Je camera op afstand bedienen met de Canon Camera Connect-app

Decoratieve afbeelding

Je kunt de Canon Camera Connect-app gebruiken om je camera te bedienen vanaf een mobiel apparaat en om afbeeldingen die zijn opgeslagen op een geheugenkaart te downloaden zodat je ze snel en makkelijk kunt delen. Hier volgen enkele tips om optimaal van de functies te profiteren.

Om je camera en mobiele apparaat te kunnen verbinden, download je de Canon Camera Connect-app in de App Store of Google Play.

Afstandsbediening

Schermafbeeldingen van de Camera Connect-app waarop verschillende instellingen te zien zijn die je kunt aanpassen.

Tik op 'Live View-opnamen op afstand maken' in de Canon Camera Connect-app en je kunt de camera bedienen alsof je het scherm achter op de camera gebruikt. Niet alle functies van de app zijn echter beschikbaar bij elke camera.

Naast het maken van een foto door op de grote knop op het scherm te tikken, kun je aangeven waar de camera moet scherpstellen door het scherm aan te raken, instellingen zoals diafragma, sluitertijd, ISO en witbalans aanpassen, en opnamen helderder of donkerder maken met de belichtingscompensatie. Selecteer gewoon de instelling die je wilt wijzigen en scrol naar links of rechts om deze aan te passen.

Als je camera Bluetooth Low Energy ondersteunt, gebruik je de Bluetooth-verbinding. Dan zijn de camera en het mobiele apparaat altijd verbonden als ze bij elkaar in de buurt zijn. Hierdoor kun je sneller opnamen op afstand maken zodra de Canon Camera Connect-app is gestart.

Scherpere foto's

Schermafbeeldingen van de Camera Connect-app waarop de handmatige scherpstelling te zien is.

Een statief kan handig zijn om je camera stil te houden tijdens een lange sluitertijd of wanneer je een macro- of telelens gebruikt, waarbij zelfs de kleinste bewegingen kunnen leiden tot wazige foto's. Maar een statief garandeert niet dat je een scherpe opname krijgt, omdat alleen al het indrukken van de ontspanknop van de camera voor trillingen kan zorgen. De camera op afstand bedienen met behulp van de Canon Camera Connect-app lost dit probleem op.

Je kunt dubbelklikken op de afbeelding op je mobiele apparaat om te controleren of de lens is scherpgesteld op het juiste detail, en je kunt zelfs de focus handmatig aanpassen via de app als je camera deze functie ondersteunt. In plaats van MF in te stellen op de lens of camera, raak je gewoon het MF-pictogram op je mobiele apparaat aan en tik je op de pijlen om de scherpstelpositie aan te passen. Hoe groter het aantal pijlen, hoe groter de mogelijke aanpassing.

De app kan ook een goede keuze zijn voor korte time-lapse-opnamen. Als je de app gebruikt voor het bedienen van de camera en het bekijken van foto's, hoef je de camera niet aan te raken en loop je niet het risico dat de positie verandert tijdens de opnamen.

Fotograferen op afstand

Pas de camera-instellingen in de Camera Connect-app op afstand aan

Nog een voordeel van fotograferen op afstand met de Canon Camera Connect-app is dat je niet achter de camera hoeft te staan om de opname te maken. Niet alleen is het daardoor makkelijker om zelfportretten of groepsfoto's te maken waar je zelf op staat, maar het geeft je ook de mogelijk om dieren en vogels te fotograferen die normaal gesproken bang zouden zijn als je ze benadert.

Probeer het eens uit op de dieren in je tuin voordat je de wijde wereld intrekt: plaats je camera op een statief, zorg ervoor dat hij is beschermd tegen weersinvloeden en vervolgens kun je binnen comfortabel wachten tot je onderwerpen arriveren. Doordat je de camera-instellingen vanaf je mobiele apparaat kunt wijzigen, kun je wachten op het juiste fotomoment, en de ISO-waarde verhogen of een groter diafragma instellen naar mate het lichtniveau afneemt.

Creatieve hoeken

Schermafbeeldingen van de Camera Connect-app waarop overgezette afbeeldingen en de classificatiefunctie te zien zijn.

Een camera met een variangle scherm is uitermate handig voor het maken van foto's vanuit bijzondere hoeken, zoals boven een menigte of dicht bij de grond. Maar de Canon Camera Connect-app biedt zelfs nog meer creatieve mogelijkheden, vooral voor camera's die zijn uitgerust met een vast scherm op de achterkant.

Maak op ooghoogte foto's van wildlife voor intiemere portretten van vogels en dieren. Probeer de camera dus dicht bij de grond te verbergen. Stel een groot diafragma, zoals f/4, in en positioneer de camera dicht bij gras of bladeren voor een zacht, natuurlijk kader.

Beelden delen

Bekijk de afbeeldingen in de Camera Connect-app en deel de afbeeldingen op je mobiele apparaat

Met de Canon Camera Connect-app kun je op afstand beelden bekijken die op de geheugenkaart van je camera staan. Tik op een thumbnail om het volledige beeld weer te geven, vervolgens klik je dubbel of knijp je met je vingers op het scherm van je mobiele apparaat om details te vergroten en te controleren of ze scherp zijn.

Het classificeren van afbeeldingen kan je tijd besparen als je je foto's later wilt bewerken. Dit kun je snel doen via de app – tik gewoon op de ster onderaan het scherm en selecteer daarna de classificatie. Veeg het scherm naar links of naar rechts om door te gaan met het bekijken en classificeren van je andere foto's. Als je later je opnamen opent in Digital Photo Professional, kun je de vervolgkeuzelijst 'Sorteren' gebruiken om je foto's te filteren op classificatie, waardoor je snel kunt werken aan je favoriete opnamen.

Het is ook mogelijk om een kopie van de afbeelding op te slaan op je mobiele apparaat. Sommige camera's zetten beelden automatisch over zodra ze worden gemaakt. Beelden worden standaard opgeslagen als JPEG-kopieën, zelfs als je foto's maakt in RAW, waardoor je ze snel kunt delen via e-mail, berichten of je favoriete sociale netwerk. Als je een opname maakt in de RAW-indeling, kun je ervoor kiezen deze te downloaden als JPEG of RAW (CR2- en CR3-indelingen worden ondersteund). Druk hiervoor in de bovenhoek op het tandwiel om de opties weer te geven.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen