Hero

INFORMATION MANAGEMENT

Process Management Insights

Procesoptimalisatie met behulp van gedocumenteerd procesinzicht, dat werkprocessen ondersteunt en inzicht in elke stap van het productieproces waarborgt

Download de brochure

Weet u de status van iedere stap in uw productieproces?

Als uw producten of diensten aan strikte kwaliteitsnormen en de geldende wetgeving moeten voldoen, is gedocumenteerd inzicht in iedere processtap van groot belang. Van order tot gereed voor verzending vergt veel stappen die ieder randvoorwaarden hebben waaraan voldaan moet zijn, willen zij op voorspelbare wijze verlopen. In de logistiek moeten de juiste producten in de juiste aantallen verzameld worden, waarbij geborgd moet zijn dat deze van de vereiste documenten, zoals bijsluiters, handleidingen en etiketten, voorzien zijn.

In de praktijk ontbreekt het echter vaak aan een exact inzicht in de status van onderhanden orders. Dit leidt tot risico en onzekerheid waar dit absoluut niet gewenst is. Vanuit een jarenlange ervaring in het koppelen van complexe informatiesystemen aan de praktijk op de werkvloer, introduceert Canon een digitale oplossing voor productie en logistiek: Process Management Insights (PMI). PMI ondersteunt het primaire proces met realtime inzicht voor administratieve medewerkers en medewerkers op de werkvloer.

Voor organisaties die produceren, biedt PMI een combinatie van in de applicatie ondergebrachte werkstromen en Industrial Internet of Things (IIoT). De PMI-applicatie kan volledig op de specifieke werkomgeving ingericht worden. Productieleiders beschikken hierdoor op elk moment over het onderhanden werk en de product- en proces-specifieke documenten. Medewerkers ontvangen na elke stap informatie over de volgende handeling via een smartphone of tablet. Dit hoeft niet een duur industrieel device te zijn, maar kan ook een apparaat zijn dat iemand al in bezit heeft. De realtime registratie en aansturing biedt uitgebreide mogelijkheden voor traceerbaarheid, compliance en analyse.

Canon’s oplossing verbindt mensen, middelen en systemen

Met de PMI-applicatie gaat Canon verder dan het traditionele domein van documentverwerking. Door de jarenlange historie op het gebied van printen van productieorders, productie-labels, handleidingen, picklijsten, barcodes, vrachtbrieven, facturen en meer, is Canon volledig thuis in de industriële productie en logistiek. De ontwikkeling van PMI bouwt voort op de digitale transformatie in de maakindustrie, automatisering van productieprocessen en de opkomst van Industrial Internet of Things (IIoT).

Via sensoren in uw productieproces, komt er realtime informatie vrij over de status van de productie. Bijvoorbeeld stilstand of de gemiddelde tijd tussen eenheden. De PMI-applicatie verwerkt deze data, staat in verbinding met uw bedrijfsinformatiesystemen en produceert op basis hiervan elke gewenste managementinformatie. Dit kan in de vorm van dashboards, overzichten en instelbare alerts.

PMI zorgt voor een verbindende laag tussen bedrijfsapplicaties in ERP-systemen, zoals SAP en Oracle, en de (industriële) automatisering in de productie. De interface tussen vrijgegeven orders, realtime productiedata, ERP-informatie en de PMI-database, wordt gevormd door COSMOS Production Workflow. Op de werkvloer scant de medewerker de barcode op de orderbon met een smartphone of tablet, waarna alle gekoppelde informatie via heldere instructies in het scherm verschijnt. Indien van toepassing wordt het bijbehorende document automatisch afgedrukt. Vervolgens wordt elke stap centraal geregistreerd, opgeslagen en verwerkt voor nieuwe instructies. Dit zorgt voor overzicht en voorkomt impasses bij onvoorziene omstandigheden.

Canon-consultant Gerard Verdonschot: “PMI is gemaakt vanuit de werkvloer. Het biedt een volledig begeleid proces voor medewerkers, maar levert aan de andere kant gedetailleerde managementinformatie voor het bedrijfsbureau en productieverantwoordelijken.”

pit-crew-ready-for-race-car-in-pit-stop-caiaimage.jpg

Compliance, analyse en optimalisatie

Naast realtime procesbegeleiding biedt PMI een gedocumenteerd procesinzicht met accurate traceerbaarheid. Gedocumenteerd procesinzicht is niet alleen effectief voor compliance, maar biedt ook mogelijkheden voor analyse. Doordat er een image van ieder moment beschikbaar is, kan precies gekeken worden waar afwijkingen ontstaan. Dit maakt PMI inzetbaar binnen alle sectoren waar complexe systemen, mensen en materialen samen voor een gecontroleerde output zorgen, bijvoorbeeld de maakindustrie maar ook de financiële sector.

Eureco Pharma, één van de grootste (parallel) importeurs van geneesmiddelen voor de Nederlandse ziekenhuizen, heeft haar etiket- en bijsluiterproductie volledig geautomatiseerd met Process Management Insights.

Bekijk de Eureco Pharma Case Study

.

Gerelateerde producten

Ontdek meer

Benieuwd of wij met onze oplossingen ook u kunnen helpen? Neem dan contact op met onze specialisten.
-->