Reliëfprinten

Kunst toegankelijker maken met technologie voor reliëfprinten

Ontdek hoe Canon nieuwe mogelijkheden voor printen verkent met Arizona-flatbedprinters en PRISMAelevate XL-software voor getextureerde printtoepassingen. Van het verbeteren van de mogelijkheden voor personen met een visuele beperking en interieurdecoratie tot het radicaal veranderen van de manier waarop detailhandelaren, organisaties en horecabedrijven hun omgeving kunnen transformeren.

Geavanceerd reliëfprinten

Maak een reis door de evolutie van printtechnologie, waar wij voorop lopen qua baanbrekende oplossingen die de ervaringen van alle gebruikers, waaronder die met een visuele beperking, verbeteren en een breed scala aan toepassingen naar een hoger plan tillen, van kunst tot interieurdecoratie. Wij bieden een uitgebreide reeks oplossingen, van PRISMAelevate XL voor het maken van bestanden voor reliëfprinten tot de Arizona-flatbedsystemen voor het printen van de daadwerkelijke verhoogde en tastbare prints. Ontdek een schat aan uiteenlopende toepassingen, met verhelderende praktijkvoorbeelden en geweldige nieuwe zakelijke mogelijkheden.

Reliëfprinten in elke dimensie

Canon-oplossingen voor toepassingen van reliëfprinten

Arizona-flatbedprinters

Canon Arizona-flatbedprinters stellen een nieuwe norm voor printmogelijkheden door hun uitzonderlijke vermogen om verhoogd te printen. Deze innovatieve apparaten produceren levendige, getextureerde afdrukken die u kunt voelen, om beelden een nieuwe dimensie te geven. Door zijn hoge precisie en de mogelijkheid om reliëfeffecten toe te voegen verandert de Arizona-serie gewone beelden in tastbare en getextureerde meesterwerken, voor een ervaring die meerdere zintuigen prikkelt.

Arizona-flatbedprinters
PRISMAelevate XL

PRISMAelevate XL

Til uw prints naar een hoger niveau met PRISMAelevate XL, een geavanceerde en gebruiksvriendelijke softwaretoepassing. Bied interessante toepassingen voor structuurprints en richt u op nieuwe markten uit het hogere segment met tastbare printtoepassingen die toegevoegde waarde bieden. Creëer tastbare diepte en textuur met oppervlakken die omhoog komen, voorzien van reliëfdetails, metallic hooglichten en verhoogde tekst voor een dynamische tactiele ervaring.

Voorbij het oppervlak: casestudy's in reliëfprinten

Een op Dali geïnspireerde reis

Een op Dali geïnspireerde reis

De unieke benadering van portretfotografie van STALE AMSTERDAM heeft geleid tot werken die vol zitten met emotie en persoonlijkheid en die de kunstwereld fascineren. Zijn nieuwe collectie, geïnspireerd op Dali, is digitaal getransformeerd en geprint in de accentkleuren van de favoriete meesterwerken van Dali van de artiest. Deze kunstwerken bevatten een opvallende reeks kleuraanpassingen aan de ogen, kleurlagen en achtergrondcanvas van Dali. Verken de collectie van STALE AMSTERDAM en bekijk de wereld door een nieuwe lens van kleur en emotie.

Smaak voor tactiel printen

Ontdek de kunst van Guttestreker, een Noors artiestenduo dat pionierswerk verricht op het gebied van tactiel printen en digitale innovatie. Met de nieuwste Canon-technologie komen hun creaties op een ongekende manier tot leven, waarbij unieke tekeningen laag voor laag tevoorschijn komen op de Arizona-printer, waardoor een tastbaar meesterwerk op metalen platen wordt verkregen. Dit precisieproces resulteert in kunst met een duidelijke 'touch and feel'. Ervaar hun unieke benadering van kunst, die percepties uitdaagt en uitnodigt tot interactie.

Smaak voor tactiel printen
Vermeer aanraken: ervaar een meesterwerk met meerdere zintuigen

Vermeer aanraken: ervaar een meesterwerk met meerdere zintuigen

Ontdek het raadsel van "Meisje met de parel" zoals Johannes Vermeer haar 350 jaar geleden voor zich zag. Het Mauritshuis heeft onlangs dit iconische Nederlandse meesterwerk laten zien aan de hand van nog niet eerder gehoorde verhalen over het ontstaan ervan, ondersteund door de innovatieve technologie voor reliëfprinten van Canon. Bezoekers konden een tastbare vier meter hoge driedimensionale print ervaren, waarmee het originele kunstwerk uit 1665 honderd keer was vergroot en niet alleen zichtbaar maar ook tastbaar werd. Deze unieke ontmoeting met een stuk geschiedenis, die meerdere zintuigen prikkelde, werd mogelijk gemaakt door de geavanceerde PRISMAelevate XL-software van Canon en de serie Arizona-flatbedprinters.

Een revolutie in brailleprinten

De Christelijke Bibliotheek voor blinden en slechtzienden (CBB) is een van de grootste producenten van brailledrukwerk in Europa. Ze produceren al meer dan 100 jaar braille. Met de komst van de Arizona en de digitale snijtafel van Zünd/ProCut kunnen ze nu een totaalpakket aanbieden. Voorheen was het niet mogelijk om reliëf te combineren met fijne structurering of kleurenprint, en kon geen reliëf worden geprint op andere materialen. Nu is dat allemaal wél mogelijk geworden.

Een revolutie in brailleprinten
World Unseen-tentoonstelling

World Unseen-tentoonstelling

De pioniers van World Unseen zijn bezig met een buitengewone campagne die visuele elementen combineert met tactiele elementen, om tot een nieuwe zintuiglijke ervaring te komen voor mensen met een visuele beperking. Dit initiatief maakt met behulp van ultramoderne printtechnologie reliëfafbeeldingen met textuur die niet alleen uitnodigen tot kijken, maar ook tot aanraken. Hierdoor wordt de manier waarop traditionele beelden worden ervaren, radicaal veranderd. Deze innovatieve methode stelt mensen met een visuele beperking in staat om op een verfrissend inclusieve manier contact te leggen met de wereld van fotografie, kunst en de intrinsieke schoonheid van hun omgeving.

Ontdek meer

 • Een nieuwe blik op Rembrandt

  Een nieuwe blik op Rembrandt: hoe een verbeterde print van zijn kunstwerk ons inzicht geeft in de geniale geest erachter.

 • Gerelateerde producten en oplossingen

 • Colorado M-serie
  Ontdek de Colorado roll-to-roll printers met unieke UVgel technologie.
 • Arizona-flatbedserie
  Bekijk het volledige assortiment volwaardige Arizona-flatbedprinters.
 • PRISMA XL-suite
  De workflowoplossingen en ondersteunende tools van de PRISMA XL-suite zijn ontworpen om u te helpen adembenemende printtoepassingen te realiseren en de controle over uw printer te houden.
 • Wilt u uw organisatie laten groeien met reliëfprinten?

  Veelgestelde vragen

  • Wat is reliëfprinten en wat is het verschil met regulier printen?

   Bij reliëfprinten worden tastbare lagen inkt op een oppervlak aangebracht om een getextureerde afwerking te verkrijgen. In tegenstelling tot regulier printen, waarbij platte afbeeldingen worden geproduceerd, voegt reliëfprinten door middel van diepte een dimensie toe, waardoor complexere ontwerpen met een fysieke structuur mogelijk zijn. Deze techniek is met name handig voor toepassingen die tactiele terugkoppeling of visueel fraaie effecten vereisen, zoals braille, borden, interieurdecoratie of kunstreproducties.

  • Wat zijn de voordelen van reliëfprinten?

   Reliëfprinten biedt verschillende voordelen, zoals een betere tactiele ervaring, verbeterde toegankelijkheid voor personen met een visuele beperking door tastbare aanwijzingen zoals braille, verbeterde duurzaamheid en slijtvastheid, en de mogelijkheid om visueel fraaie en unieke ontwerpen te produceren die opvallen.

  • Wat zijn de toepassingen van tactiele prints?

   Tactiele prints worden veel gebruikt in uiteenlopende toepassingen, doordat ze zintuiglijke ervaringen en de toegankelijkheid kunnen verbeteren. De belangrijkste toepassingen zijn:

   Toegankelijkheid: het maken van braille en tastbare afbeeldingen voor personen met een visuele beperking.
   Opleiding: het maken van tactiele materialen voor interactief leren.
   Borden: het ontwikkelen van toegankelijke borden met letters en symbolen met reliëf.
   Interieurdecoratie: het ontwikkelen van oppervlakken, meubels of wandbedekkingen ter decoratie.
   Kunst en tentoonstellingen: het maken en tentoonstellen van tactiele kunst voor inclusieve betrokkenheid, maar ook voor de reproductie van de schone kunsten.
   Marketing en verpakking: het toevoegen van tactiele elementen aan verpakkingen voor merkdifferentiatie.
   Textiel en mode: het opnemen van tactiele ontwerpen in kleding en textiel.
   Kaarten: tactiele kaarten produceren voor een betere navigatie voor personen met een visuele beperking.