgraden van uitrusting.

DOE MEE

Wil jij volgend jaar meedoen?


Meld je nu aan, zodat jij als een van de eersten te horen krijgt wanneer de volgende wedstrijd van start gaat. Ook ontvang je Canon's nieuwste aanbiedingen, tips, tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen bij jou in de buurt.

DE WINNAAR SELECTEREN

Het beoordelingsproces

Na meer dan 14.000 inzendingen hebben de drie juryleden de winnende foto gekozen uit een shortlist van de beste foto's. Kai Wong nam een kijkje achter de schermen bij de geheime locatie in Londen om je te laten zien hoe ze tot die beslissing zijn gekomen.

DE SHORTLIST

Bekijk een aantal geweldige inzendingen

Bekijk enkele van de beste inzendingen van fotografieliefhebbers uit heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika - allemaal interessante interpretaties van onze split second story-opdracht.

DE OPDRACHT

Deel jouw split second story

Bekijk Kai Wong en Canon Ambassador Laura El-Tantawy terwijl ze de uitdaging van dit jaar onthullen: Een split second story. Van actiesporten tot wildlife en alles daartussenin, leg de wereld vast zoals jij het ziet en deel jouw split second stories.

Canon Camera

MAAK KENNIS MET DE JURY

Laura El-Tantawy

Laura is een wereldberoemde documentairefotograaf en heeft internationaal tentoongesteld en gepubliceerd. Ze ontving in 2020 de prestigieuze W. Dankzij de Eugene Smith Grant en haar reeks langdurige documentaireprojecten is Laura het perfecte jurylid en mentor voor de Redline Challenge.

Spreek je creativiteit en vaardigheden aan dankzij exclusieve pro-inzichten

Verfijn je techniek en doe mee met de Redline Challenge.

 • Een zwart-witfoto van een leeuw die schuilt in hoog gras.

  TIPS & TRICKS

  Split second stories vastleggen

  Luister naar onze inspirerende Canon Ambassadors wanneer ze uitleggen hoe je het beste split second stories kunt schieten en welke tips & tricks je kunt toepassen om de opdracht met succes af te ronden.

 • Een foto van bovenaf van groepjes mensen die op een plein staan. Door de lange belichting zijn de mensen vervaagd en ontstaan lange schaduwen op de grond.

  TECHNIEKEN

  Een verhaal vertellen in een fractie van een seconde

  Vijf professionele fotografen geven een inkijkje in hun werkwijze en delen tips over hoe je met één opvallende foto een verhaal kunt vertellen.

 • Leg split second stories vast als nooit tevoren

  Wees creatief op manieren die je niet voor mogelijk had gehouden met de baanbrekende EOS R System-camera's. Het EOS R-systeem biedt geavanceerde technologie, toegang tot Canon's revolutionaire RF-lenzen en krachtige snelheden voor continue opnamen. En is perfect voor het vastleggen van split second stories.

 • Systeemcamera's

  EOS R3

  Dankzij zijn snelheid is dit de systeemcamera waar professionele sport-, nieuws- en wildlifefotografen op hebben gewacht.
 • Systeemcamera's

  EOS R5

  Een nieuwe benadering van systeemcamera's. De ongeëvenaarde prestaties van de EOS R5 zullen je fotografie en filmproductie radicaal veranderen.
 • Systeemcamera's

  EOS R6

  Wat je ook vastlegt, hoe je het ook vastlegt, met de EOS R6 kun je creatief zijn op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.
 • Systeemcamera's

  EOS R7

  Ga de natuur in met een camera die sensationele snelheid en beeldkwaliteit biedt in een draagbare APS-C-body die is ontworpen voor de toekomst.
 • Systeemcamera's

  EOS RP

  A small, lightweight and intuitive full-frame mirrorless camera designed for travel and everyday photography.
 • Systeemcamera's

  EOS R

  Full-frame systeemcamera die nieuwe creatieve mogelijkheden biedt voor fotografen en filmmakers.
 • RF-lenzen

  RF 24-70mm F2.8L IS USM

  Geef je fotografie met full-frame systeemcamera's een professionele uitstraling dankzij een 24-70 mm zoom met een snel diafragma en 5-stops beeldstabilisatie.
 • Standaardlens

  RF 50mm F1.8 STM

  Een compacte, stille en lichtgewicht 50mm RF prime lens met een groot f/1.8-diafragma, perfect om je creatieve visie vorm te geven.
 • Canon Club - Our NEW Membership Programme - Join Club

  Sluit je aan bij de Canon Club

  Laat je inspireren en geniet van een nieuw platform waar je met gepassioneerde creatievelingen ervaringen kunt delen en kan discussiëren, terwijl je leert en de support krijgt die je nodig hebt.

  Lichtsporen van auto's op een afbuigende brug tegen de avond. De steunpilaren en de grond eronder zijn volledig verborgen in een dikke, wolkachtige mist.

  Piotr Skrzypiec

  Redline Challenge 2021-winnaar

  Winnaar van de Redline Challenge 2021-fotowedstrijd

  Piotr Skrzypiec uit Slovenië

  "Het is een enorme prestatie. Ik kan mij als Canon-gebruiker geen betere set apparatuur als prijs voorstellen", zegt de fotograaf en nu ook eigenaar van de Canon EOS R5 en extra Canon-apparatuur voor een totaalbedrag van meer dan 14.000 euro.

  Wellicht vind je dit ook interessant

 • APS-C-camera-assortiment

  Vind de perfecte Canon-camera

 • 201211 150 miljoen RFEFlens-poster NOLOGO

  Vind de perfecte lens voor jouw Canon-camera