DRAAGBARE CAMERA'S

Beleef de wereld van heel dichtbij met de Canon PowerShot ZOOM

Klein, licht en met een krachtige zoom – ontdek hoe deze camera in zakformaat je helpt verder te kijken.
Een jong meisje met een wollen muts zit met haar ouders in het bos; alle drie kijken ze naar iets buiten beeld terwijl haar vader een Canon PowerShot ZOOM gebruikt.

Natuurliefhebbers, toeristen en sportfans plaatsen zich midden in de actie met de nieuwe Canon PowerShot ZOOM. Deze compactcamera in zakformaat heeft een monoculaire vormgeving en biedt een optisch zoombereik van 100 mm, 400 mm en een digitale zoom tot 800 mm. Hiermee leg je je onderwerpen op afstand vast terwijl je alles toch van dichtbij meemaakt.

De Canon PowerShot ZOOM is een leuke, gebruiksvriendelijke camera voor iedereen die meer zoom wil dan een smartphone of tablet biedt. Het is een ideale camera voor zowel beginnende en enthousiaste fotografen als gezinnen. Katy Stern is de blogger achter de familiereiswebsite Otis and Us, waar zij verslag doet van haar outdooravonturen. Tijdens een boswandeling met haar man en drie jonge kinderen testte zij de Canon PowerShot ZOOM. Ze vertelt hier wat ze van de camera vond.

Een gezin met twee volwassenen en drie kinderen loopt op een mooie herfstdag hand in hand door het bos.

Katy en haar man gaan zo vaak mogelijk met hun gezin op stap. Met de lichte en compacte Canon PowerShot ZOOM kunnen ze dichter bij de natuur komen dan ooit tevoren en tegelijk ook hun belevenissen vastleggen.

Je pakt hem en kunt gelijk aan de slag

Iemand die een Canon PowerShot ZOOM-camera vasthoudt.

De Canon PowerShot ZOOM is een monoculaire superzoomcamera in zakformaat die hoogwaardige foto's en Full HD-video's maakt, perfect voor gezinnen die graag buiten zijn.

Een vrouw stopt een PowerShot ZOOM-camera in de zak van haar leren jas.

Met zijn slanke en compacte ontwerp is de Canon PowerShot ZOOM klein genoeg om in je zak te passen.

Met zijn geringe gewicht van slechts 145 g is deze camera in zakformaat ideaal om mee te nemen voor een dagje weg, en je naast je smartphonecamera een veelzijdige zoom nodig hebt. "Ik vind het geweldig hoe klein en compact hij is", zegt Katy. "Hij is zo gemakkelijk mee te nemen en je kunt hem gewoon pakken wanneer je hem nodig hebt. Als je met kinderen van huis gaat moet je vaak zo veel meenemen: tassen, jassen, eten en drinken... dan is er soms gewoon niet genoeg plek voor een grote camera en lenzen. Dit is de perfecte oplossing."

Voor extra gebruiksgemak heeft de Canon PowerShot ZOOM flexibele oplaadmogelijkheden. Je kunt hem thuis opladen via een USB-C-aansluiting met een compatibele lader, maar ook met een compatibele draagbare powerbank als je onderweg bent.1 Met een volle accu kun je zo'n 150 foto's maken of in totaal 60 minuten aan video opnemen (10 minuten per opname).2

Op elk moment gemakkelijk te gebruiken

Een kleine-vosvlinder op een stuk boomstam dat verborgen is in hoog gras.

De Canon PowerShot ZOOM is ideaal voor het fotograferen van wildlife zonder ze af te schrikken3.

Een vrouw met een leren jas kijkt door de zoeker van een Canon PowerShot ZOOM-camera.

De Canon PowerShot ZOOM is ontworpen om met één hand te worden gebruikt en is daardoor een aantrekkelijke keuze voor beginnende fotografen.

Doordat de camera is ontworpen voor gebruik met één hand vond Katy de camera heel eenvoudig in het gebruik. "Het is een geweldige camera voor beginners doordat er maar weinige knoppen zijn en geen complexe instructies. Je pakt hem en kunt direct aan de slag", zegt ze.

De elektronische zoeker (EVF) heeft dezelfde specificaties als in een systeemcamera zoals de Canon EOS M50 (2,36 miljoen dots en een vernieuwingsfrequentie van 60 fps), dus je richt gewoon op het onderwerp, bepaalt de compositie, zoomt in tot de gewenste afstand en maakt de opname. Hierdoor is de PowerShot ZOOM ideaal voor fotografen van alle leeftijden en niveaus. "Onze oudste vroeg of ze ook zo'n camera voor haar verjaardag mag", zegt Katy. "Ze is tegenwoordig heel erg geïnteresseerd in fotografie en dat wil ik graag stimuleren."

Te midden van de rijke herfstkleuren van het bos merkte Katy dat zij en haar kinderen met de 12 Megapixel 1/3-inch camerasensor snel bewegend wildlife konden vastleggen door foto's te maken met 10 frames per seconde. "Ik ben geen professioneel fotograaf", zegt ze, "verre van dat. Maar ik maak graag foto's. Daarom ben ik ook met het blog begonnen. Ik maak graag foto's van de kinderen en van het buitenleven en ik hoop met de jaren steeds beter te worden. Deze camera is geschikt voor alle niveaus, dus hopelijk helpt hij me om dat te bereiken."

Je kunt details van veraf vastleggen

Een pimpelmees op een tak tussen de bladeren.

De autofocus van de Canon PowerShot ZOOM maakte het gemakkelijk om vogels in het bos te volgen. Het resultaat was duidelijk en scherp.

Een jongen kijkt door de zoeker van een Canon PowerShot ZOOM-camera.

Door het eenvoudige ontwerp is de Canon PowerShot ZOOM ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken.

Deze compactcamera mag dan net zo licht en draagbaar als een smartphone zijn, maar dat is dan ook waar de gelijkenis ophoudt. "Deze camera is net zo gemakkelijk mee te nemen als mijn smartphone, maar heeft daarnaast het voordeel van een zeer indrukwekkende zoom", zegt Katy. Smartphonecamera's hebben meestal beperkte optische zoom en dus geen lange brandpuntsafstand met effectieve beeldstabilisatie. De Canon PowerShot ZOOM herbergt in zijn compacte body het equivalent van een 400-mm telelens, met de optie om digitale zoom te gebruiken tot maximaal 800 mm. Daarmee kom je dichterbij dan met een reguliere smartphone mogelijk is.

Met zo'n bereik kunnen natuurliefhebbers, toeristen en sportfans die speciale momenten, die zich op afstand afspelen, dichtbij halen. Bijvoorbeeld schuwe vogels in de tuin, leeuwen die tussen de bomen liggen in de Serengeti, prachtige details van iconische monumenten, of de triomf op het gezicht van een winnende atleet.

Een indrukwekkend bereik vraagt om indrukwekkende beeldstabilisatie. Met de Optical Image Stabilizer staat de Canon PowerShot ZOOM zijn mannetje wel: het beeld blijft stabiel en onderwerpen blijven scherp, zelfs bij deze langere brandpuntsafstanden. "De foto's en videobeelden van ons avontuur in de bossen zijn heel goed gelukt, ze zijn heel duidelijk!", zegt Katy, die veel tijd in de natuur doorbrengt. "Het was geweldig om zulke scherpe foto's van wildlife en de kinderen terug te zien."

Maak foto's en video's met één druk op de knop

Een jong meisje met een wollen muts kijkt door de zoeker van een Canon PowerShot ZOOM-camera.

Door de eenvoud van de Canon PowerShot ZOOM is het een kwestie van seconden om je compositie te bepalen en de foto te maken.

Op hun wandeling door het bos zagen Katy en haar gezin allerlei wildlife om vast te leggen. Daarbij wisselden ze vaak tussen 12 Megapixel foto's en Full HD-video. "Ik heb het idee dat zoveel van het leven langs ons heen gaat doordat smartphones zo afleidend kunnen zijn", zegt Katy. "De Canon PowerShot ZOOM is een heel eenvoudige camera die niet afleidt, maar juist bijdraagt aan de beleving van het in de natuur zijn. De zoom brengt je zo dichtbij dat je momenten heel intens beleeft."

De autofocus (AF) van de camera stelt bij goed licht snel scherp op onderwerpen. Welke overige eigenschappen vonden ze het handigst? "AF met gezichtsherkenning was een superhandige verrassing", zegt Katy. "Daardoor kon ik heel gemakkelijk mijn kinderen volgen terwijl ze tussen de bomen door renden, of een konijn dat in de verte door de varens sprong."

Werkt naadloos met je smartphone

Een vrouw houdt een Canon PowerShot ZOOM vast en verbindt deze wireless met haar smartphone.

Dankzij de ingebouwde Wi-Fi in de Canon PowerShot ZOOM kon Katy de camera verbinden met de gratis Canon Camera Connect-app op haar smartphone. Zo kon ze composities op haar telefoon aanpassen en zelfs op afstand fotograferen.

Behalve dat ze met de EVF van de camera de natuur in de palm van haar hand had, ontdekte Katy dat ze de live view ook met haar smartphone kon delen via de ingebouwde Wi-Fi van de Canon PowerShot ZOOM en de connectiviteit met de gratis Canon Camera Connect-app. Daardoor kon het hele gezin niet alleen de opname zien, maak ook betrokken worden bij de compositie en zelfs de sluiter op afstand bedienen.2

"Het was heel gemakkelijk om verbinding met de app te maken. We hoefden niet eens te wachten tot we thuis waren", zegt Katy. "We vonden de live view allemaal geweldig. Dat we de camera op afstand konden bedienen, bracht het hele gezin samen. Je kunt allemaal van het moment genieten en zien wat er op het scherm gebeurt. Dat was perfect toen de kinderen niet konden zien waar ik naar keek. Ik kon ze laten zien wat ik tussen de bomen had ontdekt, eenvoudig door live view te gebruiken in de Canon Camera Connect-app op mijn telefoon. Dat was geweldig."

Naast opslaan op een microSD-kaart die je in de Canon PowerShot ZOOM4 plaatst, kun je foto's en video's ook via de cameraconnectiviteit wireless opslaan op je smartphone en vandaar delen met vrienden en volgers op social media.

Geschreven door Natalie Denton

 1. De camera wordt geleverd zonder oplader. De minimale oplaadvereiste is een PD-compatibele USB-voedingsbron die minimaal 5 V en 1,5 A levert met een USB-aansluiting type C en bij gebruik van de meegeleverde type-C-naar-type-C-USB-kabel. Wanneer je video's of foto's maakt, wordt de voeding alleen aan de camera geleverd, zonder dat de interne accu wordt opgeladen. Oplaadtijd met Canon PD-E1 is ca. 1 uur en 50 minuten
 2. Maximale opnametijd 9 minuten en 59 seconden opeenvolgend. Tijdens een Wi-Fi-verbinding kun je geen video-opnamen maken.
 3. Alle voorbeeldfoto's in het artikel zijn met een preproductiemodel gemaakt.
 4. Er wordt geen geheugenkaart bij de camera meegeleverd.

Gerelateerde artikelen

 • WILDLIFEFOTOGRAFIE

  Dompel jezelf onder in de natuur

  Wildlifefotograaf Tolga Aktas over hoe de PowerShot ZOOM je kan helpen om in het moment te blijven.

 • WILDLIFE

  Monoculaire camera versus verrekijker - wat is het beste voor vogelspotten?

  De PowerShot ZOOM van Canon is een monoculaire camera in zakformaat, ideaal voor vogelspotten. Maar hoe verhoudt deze camera zich tot de verrekijkers van Canon?

 • SPORTFOTOGRAFIE

  'Mikken & klikken' - sportfotografie

  Professioneel fotograaf Molly Darlington legt uit hoe je grootse sportevenementen kunt vastleggen met een camera in zakformaat.

 • WILDLIFEFOTOGRAFIE

  Perfect voor wildlife

  Vijf redenen waarom de PowerShot SX740 HS perfect is voor wildlifefotografie.